Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“REFAHIMIZIN KAYNAĞI BİRLİĞİMİZDİR”

31 Ağustos 2022, 17:05 - Okunma: 462

Batman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ev sahipliğinde Vali konağı bahçesinde verilen resepsiyonla son buldu.


RESEPSİYON VALİ KONAĞINDA GERÇEKLEŞTİ 
Vali konağı bahçesinde düzenlenen kabul törenine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, protokol üyeleri, askeri erkan, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ile STK temsilcileri katıldı. Resepsiyona katılan davetlileri kapıda tek tek karşılayan Vali Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, davetlilerin bayramlarını kutladı. Daha sonra resepsiyona katılan davetlilerle bir araya gelen Vali Canalp,  kendileri ile bir süre sohbet etti.
“BİZ BU ZAFERİ BİR VE BÜTÜN OLARAK KAZANDIK”
30 Ağustos Zaferinin bir ve bütün olarak kazanıldığını kaydeden Vali Canalp, “Kutlamasını yapmış olduğumuz zaferi, Şırnaklı Mehmetlerle, Vanlı Mehmetlerle, Batmanlı Mehmetlerle, Çanakkaleli Mehmetlerle, Sivaslı, Ankaralı, Konyalı Mehmetlerle kazandık. Şunu hepimiz çok net şekilde bilmek zorundayız: Bugün eğer bir dirliğimiz varsa, bugün eğer bir refahımız varsa, bu dirliğimizin kaynağı da, refahımızın kaynağı da birliğimizdir.  Buradan sadece 200 kilometre güneye inin ve güneyimizdeki komşu ülkelerin durumuna lütfen hepimiz bir bakalım. Birliğini muhafaza edemeyen milletlerin devletinin de olamadığını, vatanının da olamadığını, ama vatanınız olmadığı zaman da aslında hiçbir şeyinizin kalmadığını hepimiz canlı bir şekilde görebiliriz. Hepimiz, ama hepimizde birlik ve beraberlik duygusunu güçlü şekilde yüreklerimizde yeşertmelidir” dedi.
“HER MİLLET İÇİN KENDİ VATANI GÜZELDİR”
30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda davetlilere hitaben konuşan Vali Canalp, “Ben her zaman şuna inanıyorum, ilkokul çağındaki evlatlarımıza Gelibolu’yu bir ziyaret ettirsek; Gelibolu’da, Çanakkale’de şehitlikleri bir görse ve orada şehitliklerde yazan isimleri, kendi memleketlerini, nereli olduklarını bir anlasa. Görev yaptığım son vilayet Edirne idi, Edirne’de bizim Balkan Şehitliğimiz vardır. Orada da askerlerimizin isimleri, baba isimleri ve memleketleri yazar. Yine bir evladımız gitse, oradaki Balkan Şehitliğindeki şehitlerimizin de yine aynı şekilde, memleketin nerelerinden şehit olduğunu görse, içerisindeki o duygu ömrü boyunca kendisinin bir vatan sevdalısı olarak yaşamasına yeter” dedi.
“ALLAH BİZLERİ VATANSIZ BIRAKMASIN”
Her millet için kendi vatanının güzel olduğunu ifade eden Vali Canalp, “Her millet kendi vatanıyla gurur duyar. Ama şu yeryüzünde kuzeyiyle, güneyiyle, doğusu ve batısıyla, Cenab-ı Allah’ın envai çeşit nimeti bahşetmiş olduğu bir vatanı biz millet olarak üzerinde yaşıyoruz. Ama hepimiz şunu çok iyi bilmek zorundayız. Sahip olduğumuz nimetler ancak ve ancak bu nimetlerin kadrini bilmiş olmamıza bağlıdır. Bu vesileyle, bizlere bu vatanı armağan etmiş olan, sayesinde şuanda bu vatana sahip olduğumuz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum. Allah birliğimizi daim eylesin, Allah bizleri vatansız bırakmasın” dedi. Haber-Recep Akın    

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=