Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Okul sporlarında 10 Bin sporcu yarışacak

01 Aralık 2021, 15:30 - Okunma: 1118

26 branş ve 250 kategoride 10 bin sporcunun mücadele edeceği okul sporları başladı.

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 Okul Sporları faaliyet programında yer alan, okullar arası müsabakalar, ilkokul, ortaokul ve liselerin (Kız-erkek) katılımıyla 26 branşta, 250 kategoride ve yaklaşık 10 bin sporcuyla, 6 aylık bir zaman diliminde yapılacak.
MÜSABAKALAR BAŞLADI
Pandemi’den sonra, organizeli ve katılımın yüksek olduğu bir okul sporları faaliyetlerinin alt yapısını hazırladıklarını belirten Gençlik ve spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2021-2022 Okul Sporlarının ilk etapta hentbol, futbol, atletizm, Masa Tenisi, voleybol ve Tenis müsabakalarıyla startı verdiklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Çocuklarımız ve gençlerimiz kendi branşlarındaki müsabakaları özlemişlerdir. Uzun zamandan beri Okul Sporları servisimiz, gerekli çalışmaları ve koordineleri yapıp bitirdiler. Tesislerimizle, personellerimizle ve işbirlikçi kurumlarımızla müsabakalarımızı oynayabilir hale getirdik. Allah kısmet ederse, 2021-2022 Okul sporları sezonunu kazasız belasız, fair-play çerçevesinde bitireceğiz. Katılım sağlayan okullarımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize, çocuklarını spora yönlendiren velilerimize, il temsilcilerimize, antrenörlerimize ve müsabakaların oynanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İŞTE O BRANŞLAR
“2021-2022 Okul Sporları faaliyet programlarında, atletizm, erobik /artistik / ritmik/ step /trampolin jimnastik, Badminton, basketbol, bocce, boks, curling (floor), dart, eskrim, futbol, güreş, futsal, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kros, kick boks, masa tenisi, muay thai, oryantiring, satranç, taekwondo, tenis, Wushu, ve voleybol branşlarının yer aldığını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü camiası olarak mutluyuz, sevinçliyiz.  Çünkü kamuoyunun bildiği gibi geçen sene okul sporlarını Pandemi’den dolayı gerçekleştirememiştik ve bu güzel tesisler sessiz, sakin ve boştu. Tekrar gençlerimizi tesislerimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve keyif duyuyorum.  Gerçekten coşkuluyuz. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tesislerimize bugün başlatmış olduğumuz okul sporlarına 26 branşta, yaklaşık 250 kategoride ilkokul, ortaokul, lise kız ve erkek takımları şeklinde turnuvalar yapılacak. İlk maçımız hentbol ile başladı. Arkadaşlarımız tüm tesisleri hazır hale getirdiler.
‘HALKIMIZI 7/24 SAAT SPOR YAPMAYA BEKLİYORUZ’
Çünkü gerçekten bugünü büyük bir heyecanla bekliyorduk.  Bu anlamda da bu organizasyonun oluşmasında, hazırlanmasında, tesislerin hazırlanmasında katkısı olan bütün herkese yürekten şükranlarımı arz ediyorum.  Gençlerimizi spora teşvik ettikleri için velilerimizi, öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi tebrik ediyorum.  Biz şunu gayet rahat anladık ki, bugün itibariyle gençlerimizi kötü ortamlardan, kötü alışkanlıklardan korumanın, gençlerimizi sağlıklı bir geleceğe hazırlamanın en kolay, en rahat, en maliyetsiz ortamı spordur. Hamdolsun Batman olarak tesis anlamında bir sıkıntımız, bir ihtiyacımız yok gibi gerçekten. Devletimiz, hükümetimiz bu konuda Batmanımıza fazlasıyla güzel, temiz ve güvenli  tesisler inşa etti. Bu vesileyle de bütün halkımızı 7/24 saat esaslı spor yapmaya bekliyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki, bu kardeşlik, sevgi iklimi içerisinde okul sporları, turnuvalar, ki bu 6 ay sürecek turnuvalar, bu turnuvalardan tecrübe kazanacak kardeşlerimiz de milli sporcu olmaya ve uluslar arası  spor arenasında Batmanımızı en iyi şekilde ettiğine inanıyorum.  Bütün katılan sporcularımıza, hakemlerimize, antrenörlerimize ve takımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=