Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Yeni sanayilere ihtiyaç var”

06 Eylül 2022, 17:44 - Okunma: 497

Batman İl Tarım Müdürlüğü, Binatlı köyünde fıstık hasadının başlaması nedeniyle tören düzenledi.

Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, “Çiftçilere yönelik yapacağımız en büyük hizmetlerden biri sanayi alanıdır. Batman’da 50–60 bin kişinin daha istihdamını sağlayacak yeni sanayilere ihtiyaç var” dedi.
“REKOLTE DÜŞTÜ AMA FİYAT YÜKSELDİ”
Bu sene fıstıkla ilgili rekolte de nispi bir düşüş beklediklerini ifade eden Vali Canalp, “Özellikle de döllenme dönemlerindeki soğuklardan dolayı düşüş bekliyoruz. Geçen seneye göre rekoltede yüzde 25'lik bir düşüş bekleniyor ama fiyatlarda da yüzde 100'ün üzerinde artış bekliyoruz. Çiftçilere yönelik yapacağımız en büyük hizmetlerden biri sanayi alanıdır. Batman’da 50–60 bin kişinin daha istihdamını sağlayacak yeni sanayilere ihtiyaç var. Aksi halde uzun vadede işçiliği bitirmek mümkün olmayacaktır. Kuracağımız sanayi alanlarından biri de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmalıdır. Çiftçinin ürettiği ürünü hammade olarak değil de yüksek katma değerli ürüne yani nihai ürüne dönüştürmek gerekir. Böylece çiftçinin elde ettiği gelir, maksimum düzeye çıkacaktır” dedi.
“FISTIĞIN GETİRİSİ HER SENE ARTIYOR”
Törende konuşan Tarım Müdürü Mehmet Aydın ise “Batman tarımında yüzde 10’luk payı fıstık alıyor. Getirisi, her sene yüzde 5 oranında artıyor. Arzumuz makineli tarımın girmediği yerlerde fıstık üretilmesidir. Bakanlığımızın destekleri de bu kapsamdadır. Yüzde 6 üzeri eğilimle bölgelere destek veriyoruz. GAP İdaresi 5 milyon TL’lik bir projemiz desteği hak kazandı. Bu projeyle çiftçimizi destekliyoruz. Fıstıkta 150 milyon gayrı safi milli hâsılamız var” dedi. Törende katılımcılar, işçilerle birlikte fıstık hasadına eşlik etti. Bu arada törene Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve fıstık üreticileri katıldı. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=