Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Halkın iradesine kelepçe vuramazlar”

05 Eylül 2022, 17:16 - Okunma: 402

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Batman İl örgütü, parti binası önünde basın açıklaması yaparak HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in tutuklanmasını protesto etti.

Basına açıklamasında HDP Milletvekilleri Nejdet İpekyüz ve Feleknas Uca’nın yanı sıra partililer yer aldı. Burada konuşan milletvekili Uca, “Semra vekilin doğruluğu bütün Kürt halkının doğruluğudur. Ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkını ve iradesini yok sayamayacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halkın iradesine kelepçe vuramazlar” dedi. 
“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Ne yapanlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceklerini belirten HDP’li vekil İpekyüz, “Diyarbakır milletvekili Semra Güzel şuanda da milletvekilidir. Semra vekil Diyarbakır halkının onurudur, seçilmiştir ve halen milletvekilidir, onunla beraberiz” dedi. Basın açıklamasını okuyan HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Gurbet Doğan, dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekilimi Semra Güzel’in gözaltına alınıp tutuklanması gayri meşru olduğunu belirtip bunun propaganda malzemesi yapıldığını kaydetti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=