Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Uçak seferleri 2023’te artacak”

05 Eylül 2022, 17:55 - Okunma: 473

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu acentaları ile birlikte Batman’da bir araya gelerek önemli bilgiler paylaştı.

Basın toplantısında Mezopotamya Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl’ın yanı sıra Batman’ı temsilen Mezopotamya Bölge temsil kurulu üyeleri Mesut Emin Ramanlı ve Ahmet Ekmen’de yer aldı.
“BÜTÜN DÜNYADA HAYAT DURDU”
Pandemiden dolayı çok sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirten TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Neredeyse bütün dünyada hayat durdu, herkes evlerine kapandı. En çok etkilenen sektörlerin başında da maalesef bizim sektörümüz geldi. Seyahat Acentaları Birliği olarak bu dönemde elimizden geldiği kadar seyahat acentelerine yardımcı olmaya çalıştık. Hiçbir sektörde olmadığı kadar bizim sektörde de yeteri kadar yardım maalesef olmadı” dedi.
“DÜNYANIN HER YERİNDE UÇAK SIKINTISI VAR"
İç hatlardaki uçak sorunu aslında tüm dünyayı ilgilendiren global bir sıkıntının parçası olduğunu dile getiren Bağlıkaya, “Dünyada pandemiden sonraki süreçte çok ciddi bir seyahat patlaması yaşanıyor. Hemen hemen dünyanın her yerinde uçak sıkıntısı var. Avrupa'daki destinasyonlarda da, kendi iç hatlarında da tüm hava yolları, tüm yolcular çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Dolayısıyla biz Türkiye'de de aynı süreci yaşıyoruz. Buna ek olarak Türkiye'de bir sıkıntı daha var; En önemli pazarımız olan Rusya'daki kurulu hava yollarının ambargolardan dolayı uçuş yapamamasından dolayı Türkiye'deki tarifeli seferlerin bir kısmı da o bölgeden turist taşımak üzere Antalya'ya konuşlandı. Dolayısıyla var olan sıkıntı aslında bize çok daha fazla yansır hale geldi. İç hatlarda sıkıntımız devam ediyor” dedi.
"2023’TE UÇUŞ SIKINTISI AŞILACAK"
2023 yılından itibaren uçuşla ilgili sıkıntıların aşılacağını düşündüğünü kaydeden Genel Başkan Bağlıkaya, "Pandemi sürecinde uçak üretimleri de durduğu için hava yollarının uçak talepleri de karşılanamıyor ve hep uzun dönem siparişler geliyor. Benim bildiğim hem özel hava yollarına hem de Türk Hava Yolları'na önümüzdeki dönemde çok ciddi sayıda uçak teslimatı yapılacak. Ben 2023'ten itibaren bu sorunun giderileceğini düşünüyorum. En azından bugünkü kadar sıkıntılı olmayacak. Şu anda Türkiye'de hiçbir yere uçma imkanı yok. Gerçekten bir hafta 10 gün her yer dolu" diye konuştu.
"UÇAK FİYATLARI ÇOK ARTTI"

Uçak bileti fiyatlarının çok arttığını kaydeden Bağlıkaya: "Bilet fiyatları normal fiyatların 2-3 katına çıkmış durumda. Buna rağmen yine yer yok. İnşallah 2023'te bu kışın başında yavaş yavaş bu sıkıntıyı aşacağımızı düşünüyorum. Biz de Seyahat Acentaları Birliği olarak hem Türk Hava Yollarıyla hem de diğer özel hava yollarıyla gerekli girişimleri, istişareleri yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu sürece pozitif katkı sunmaya çalışıyoruz, görüşüyoruz. Aldığımız bilgiler de o yönde. İnşallah bahar aylarından itibaren önümüzdeki yıl iç turizmi de çok olumsuz etkileyen bu süreci bitirmiş olacağız" dedi. 
"HER HAVA YOLUNUN UÇAK TALEBİ VAR"
Uçuşlarla ilgili olarak hükümetle görüştüklerini ifade eden TÜRSAB Genel Başkanı Bağlıkaya: "Hem Ulaştırma Bakanımızla hem Hava Yolları ile sürekli görüşüyoruz. Gerçekten fiziki imkansızlıklar var. Yani ne kadar para verirlerse versinler, şu anda dünyada kullanılabilir uçak sayısı çok azalmış vaziyette. Her ülkenin uçak talebi var. Her hava yolunun uçak talebi var. Bir de üstüne üstlük bizim bölgenin özel sıkıntısı var. Bir de tarifeli hava yollarından turist taşımaya ayırdığımız uçaklar var. Dolayısıyla herkes sıkıntının farkında. Hem hava yolları farkında hem hükümet farkında hem de Ulaştırma Bakanlığımız farkında. Sivil havacılık boyutunda da arkadaşlar gerçekten süper bir hızla Türkiye'deki yerleşik charter şirketlerin kurulması konusunda da çok hızlı davranıp birkaç tane hava yolunun kurulmasını da tamamladılar. Dolayısıyla bu sıkıntı çok kısa bir süre içinde bitecektir. Söylediğim gibi, aslında global bir sıkıntı, ama biz de biraz daha fazla bir şekilde piyasaya yansıdı. İnşallah kısa sürede, iç turizmimizi çok olumsuz etkileyen bu süreç bitecek" diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali kaya
618 gün önce
Uçak seferi 2023 diyor ya uçak yok sıkıntı var hiç sıkıntı yok bu ay 5 tane uçak seferi van da vermiş elazıg 9 tane uçak seferi var batman gelince yok sıkıntı var yok ne allaha aşkına böyle sıkıntı söyleme her il uçak seferi sıkıntı yok batman gelince var
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=