Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“En büyük hayalim otizmli çocuklara eğitim ve yaşam alanı oluşturmak”

21 Kasım 2021, 14:24 - Okunma: 8973

Batman iş dünyasından röportajlarımıza Tüzün Grup Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tüzün’le start verdik. Keyifli bir söyleşide Batmanlı sanayici ve iş insanı Ekrem Tüzün’le Batman’ın sanayisini, ekonomisini ve otizmli çocukları konuştuk.

Hem sanayici, hem de  iş adamı olma vasfının yanında bir STK temsilcisi olarak yapmış olduğu çalışmalarla Batman’a katma değer katmaya devam eden başarılı iş insanı Tüzün’le yapmış olduğumuz söyleyişimizle sizi baş başa bırakıyorum.

* Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

- 1976 Batman doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlk, orta ve lise öğrenimimi Batman’da tamamladım. Batman Üniversitesi Otomotiv Bölümü mezunu, Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu,  Ankara Ahmet Yesevi Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi yüksek lisans mezunuyum. 

* Şirketleriniz hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

- Batman Organize Sanayi bölgesinde tekstil sektörü ihtiyacına cevap verecek bir fabrika olan DİBATEKS isimli tekstil baskı firması olarak faaliyet göstermekteyiz. Bununla beraber,  şehirlerarası petrol taşıma işi yapmaktayız.

* Bağlı bulunduğunuz bir sivil toplum kuruluşu var mı?


- Halen Batman Organize Sanayi bölgesinde müteşebbis heyeti başkan vekili ve yönetim kurulu üyesi, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) yönetim kurulu üyesi ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi Başkan Yardımcısıyım. Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği Başkanlığını da yaptım. 

* Otistik Bireyler Dernek başkanlığı da yürüttünüz. Bu süre zarfında  ne gibi çalışmalar yaptınız?

- Bu çocuklarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı dersliklerde kendi öz kaynaklarımızla, otistik çocukların eğitimi için özel derslikler oluşturup bu çocukları eğitim hayatına kazandırdık ve kazandırmaya devam etmekteyiz. Çünkü bu çocukların hasta olmadığını, geç öğrenme güçlüğü çeken çocuklar olduklarını bütün Batman kamuoyuna ve insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık ve bilinç oluşturuyoruz.

* Bir çok alanda faaliyet yürütüyorsunuz, sizi en çok hangi alandaki hizmetiniz mutlu ediyor?

- Malumunuz benim bir kız çocuğum otizmlidir.  Bu çocuklarla ilgili bir talep geldiğinde onların eğitim hayatına ve gündelik yaşamlarına ve topluma entegre olabilmeleri adına nasıl bir katkı sunabilirim diye,  gerçekten yoğun bir çaba sarf etmeme rağmen, en ufak bir yorgunluk hissetmiyorum. Aksine bu bana büyük bir mutluluk, enerji ve şevk veriyor. Toplumda bu bireylerin de eşit şartlarda ve gerekli imkânlarla yaşamaya hakları olduğunu bilmemiz gerekir. İnsani ve vicdani olarak bunu benimseyip içselleştirmek için sevgi, şefkat ve merhamet pınarlarımızı harekete geçirmemiz gerekiyor.

* Batman sanayisi ve ekonomisi ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

- Batman Organize Sanayi Bölgesinin ilk kurucularındanım. O günden bugüne kadar OSB müthiş bir atılım gerçekleştirerek Türkiye illeri arasında yarışabilecek bir sanayi kentine dönüşmüştür. Batı illerinden özellikle Ankara, İzmir, İstanbul ve Denizli gibi büyükşehirlerden yoğun bir şekilde yatırım yapmak amacıyla OSB'ye yoğun arsa talepleri oluştu ve oluşmaya da devam etmektedir. Bunların birçoğu yatırıma dönüştü ve şu an istihdama yönelik olarak faaliyetlerine başlamış durumdalar. Burada da en büyük pay çok kıymetli bir değerimiz olan ve Batman ili ve bölge için büyük bir kazanım olduğunu düşündüğüm bilgili, donanımlı ve vicdani hasletlere sahip sayın Valimiz Hulusi Şahin'in Batman'da görev yapıyor olması. Vali Şahin, Organize Sanayi Bölgesinin şaha kalkmasın en büyük etkenlerinden bir tanesidir. Sizin aracılığınızla, gecesini gündüzüne katıp yoğun bir şekilde emek vererek çalışan, devasa projelere öncülük eden, kısacası Batman'ın çehresini değiştiren, proje ve yatırımlarla Batman'a yön veren kıymetli Valimize ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili olan sayın Hulusi Şahin'e, şahsım ve ailem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

* Vali Şahin’in Batman istihdamına ne gibi katkısı olmuştur?

