Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


ANIZ YAKANLARA CEZA YAĞACAK!

01 Eylül 2022, 16:59 - Okunma: 477

Batman Valiliği, anıl yakılmasını önlemek amacıyla Batman, Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadele yürütüleceğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade edildi.
EN ÜST SINIRDAN CEZA UYGULANACAK
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında anız yangınları ile mücadele yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Sason, Kozluk, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Bismil, Silvan kaymakamları, Batman İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili, ilgili kurum müdürleri, ilçe jandarma komutanları ve ilçe tarım müdürleri katıldı. Vali Canalp, anız yangınlarının doğaya, yaban hayatına, çevre ve insan sağlığına verdiği zararların etkin bir şekilde vatandaşlara anlatılması için, bilgilendirici broşürlerin hazırlanması, billboard, sosyal medya ve internet mecralarında gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının konusunda ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını istedi.
EMRE AYKIRI EDENLERE PARA CEZASI…
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada “2022/01 sayılı Valilik genelgesine göre ilimiz sınırları içerisinde anız yakmak yasaklanmıştır. Valilik genel emrine aykırı hareket edenlere veya uymayanlara, biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerin her birine ihlal edilen her bir fiil için ayrı ayrı olmak üzere davranışları başka bir suç oluşturmuyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca 581 TL idari para cezası uygulanacaktır. 2022 yılı için anız yakanlara dekar başına 109,49 TL. idari para cezası uygulanacaktır. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artırılacaktır” denildi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=