Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Futbolun emektar ismi ‘Kayra’

13 Nisan 2022, 17:24 - Okunma: 1867

Batman futbolunun yetiştirdiği en yetenekli isimlerinden eski futbolcu ve şimdinin Batman 72 Belediyespor antrenörü Yahya Kayra.


54 Yaşındaki eski emektar futbolcu Batman Petrolspor'da tam 20 yıl futbol oynadı. Petrolspor’un şampiyon olup 2. lige çıktığı sezondaki kadroda yer almıştı. Kayra, kendine has stili ve tekniğiyle gönüllerde taht kurmuştu. 1978-1980'li yıllarda Batman’ın amatör takımlarından Esnafspor'da futbola merhaba diyen Kayra, ardından Batman’ın bir diğer köklü amatör takımı olan Gençlerbirliği'nde 1 sene top koşturdu. Yeteneği, futbol otoritelerinin gözünden kaçmadı ve henüz küçük yaşta Petrolspor'da bek olarak ter dökmeye başladı. Buradaki futbol yaşantısı tam 20 sene sürecekti. Play-Off olarak iki başarıyı kariyerine yazdırdı. Askerdeyken de futbol onu bırakmadı. Profesyonel olduğu için vatani görevini ifa ettiği 1990-91'li tarihlerde Diyarbakır Diski'de 1 yıl futbol  oynadı. Kayra'nın futbol aşkı tüm tutkusuyla devam ediyordu. Vaktiyle Petrolspor’la bir dönem yol ayırımına gelince, kendini Batman Belediyespor'da buldu. Burada yarım sezon oynadıktan sonra futbol hayatına burada nokta koydu ve jübilesi de bu camiada kısmet oldu.
“ŞU AN İMKANLAR İYİ, AMA FUTBOL KALİTESİ İYİ DEĞİL”
Dilerseniz futbolculuğunu ve Batman futbolu ile ilgili kısmı da ondan dinleyelim: "Bizim dönemimizde imkanlar fazla olmamasına rağmen çok iyi topçular ve kaliteli oyun vardı. Yani profesyonelce yaşardık. Oysa şimdi imkanlar fevkalade iyi ama futbol kalitesi iyi değil. Sanırım kendilerini profesyonelce yetiştirmiyorlar. Bir futbolcunun kafasında ve yaşantısında % 80 futbol olması gerekir, futbolla yatıp futbolla kalkmalıdır. Ve en önemlisi de herkesin arasında birlik ve beraberlik olması gerekir" diye konuştu.
İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN TAKIMI LİGDE TUTTU…
Şu anda spor hayatına teknik adam olarak devam eden Yahya Kayra, Bölgesel Amatör Liginde (BAL) Batman 72 Belediyespor'un antrenörü olarak başarılı bir sezona imza attı. Kayra, ligde 4. sırada yer alan 72 Belediyespor'u imkansızlıklara rağmen üst sıralarda tutmayı başardı. Batman Petrolspor, Belediyespor gibi birçok takımda futbol oynayan ve teknik adamlık yapan Yahya Kayra, spor camiası tarafından sevilen ve sayılan bir değer olarak Batman ve bölge futboluna değer katmaya devam ediyor. Haber- Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=