Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


"Türkiye ortalamasının altında ekmek satılıyor”

07 Eylül 2022, 18:20 - Okunma: 457

Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıddık Çiftçi’yi ziyaret ederek, fırıncı esnafının sorunlarıyla ilgili istişarede bulundu.

"DESTEKLER YETERLİ DEĞİL"
Ekmek imalatındaki bütün girdilerde ciddi bir artışın söz konusu olduğunu belirten Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, en son gelen elektrik ve doğalgaz zammı da bunun göstergesi olduğunu kaydetti. Balcı, “Temmuz ayının başında çalışanlarımıza asgari ücretteki yüzde 30'luk artış, ustalarda da farklı yansımaları söz konusu oldu. Bu konuyla ilgili gerek Hazine Bakanlığımız gerekse Tarım Bakanlığımız un konusunu süspanse konusunda gerekli desteği veriyorlar ama bu yeterli değil. Son gelen zamlardan sonra fırıncı esnafımızın zarar etmemesi için gerekli çalışmalar, görüşmeler yapılıyor. Bu arada tüketici olan halkımızı da göz ardı edemeyiz. Çünkü temel gıda maddesi olan ekmeği üretiyoruz. Ama Batman iline bakacak olursak Türkiye ortalamasının çok altında bir fiyatla ekmek satılıyor. Türkiye genelinde ekmek kilogram fiyatı 25 lirayken, burada 16,5 lira olduğunu görüyoruz. Haliyle bu esnafı zor durumda bırakıyordu. Zannediyorum yetkililer esnafın mağduriyetini gidererek, tüketici olan halkımızı da düşünerek bir çözüm yolu bulacaklardır" dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=