- Öncelikle belirtmek isterim ki kendisi çok kıymetli bir şahsiyettir. Batman istihdamına ve gençliğine ciddi bir katkı sunduğunu düşünmekteyim. Nitekim birçok sanayici de benimle aynı görüştedir. Binlerce gencimize istihdam sağlayarak iş hayatına atılmalarına öncülük etmiştir. Şu anda evine ekmek götüren insanlar, yaşamları boyunca hem işverenlerine hem de bu işe öncülük eden kıymetli Batman Valimiz sayın Hulusi Şahin'e dua edeceklerdir.

* Geleceğe dair hedefleriniz nelerdir?

- Benim hedeflerim arasında yaşanabilir, sorunlarını aşmış, her yönüyle gelişmiş bir Batman var. Ailemle birlikte Batman'da yeni istihdam alanları açmak ve yardıma gereksinim duyan her insana gücümüz ve imkanlarımız dahilinde ulaşarak onların mutluluklarına ortak olmaktır. Ancak herkes gibi benim de büyük bir hayalim var. En büyük hayalim Batman'da otizmli çocuklar ile ilgili Avrupa standartlarında bir Otizm Okulu ve buna bağlı komplekslerin yer aldığı bir eğitim ve yaşam alanı oluşturmaktır. Bu hayalimizin bütün devlet büyüklerimizin desteği ile hayata geçireceğimize inanıyorum. Bu konuda özellikle çok değerli ve duyarlı bir insan olan sayın Valimiz Hulusi Şahin başta olmak üzere, tüm yerel dinamiklerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bu destekle beraber hayalini kurduğumuz tüm projeleri hayata geçirebileceğimize olan inancım tamdır. Çünkü bu şehirde çok ciddi sayıda otizmli çocuklar yaşamaktadır ve maalesef her geçen gün de bu çocuklarımızın sayıları artmaktadır.

* Batman’daki kurumların işleyişi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

- Şunu samimiyetle belirtmek isterim ki Batman ilimizin bütün kurumları tam bir uyum içinde çalışmaktadırlar. Bu vesileyle sayın İl Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç için de düşüncelerimi paylaşmak isterim. Kendisi Batman'a gelir gelmez halkla bütünleşti. Mahiyetindeki bütün polis teşkilatı mensuplarına gerekli eğitimleri vererek 'Halk ve Polis el ele' hareketini başarıyla sağladığını düşünüyorum. Artık insanlar polisten korkmuyor. Kendisi sürekli halkın içinde olan, vatandaşın derdiyle dertlenen ve kapısının da halka sonuna kadar açık olduğu bir devlet büyüğümüzdür. Gerek uyuşturucuyla mücadele olsun, gerekse Batman genelinde asayiş ve huzurun sağlanması adına göstermiş olduğu çalışmalar olsun sayın Emniyet Müdürümüzün yoğun bir çalışma temposu içinde çalıştığını kamuoyu bilmektedir. Diğer illerle kıyaslandığında Batman'ın Güneydoğu'daki en huzurlu şehirlerden biri olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Zamanından sosyal yaşantısından ödün vererek bu şehri güzelleştirmek, güvenli ve huzurlu kılmak için var gücüyle çalışan kıymetli müdürümüz sayın Köroğlu Kıraç beye de, gazeteniz aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum. 

* Bu genç yaşınızda bu kadar faaliyete nasıl zaman ayırabiliyorsunuz?

- Daha önce ifade ettiğim gibi Tüzün Grup bir aile şirketidir. Ben bütün enerjimi, gücümü ailemden, aile bireylerinden alan biriyim. Ailemin her ferdi benim için çok kıymetli ve özeldir. Kendilerinin bana gerçekten yoğun destekleri var. O yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Huzurlarınızda da hepsine bu desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

* Son olarak neler söylemek istersiniz?

- Ben Batman ve Batman halkını çok seviyorum. Batman halkı çalışkan, dürüst ve üretken olmanın yanı sıra vefalıdır. Batmanımız için yapabileceğimiz en güzel şey, bu güzide ve kadim kentimize yönelik olarak hepimizin hizmet yarışına girerek çok çalışması gerektiğini düşünüyorum. Beni gazetenize konuk ederek onurlandırdınız için size ve tüm çalışanlarınıza teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Röportaj: Ercan ARSLAN

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=