Tıp Fakültesi kurulması için başvuru dosyasını titizlikle hazırladıklarını anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’a tıp fakültesinin kazandırılmasının daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi. İlimizde bir eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğunu ancak Batman halkının üçüncü derece sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını belirten Rektör Demir, Tıp Fakültesinin kurulmasıyla hem Batman halkının hem de çevre illerdeki halkın kaliteli sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabileceğini dile getirdi. Nüfusu ve sağlık hizmeti talebinin Batman ilinden düşük olan birçok ilde Tıp Fakültesi bulunduğunu ifade eden Rektör Demir, sağlık hizmeti talebinin karşılanmasının Tıp Fakültesinin kurulmasıyla giderilebileceğini kaydetti. İlimizin 810 yataklı bir eğitim ve araştırma hastanesine sahip olduğunu vurgulayan Rektör Demir, Tıp Fakültesi için gerekli imkânların üniversitemizde ve bölgemizde mevcut olduğunun altını çizdi.
‘TIP FAKÜLTESİ HEM EĞİTİM HEM SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ’
Resmi sevk sistemine göre Batman ilinden günde yaklaşık olarak 100 hastanın sağlık hizmeti almak için çevre illere sevk edildiğini ifade eden Rektör Demir, hastaların ihtiyaç duyduğu ileri özelleşmiş hekim ve ekipman ihtiyacının Tıp Fakültesinin kurulması ile giderilebileceğini ve sevk nedenlerinin ortadan kalkabileceğini söyledi. Bir ile Tıp Fakültesi kurulması için gerekli nüfus sayısı 500 bin iken batman nüfusunun 620 bin olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, Tıp Fakültesi kurulmasının halkın hem eğitim hem sağlık ihtiyacını gidermesi bakımından büyük öneme sahip olduğunu anlattı. Tıp Fakültesine bağlı programlarda eğitime başlanması ve sürdürülmesi için gerekli asgari koşulların Batman Üniversitesinin her alanında sağlanabileceğinden söz eden Rektör Demir, kampüs alanı içerisinde bulunan kütüphanenin Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin ihtiyaç duyduğu basılı ve elektronik kaynaklara sahip olduğunu ifade etti. Kampüs alanında bulunan spor tesisleri, sosyal imkânlar ve konferans salonunu Tıp Fakültesinin de ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirten Rektör Demir, Tıp Fakültesinde eğitim öğretimin sürdürülebilmesi için gerekli araç ve gereçlerin, fiziki alt yapının ve tam donanımlı laboratuvarların oluşturulacağını da dile getirdi.
‘BATMAN’I SAĞLIK TURİZMİ İLE ÖN PLANA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ’
Son 10 yılda Batman ilinden diğer illere Tıp Fakültesi eğitimi görmek için yaklaşık olarak 2 bin öğrencinin gittiğini anlatan Rektör Demir, ilimizde Tıp Fakültesinin kurulmasıyla öğrencilerin bulundukları yerden ayrılmasına gerek kalmadan tıp eğitimi alma imkânına kavuşabileceklerini söyledi. Batman Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasını ve Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesini sağlıkla ilgili önemli adımlar olarak tanımlayan Rektör Demir, Tıp Fakültesinin de kurulmasıyla komşu ülkelere coğrafi olarak yakın olan Batman iline ülke dışından hastaların gelmesi sonucunda ülkemizde sağlık turizminin daha da gelişebileceğini sözlerine ekledi.