Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Vuruldukları yerde anıldılar

05 Eylül 2022, 17:19 - Okunma: 454

4 Eylül 1993 yılında Elma sokağında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren dönemin DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile Metin Özdemir, ölümlerinin 29. yıldönümünde anıldı.

KARANFİL BIRAKTILAR…
HDP Batman Milletvekilleri Necdet İpekyüz ve Feleknas Uca’nın katılımıyla gerçekleşen anma etkinliğine, DEP’in eski milletvekili Nizamettin Toğuç ve bazı partililer de katıldı. Mehmet Sincar, Metin Özdemir, İzzettin Görnü, Habip Kılıç, Mehmet Yeşil ve Medeni Göktepe’nin fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan Milletvekili Uca, “Aradan 29 yıl geçmesine rağmen acı ve yara, 29 yıl öncesinde olduğu gibi devam ediyor. 29 Yıl geçmesine rağmen katiller halen dışarıda geziyorlar. 29 yıl geçmesine rağmen bu talimatı verenler ve saldırıyı düzenler herhangi bir ceza almadılar.  Herkes bunu iyi bilsin ki, 29 yıl değil, 290 yıl bile geçse, hakikat ve sorgulama yönündeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Kara bir gün, derin bir yara gibi her Kürdün kalbinden geçti. O dönemde bu saldırıya karşı diz çökmediyseler ve sessiz kalmadıysalar, bugün aradan 29 yıl geçmesine rağmen, tekrar burada mücadelemizi ve sözümüzü, yoldaşlarımız Mehmet Sincar, Metin Özdemir’e göstereceğiz” dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=