Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in Vali konağında engelli dernek başkanları ve üyelerini ağırladığı lansman toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen ve engelliler ile aileleri katıldı.
“İNŞAATI HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRECEĞİZ”
Lansman toplantısında proje hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yörük’e projeyle yakından ilgilendiği için teşekkür eden Vali Canalp, “Bu projenin birinci özelliği bütün engel gruplarına aynı anda hitap edecek bir merkez olması. İkinci bir özelliği ise merkezi devletimizin taşra teşkilatı imkânını beraber bir arada uygulama ve işletme modeli uygulanacak olması. Yani, binanın yapımı ve projelendirilmesiyle ilgili kısımlarıyla Batman Belediyesi ilgilenirken, uygulamasıyla ilgili kısımlarıyla da Milli Eğitim Bakanlığı ilgilenecek. Projenin üçüncü özelliği ise yaşam merkezi ile rehabilitasyon merkezinin beraber aynı anda hizmet verecek olması. İnsanların aynı zamanda eğitim alırken bunu hoşça vakit geçirerek yapıyor olması bu eğitimi de çok daha değerli hale getirebiliyor. Uzun yıllar boyunca burada onbinlerce engellimiz hizmet almış olacak. Çok yakın bir zaman içerisinde buranın ihalesini yapacağız ve tek katlı bir yapı olduğu için çok hızlı bir şekilde inşaatını bitireceğiz. İnşallah bugün burada tanıtımını yapmış olduğumuz merkezin kurdelesini de yakın bir zamanda birlikte kesmiş olacağız” ifadelerinde bulundu.
EĞİTİM ODALARI VE DAHA FAZLASI BU MERKEZDE…
Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; uzay terapi, duyu bütünleme, fizyoterapi, ergo terapi, dil terapi, hidroterapi odaları, sanat, müzik, mum-sabun, cam-mozaik, ahşap ile drama atölyeleri, spor ve oyun salonu, 3 adet yüzme havuzu ve 80 kişilik çok amaçlı salon bulunacak.
7 FARKLI EĞİTİM PROGRAMI
7 bin 33 metrekare alan üzerine kurulacak ve 4 bin 192 metrekaresi kapalı alandan oluşacak Batman Engelsiz Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; Bedensel Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Görme Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı, Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı olmak üzere 7 farklı eğitim programı uygulanacak.