Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Camide gençlere ‘matrak’ oyunu tanıtıldı

08 Ağustos 2022, 16:06 - Okunma: 982

Gençlik Merkezleri faaliyetleri kapsamında “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Yıldız Camii’nde, farkındalık yaratmak amacıyla gençlere matrak oyunu tanıtıldı.

Osmanlı İmparatorluğu geleneğinden gelen kılıç-kalkan (matrak) oyunu gençler tarafından başarıyla icra edildi. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde gençlik lideri olan Yusuf Güzel, gençlerin boş zamanlarını çeşitli aktivitelerle değerlendirdiklerini kaydetti.
“GENÇLERİMİZİN AYAĞINA GİDİYORUZ”
Gençlik lideri Güzel, “Proje kapsamında gençlik merkezimize gelemeyen gençlerimizin ayağına bizler gidiyoruz. Yıldız Camiinde gençlerimiz matrak oyunuyla tanıştı ve çok güzel mücadeleler sergilediler. Burada gençlerimize farkındalık yaratmak adına matrak oyununu tanıttık. Matrak oyunu da Osmanlı geleneğini ifa ederek, bu oyunda gençler kendilerini kalkanla koruyorlar ve kılıç ile de rakibinin başındaki kaska vurmaya çalışıyorlar” dedi.
“GENÇLERE YÖNELİK SOSYAL PROJELER YAPIYORUZ”
Gençlere yönelik çeşitli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini belirten Gençlik Lideri Yusuf Güzel, “Haftasonu Zorköy köyünde idik. Oradaki dezavantajlı kardeşlerimize ücretsiz saç tıraşı gerçeklileştirdik. Onun dışında yüz boyama, hint kınası, matrak ve halat çekme gibi etkinlikler yaptık” dedi.
“ETKİNLİK ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALI OLDU”
Yıldız Camii imamı Savcı Kıyanç, “Gençlik Merkezince yapılan bu faaliyetlerle çocuklarımız kötü alışkanlıklar konusunda bilgilendiriliyor ve çocuklara yönelik bazı etkinlikler gerçekleştirilip hediye ve ikramlar yapılıyor. Bugün de camimize Gençlik Merkezinden arkadaşlarımız geldi ve öğrencilerimiz çok sevindi. Burada çocuklar çeşitli oyunlar sergiledi, akıl oyunları oynadı. Ayrıca kendilerine madalya takdim edildi. Öğrenciler de bu manada çok mutlu oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Haber-Recep Akın  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=