Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


BARIŞSEVERLER ‘BARIŞ NÖBETİ’ TUTACAK

30 Ağustos 2022, 17:07 - Okunma: 585

İnsan Hakları Derneği (İHD) 1 Eylül Dünya Barış Gününde Atatürk parkında barış nöbeti tutacak. İHD Şube Başkanı Av. Devran Yıldız, 2 saat sürecek barış nöbetinde serbest kürsünün kurulacağını belirtti.


“BARIŞI YÜKSEK SESLE DİLLENDİRECEĞİZ”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Gününde barışı yüksek sesle dillendireceklerini belirtti. Gazetemiz sahibi Ercan Arslan ile bir araya gelen İHD Batman Şube Başkanı Av. Devran Yıldız’a, İHD Batman şube yönetim kurulu üyesi Gülbahar Kaya ve Hüseyin Elçi eşlik etti. Gayelerinin barışı biraz daha dillendirmek olduğunu kaydeden Başkan Yıldız, “1 Eylül Perşembe günü İHD Batman şubesi organizasyonuyla Atatürk Parkında düzenleyeceğimiz etkinlik için ortak bir basın metni hazırladık.  Programımız saat 17.30’da başlayacak. Batman’daki oda, dernek ve sendika gibi birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ettik. Kurumlarla ortak basın metnimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi
“BEYAZ ELBİSELER GİYİLECEK”
Atatürk Parkında yapacakları basın açıklamasında beyaz elbiseler giyileceğini ve beyaz balonların uçurulacağını kaydeden Başkan Yıldız, “Açıklamadan sonra da 2 saatlik bir barış nöbeti tutacağız. Barış nöbeti süresince de serbest kürsü kurulacak. Serbest kürsüde de oda ve STK temsilcilerinden 1’er kişinin barışa dair dilek ve temennilerini seslendirmesi, konuşması öngörülüyor. Ayrıca siyasi parti temsilcilerine de serbest kürsüde konuşma hakkı verilecek” dedi.
“STK’LARA İMZA ÇAĞRISINDA BULUNDUK”
1 Eylül Dünya Barış Gününde Atatürk parkında düzenlenecek birlikteliğin bundan sonra da devam etmesi temennisinde bulunan İHD Batman Şube Başkanı Av. Devran Yıldız, “Batman’da Perşembe günü yapılacak etkinliğin öncülüğünü İHD yapıyor. İnsan Hakları Derneği olarak biz tüm STK’lara gidip onlara imza çağrısında bulunduk.  Etkinliğimizi bütün sivil topluma mal etmek istiyoruz. Metnimiz de hazır, şuan kurumlara dağıtıldı.  Geri dönüşler oluyor yavaş yavaş. Ortak metni paylaştıktan sonra programımız o şekilde sona erecek” dedi.
“HAK İHLALLERİNİN OLMAMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”
Amaç ve gayelerinin barışı biraz daha yüksek bir sesle dile getirmek olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, “Bundan sonraki süreçte de barışa dair nöbetlerimiz, açıklamalarımız olacak. Hatta merkez yürütme kurulumuz da almış olduğu bir kararla her ayın ilk haftası Cuma günü dernek şubelerimizde barış nöbeti tutulmaya dair karar verildi. Barış nöbetlerine sivil toplum örgütlerinin desteklerini bekliyoruz. Halk ihlallerinin olmadığı bir ülke için çabalıyoruz” dedi.
“UMUTLARIMIZ YÜKSEK”
Amaçlarının sivil toplumun sesini yükseltmesi ve Batman’daki yerel dinamiklerin sesini yükseltmek olduğunu kaydeden İHD Batman yönetim kurulu üyesi Gülbahar Kaya, “ 1 Eylül’de umutlarımız yüksek. Özellikle barışa bu dönemde çok elzem olduğu günler yaşıyoruz. Bu etkinliğimizin amacı Batman’daki sivil toplum örgütlerinin sesini yükseltmek, barışa dair inancımızı bir arada bulunarak sesimizi daha yüksek çıkarmak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.  Haber-Recep Akın 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=