Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Değerlerin bir kalemde silindiği bir camiadayız”

21 Aralık 2021, 16:23 - Okunma: 8205

Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz bir dönem Fenerbahçe'de de forma giymiş olan Samsunspor'un efsane futbolcusu Celil Sağır. Futbola Kadıköyspor'da başlayıp toplamda 12 yıl boyunca Samsunspor formasını giyen ve kırmızı-beyazlı ekibin efsaneleri arasında yer alan Sağır, ayrıca Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Malatyaspor ve Tekirdağspor'da başarıyla forma giydi.


Sahadaki müthiş enerjisi, güçlü skorer yönü ile dikkat çekerek kariyerinde 53 gole imza atmış olan orta saha oyuncusu, 8 kez U 21 ve 7 kezde A Milli formayı giymiş olan ve şimdilerde kendisine ait olan CS Futbol Akademisinde yeni Celil Sağır'lar yetiştirmekle uğraş halinde olan Celal Sağır hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız sizlerle.

* Celil Sağır kimdir?
- 1974 Samsun doğumlu, Rize'den göçüp Samsun'a gelmiş bir esnaf ailenin çocuğu.

* Futbola ne zaman ve hangi takımda başladınız?
- 1986 Yılında Samsun'un köklü amatör takımı Yolspor'da başladım.

* Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?
- Futbolcu olmayı çok istedim ve neredeyse koyduğum hedeflerime de ulaştım. Muhtemelen yine futbolcu olmak isterdim.

* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında beğendiğiniz ve kendinize örnek aldığınız isimler kimlerdi?
- O zamanlar sadece TRT vardı, izleyebildiğimiz bir dünya kupası maçları oluyordu. Tabii ki orada izlediğimiz nice efsaneler vardı ama Diego Armando Maradona bir başkaydı. O bizim mahallenin, benim futbol efsanesiydi.

* Saha içi ile saha dışındaki Celil Sağır arasında ne farklılıklar vardı?
- Çok fazla fark yok. Saha içindeki hareketliliğim, sabırsızlığım saha dışında da aynı paralelde idi.

* Kadıköyspor'dan Samsunspor'a transferiniz nasıl gelişti ve nasıl karşılandınız?
- Kadıköyspor'a gelmeden önce zaten Samsunspor ile anlaşmıştım. Tamamen Kadıköyspor benim profesyonelliği yaşayıp, pişmem için bir aracı idi. Bu görevi hem semtimizin takımı Kadıköyspor hem bende layıkıyla yerine getirdik.

* Samsunspor'a görev aldığınız 6 yıl boyunca en iyi anlaştığınız takım arkadaşlarınız kimlerdi?
- Hepsi ile çünkü biz bir aile idik. Süper ligdeki o kadronun yüzde sekseni Samsunlu olduğundan dolayı her birimiz dost, kardeş, abi idik.

* Altı yıl boyunca formasını giydiğiniz Samsunspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Teklif aldığınızda neler hissettiniz?
- Vallahi Samsun benim için şehir olarak, duygu olarak, yaşanmışlık olarak her şeyim olduğu için buradan ayrılmak bana çok zor geldi. Ama kulübümün maddi durumundan dolayı gitmem gerekiyordu. Fenerbahçe’de en iyi teklifi verdiği için ve aynı zamanda Mustafa Denizli faktöründen dolayı Fenerbahçe'ye transferimiz gerçekleşmişti. Tabii ki Samsunspor'da hedeflerimiz UEFA kupasına katılmaktı, çok yaklaşmış fakat bunu gerçekleştirememiştik. Fenerbahçe'de gittiğim ilk sezon şampiyonluk yaşamakta bir nebze bu duygumu hafifletmişti. Ama o Türk armayı Samsunspor formamıza yerleştirememek (şampiyonluk yaşayamamak) hala içimde bir uhdedir.

* Samsunspor'da fırtına gibi esen Celil Sağır Fenerbahçe'de neden duruldu?
- Durulmadı. İlk idmanda sakatlanmam beni geriye itti. Daha sonra takımın üstün performansından dolayı çok fazla şans alamadım. Ama aldığım şansları da iyi değerlendirdiğimiz de bir gerçek.

* Elvir Baliç, Milan Rapaiç, Kenneth Anderson, Haim Revivo ve Serhat Akın gibi hücum oyuncularının oluşu işinizi zorlaştırdığını söyleyebilir miyiz?
- Hepsi birer üstün yetenek. Ama sakatlık yaşamasaydım o tribünleri ayağa kaldıracak bir profildim. O kadar da inanıyordum ama nasip olmadı, şans kader diyelim...

