Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Batman’da Mursi'ye idam protestosu

18 Mayıs 2015, 23:03 - Okunma: 2963

Mısır’da Sisi Cuntası tarafından Muhammed Mursi, İhvan-ı Muslimin Murşidi Muhammed Bedii ve Yusuf El Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkûm edilmesi, Memur-Sen Batman Şubesi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

~~

Memur-Sen öncülüğünde Atatürk Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına Batman'daki STK ve siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı haksız ve hukuksuz kararları şiddetle kınadıklarını söyleyen Ergin, “İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescildir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Zalimlere karşı iyiler kazanacak, Siyonizm’in tetikçisi darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek.” dedi. “Son hukuksuz karar ve Batı’nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu” diyen Ergin,“Haksız hukuksuz kararlar, sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Bizim için, Ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vaktidir. Batı'dan medet umma devri bitmiştir. Birleşmiş Milletlerden adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.” diye konuştu. Daha sonra Arapça ve Türkçe yapılan duanın ardından basın açıklaması son buldu. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Hüda Par’ın desteklediği Batman bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök, önce..
Hür Dava Partisi Batman İl Teşkilatı, destekledikleri bağımsız aday Aydın G..
HDP’nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Aca..
Batman’da AK Parti’nin seçim otobüsüne yapılan silahlı saldırıya bir tepki ..
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları Celal Ayhan, Ahmet Durmaz, Me..
Seçim çalışmalarına ilçelerden esnaf gezileri ile devam eden Saadet Partisi..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=