Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


TYP kuraları çekildi

02 Eylül 2022, 18:31 - Okunma: 1411

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda istihdam edilecek 420 kişi için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kura  çekimi İŞKUR, MEB ve basın mensuplarının katılımıyla kamera kaydı yapılarak gerçekleştirildi. Ayrıca herhangi bir aksaklık yaşanmaması için vatandaşlar kura alanına alınmadı. Kura çekimi Batman 3. Noter Katibi Kerim Döğer tarafından yapıldı. Kura çekimi öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Emin Aktan: "Her yıl Toplum Yararına  programlar çalışması kapsamında çeşitli kamu kurumlarına eleman tahsisi yapıyoruz. Bu sene Milli Eğitim Müdürlüğümüze 4,5 ay devam edecek olan  bir proje başlattık. 420 kişi alıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi talepleri doğrultusunda 340 kişiyi merkeze alıyoruz. 5 kişiyi Hasankeyfe, 30 kişiyi Kozluk'a, 20 kişi Sason'a, 10 kişi Gercüş, 15 kişiyi de Beşiri ilçesi olmak üzere toplam 420 kişi alıyoruz. 210 kişi de yedek çekeceğiz. Bu kura çekme işlemini hem merkez İl  Milli Eğitim Temsilcilerimiz, İŞKUR  temsilcilerimiz ve 3. noterimiz tarafından çekilecek. Biz gözlemci olarak buradayız. Başvuru yapan vatandaşlarımızdan toplum yararına programlar genelgesi gereği asgari ücretin net 1,5 katı geliri olanlar bu kuraya dahil edilmemistir. Hane geliri 8 bin 250 TL'nin üstünde olanlar kuradan elenmiş ve geri kalanların tamamı 4 bin 580 kişi kuraya dahil edilmiştir. Biz hem vatandaşların sıkıntı yaşamaması için hem de genelge gereği mahalleye en yakın yerde seçmek amacıyla ilçe bazında kura çekimi gerçekleştireceğiz. Hatta Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bazı köylerde eleman ihtiyacı olması sebebiyle köy bazında, yani köyde kaç başvuru varsa biz onlar arasından ihtiyaca göre 1 veya 2 kişi seçeceğiz. Örneğin Hasankeyf ilçemizin Saklıköy köyünde 2 ihtiyaç var ama 3 başvuru var. Bu 3 kişi arasından 2 kişiyi seçeceğiz. Geri kalanlar Hasankeyf merkezinde istihdam edileceği için 65 kişiden 3 kişi seçeceğiz. Seçtiğimiz kişiler bundan sonra sisteme girmeyecek. Eğer sigortası veya daha önceden bıraktığı herhangi bir program, cezalı bir durumu yoksa 5 Eylül tarihi itibariyle iş başı yapacak" dedi.

KAZANANLAR SMS YOLUYLA BİLGİLENDİRİLECEK
Kurada kazananların yer alacağı asil ve yedek isim listesinin İl Milli Eğitim Mudürlüğü'nün ilan panosuna asılacağı ve aynı zamanda kurada asil listede yer alanlara SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=