* Fenerbahçe'den geri döndüğünüz Samsunspor'da 5 yılda 157 lig maçı ve 14’te gol attınız. Sizi bu denli formada tutan erkenler neydi?
- Kendi şehrim. Her şeyim. Mutlu olduğum Atatürklü muazzam arma, forma. Bunlar fazlasıyla bir etkendi. Tabii ki başımızdaki bir baba, bir abi, bir arkadaş olan efsane Başkanımız İsmail Uyanık oluşu.

* Samsunspor ve Malatyaspor arasında iki kez gittiniz. Bize bu dönemden söz eder misiniz?
- Yaşanmışlıklar bunlar. Bendeki İsmail Uyanık sevgisinden dolayı, diğer gelen tüm Başkanlarla sorunlar yaşamam bu sevdiğim armadan aralıklı olarak ayrılmamın sebeplerindendir bu görüntüler.

* Malatyaspor'un ardından önce Ç. Rizespor ve son olarak Tekirdağspor ile biten bir kariyerinizden biraz söz eder misiniz?
- Her üçü de önemli camialar. Şartlar o gün öyle olduğu için o formaları da giymişliğim vardır. Keşke daha fazla o camialara dokunabilseydim. Nasip kısmet burada da devreye girmişti diyelim biz yine.

* Toplamda 12 yıl boyunca formasını giydiğiniz Samsunspor sizin için ne ifade ediyor?
- Hayat biçimim, şehrim, vefasızlığı diz boyu olduğu değerlerin bir kalemde silindiği bir camia ama benim camiam. İyisi de kötüsü de bizim her şeyimiz.

* Birlikte forma giydiğiniz ve beğendiğiniz isimlerden bir 11 oluşturur musunuz?
- Bogdan Stelea, Ercan Koloğlu, İmdat Arslan, İsa Turan, Ali Akdeniz, Vural Korkmaz, Daniel Timofte, Mehmet Nas, Adnan Güngör, Sinan yeşil, Serkan Aykut ve Cenk işler.

* Birlikte çalışıp en beğendiğiniz Teknik Direktörler kimdir?
- Gigi Multescu, Mustafa Denizli, Metin Türel, Mehmet Ali Çınar ve Ahmet Ertem hocalarımı çok sever ve başarılı bulurum.

* Futbolculuğunuz boyunca en beğendiğiniz Başkan ve yöneticiler kimlerdir?
- Efsane Başkanımız İsmail Uyanık'ı tek geçerim tek. Yönetici abilerim rahmetli Tarık Darende (baba) ve Tarık kaptan abim...

* Kariyeriniz boyunca keşkeleriniz neler oldu?
- Keşke Fenerbahçe'den erken dönmeyip, Samsun'u en iyi şekilde temsil etseydim. Keşke Milli takıma çağrıldığımızda sırf Samsun şehrinden uzak durmamak için gitmemeyi tercih etmeseydim vs.

* Olsa yine de yaparım dediğiniz şeyler nelerdir?
- Efsane Başkanım İsmail Uyanık için bugüne kadar savaştığım, her cephe için yine bugün olsa yine savaşırdım.

* En beğendiğiniz golünüz hangisidir?
- 1994-95 Sezonu Samsun'da Ankaragücü'ne attığım gol. (Uçarak vole ile atmıştım). Zaten o sene bu gol Süper ligde yılın golü seçilmişti.

* Kariyeriniz boyunca, sizi en çok üzen ve mutlu eden gelişmeler neler oldu?
- Samsunspor gibi büyük bir camiada top oynamak. En mutsuz gelişme ise benim mücadele ettiğim değerler adına ayrılmak zorunda kalmamdı.

* Aktif futbolculuktan sonra nelerle uğraştınız ve şu an neler yapmaktasınız?
- Çok fazla şeylerle uğraşmadım. Şu an CS Futbol Akademimde yeni nesil evlatlarımıza deneyimlerimi aktarıyorum.

* En beğendiğiniz hakem kimdi?
- Ünsal Çimen hocam en beğendiğim hakemlerimizden biriydi.

* Son olarak okurlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
- Hayatta olmanın, dostlarınızla beraber yaşamanın tadını çıkarın. Mutlu olmak için küçük sebepler yeterli, yeter ki onu bulmak ve anlamak için zaman ayırın. Tüm Batmanlı futbolseverlere ve şahsınıza selamlarımı sunuyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=