Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Esnaf ve Sanatkarĺar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan, Özel Eğitim Dernekleri İl Temsilcisi Rezzan Şaşmaz ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Abdullah Çiftçi katıldı. Programda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi: "Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnaflarımızın talep ve ihtiyaçlarına yönelik program, proje ve çalışmalar yapmaktayız. Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri aynı doğrultuda devam edecektir. Her zaman esnaflarımızın yanında olduğumuzu, esnaflarımızın problemleri ile hemhal olacağımızı ve elimizden geleni yapacağımızı deklare ediyoruz" dedi.
“DAHA NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN EMEK SARFEDİYORUZ”
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan, çocuklarımızın daha nitelikli eğitim alması için seminer verdiklerini belirtti. Müdür Çakan, “Malumunuz olmak üzere hepimiz bu sektörde emek sarf ediyoruz ve birçoğumuz çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşması, daha nitelikli ve kaliteli eğitim alması amacıyla burada bulunuyoruz. Mutlaka bize katkısı olacaktır çünkü alanında hizmet veren biziz. Bu çocuklarımızla uğraşanlar biziz. Alanımız yeni yeni gelişiyor. Batman'da özellikle bir ivme yakalamaya başladık. Şuanda 3 tane özel eğitim uygulama okulumuz, 3 tane özel eğitim anaokulumuz, özel eğitim sınıflarımız ve destek eğitim odalarımızla bu çocukların öğrenme kaybına uğramaması ve topluma uyumlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” dedi.
“EĞİTİMLER KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Özel Eğitim Dernekleri İl Temsilcisi Rezzan Şaşmaz: "Batman Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Özel Eğitim Dernekleri işbirliğiyle düzenlenen özel eğitimde değerlendirme ve eğitim yaklaşımları seminerimizin buraya gelen herkese faydalı olmasını diliyorum. Özel eğitim alanındaki çalışmalara katkı sağlamasını temenni ederim. Bu eğitimde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.
“ERİŞİM KONUSUNDA ÇABA SARFETMELİYİZ”
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdullah Çiftçi: "Amaç öğrencilere yönelik en verimli yaklaşımı yakalamaktır. Bu çocukların hayatında anlamlı değişiklikler yapmak için çalışmalıyız. Bugün binlerce birey okullarda, sınıflarda toplanıyor. Bu tüm dünyada söz konusudur ama öylesine, mış gibi bir bulunma durumu olursa o zaman bir emek israfı olur. Özel eğitimin arkasındaki bilimsel tarafa baktığımız zaman orada bu bireylerin hayatında anlamlı değişiklikler yapılabilir diye elimizde kanıtlar mevcuttur. Dolayısıyla bizim bu kanıtlara erişim noktasında biraz daha çaba harcamamız lazım. Dünyada izafi, evrensel ve bilimsel olarak kabul gören bazı ölçme birimleri vardır. Örneğin zeka. Biz zekayı nasıl ölçeriz? Belli başlı araçlarımız var. Problem çözmeye dayalı sorular soruyoruz ve bu testin sonucunda ortaya çıkan skor sonucunda biz de diyoruz ki bu çocuğun zeka puanı şudur ve bunun üzerinde değerlendirme yapıyoruz" dedi. Haber-Recep Akın