Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“HERKES İÇİN ADİL BİR ‘ADLİ YIL’ İSTİYORUZ”

01 Eylül 2022, 17:03 - Okunma: 500

2022-2023 Adli yılı açılışı nedeniyle Adliye sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen Batman Barosu, avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.


“SALDIRILAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”
Batman Adliyesi önüne geldikten sonra cüppelerini giyen avukatlar, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, adli yılın, mesleklerine ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başladığını belirtti.  Avukat sayısı artarken, iş alanlarının daraldığını ve mesleki faaliyetlerin önüne sürekli engeller çıkarıldığını kaydeden Başkan Şenses,  “Bizler, yurttaşların haklarını korumak için görevimizi yaparken, kışkırtılan cehalet ve şiddetin sonucu olarak müvekkillerimizle ve hukuki uyuşmazlığın konusuyla özdeşleştirildiğimiz için sorgulanıyor, yargılanıyor, saldırıya uğruyor ve hatta öldürülüyoruz. Kişisel verilerin korunması adı altında, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmanın faaliyeti, dolayısıyla silahların eşitliği ilkesi ve adil yargılanma hakkı engellenmektedir. Mesleki faaliyet alanlarımızın korunduğu, genişletildiği ve güçlendirildiği bir adli yıl istiyoruz” dedi.
“BAĞ-KUR MUAFİYETİ 3 YILA ÇIKARILSIN”
Avukatların mesleki faaliyetlerinde yaşadıkları her türlü zorluğa rağmen, adil yargılanma hakkının tesisi için çaba sarf ettiklerini ancak hak ettikleri Adli Yardım ve CMK ödemelerini zamanında alamadıklarına dikkat çeken Şenses, “Serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyetinin sağlandığı, bir yıllık genç girişimci Bağ-Kur primi muafiyetinin üç yıla çıkarıldığı bir adli yıl istiyoruz. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç ya da hiç tecelli etmediği bir sistemin mülkün temeli olması imkansızdır. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl istiyoruz. Yeni adli yılın daha fazla demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük getirmesini; mesleğimizin hak ettiği itibarı yeniden kazanmasını dileriz” dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=