Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘Kulüp kriptodan çıkması gerekiyor’

27 Eylül 2021, 16:39 - Okunma: 2108

Petrolspor’un yeni yöneticilerden Uğur Kapuci, katıldığı bir canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kapuci, “Kulübün kriptodan çıkması gerekiyor. Bir defa kurumsal diyorlar ya, kurumsal firmalar, kurumsal takımlar her zaman şeffaf olur” dedi. Kent 72 Televizyonunun Facebook sayfasında canlı olarak yayınlanan Futbol Akşamı programında gündem futbol ve Batman Petrolspor'du. Moderatörlüğünü gazeteci Metin Güneş'in yaptığı ve video konferans şeklinde yayınlanan programa Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan ve Petrolspor’un yeni yöneticilerden Uğur Kapuci katıldı.
‘YENİ YÖNETİCİLERE GÖREV VERİLMİYOR’
Futbol Akşamı programında gazeteci Ercan Arslan ve Metin Güneş’in sorularını cevaplayan Petrolspor’un yeni yöneticilerinden gazeteci Uğur Kapuci, “Yeni yönetim olarak lanse ediliyoruz. Yönetime 10 kişi katıldık. Hem yönetimsel hem de maddi ve manevi olarak kulübe katkı sağlamak için geldik. Kulüpte şuan bir görev dağılımı var. Mevcut yöneticiler geldikten sonra herhangi bir görev dağılımının olmadığını bunun öncelikle altını çizerek söylemek istiyorum. Yani kulübün kriptodan çıkması gerekiyor. Bir defa kurumsal diyorlar ya, kurumsal firmalar, kurumsal takımlar her zaman şeffaf olur. Bu şeffaflığı elde edersek, ne taraftarın belleğinde bir soru işareti kalır ne de herhangi bir kulübe katkı sağlayan bir iş adamının verdiği parada bir şüphe olur. Bunlar çok önemli. Biz takım yönetimine dahil olduğumuz zaman zaten sayın Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş Valilikte bir açıklama yaptı. 10 Futbolcunun transfer edildiğini söyledi. Ondan bir hafta önce de takımın teknik direktörü belirlenmişti ve teknik direktörün de belirlediği birkaç futbolcu vardı, onlar alındı. Bu 10 yönetici arkadaşımızın transfer ettiği hiçbir futbolcu yok ve onayımıza sunulan hiçbir futbolcu yok” diye konuştu.
‘BİR KEZ BİLE BİRARAYA GELEMEDİK’
‘Yönetime katılan 10 kişinin kaç kez yönetim kurulu toplantısına katıldı’ sorusunu yanıtlayan Kapuci, “Kulüple ilgili bir karar verildiğinde kesinlikle bize danışılmıyor. Sadece bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Onun dışında kulüple ilgili herhangi bir yönetim toplantısı yapılmadı. Biz kulübe katkı sağlamak amacıyla geldik. Kulüpte siz de biliyorsunuz ki daha öncesinde bir yönetim sorunu vardı. Kulüp Başkanıyla birlikte beş yönetici arkadaşımız vardı. Profesyonel takımlar beş kişiyle yönetilemez. Yani kulüp sahibi de olsanız bu beş kişiyle yönetemezsiniz. Kulüpte birçok yönetim şekilleri var, ona göre görev dağılımı olur. Onun dışında iki yazı yazmakla, bayrak taşımakla kurumsallaşma sağlamak mümkün değil. Bir kulüpte eğer bir gazeteci varsa ve o kulübün basın sözcülüğünü bir avukat yapıyorsa bu olmaz yani, mümkün değil. Eleştirimi açık şekilde ve her yerde söylüyorum. Kimseden çekinmiyorum, kimseye de eyvallahım yok. Batman kamuoyu da beni tanıyor. Bir işi yapacaksak doğru dürüst yapmamız gerekiyor” diye konuştu.
‘AMATÖR KULÜBÜN BAŞKANI DEĞİLSİN’
Gazeteci Ercan Arslan’ın “Neden bize görev verilmiyor, biz neye geldik bu kulübe? diye bu konu Vali beye iletildi mi?” sorusunu cevaplayan Kapuci, “Bu kulüp gerçekten zor şartlar altında bu seviyeye geldi. Daha önce kulübün devri durumunda eldeki borçların kapatılması, kulübün pandemi döneminde küme düşme potasına girmesi, pandemiden dolayı da ligden düşmemesi Batman için aslında büyük bir şanstı. Bu sene parasal sorunun olmaması profesyonel bir kulüp için büyük bir şans. Aslında bu durumu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Daha önce kulüp başkanları herkese el açıyorlardı. Şundan, bundan para istiyorlardı. Sağ olsun sayın valimiz bu konuda elini taşın altına koydu. Geriye ne kalıyor? Geriye çok iyi bir şekilde kulübü idare etmek ve iyi yönetmek kalıyor. Sen profesyonel bir kulübü yönetiyorsun, amatör bir kulübün başkanı değilsin. Ya da amatör bir kulüpteki gibi 18 tane yönetici yok. Bir iş yapacaksak doğru dürüst yapalım, yapmayacaksak burada ne işimiz var” dedi.
‘KENDİ ÖZ EVLATLARIMIZI TAKIMA KAZANDIRMALIYIZ’
Batman’da 2000’li yıllarda dört profesyonel kulübün olduğunu kaydeden Kapuci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tam olarak rakamsal olarak hatırlamıyorum, nüfusumuz 100 ila 150 bin arasındaydı. 80’e yakın profesyonel lisanslı Batmanlı futbolcumuz vardı. Şu anda 500 bin nüfusa dayandık, koca bir şehir olduk. Büyükşehir olma yolunda olmamıza rağmen bugün tek yerli profesyonel takımımız Petrolspor’da kaç tane yerli sporcumuz var? Ben halen futbol oynuyorum. Antalya,  İzmir gibi farklı şehirlerden takımlarımız var ve turnuvalara katılıyoruz. Ben 10 gün önce Belediyespor altyapı takımında antrenmana çıktım. Gencecik pırıl pırıl çocuklar. Orda Murat Hoca, Enver ve Hamit hoca gibi çok değerli hocalarımız var.  Bunlar futbolcu yetiştiriyor. Bir şehirde futbolcu yetiştiren bir fabrikamız var. Biz buradan futbolcu bulamazsak nereden bulacağız? Ben ilk antrenmanda orada iki futbolcu beğendim. Sordum kim bunlar dedim. Teknik ve fiziksel açıdan müthiş topçulardı. Onları yetiştiren hocalar şunu söyledi;  ‘Biri Giresun’un altyapısına gitti.’ Giresunspor şuanda Süper ligde. Biri de Erzurum’un altyapısına gitti. Peki biz Petrolspor olarak, profesyonel kulüp olarak ne yapıyoruz? Bu çocukları keşfetmezsek bizim orada ne işimiz var? Biz kendi öz evlatlarımızı takıma kazandırmazsak bizim ne amacımız olabilir?”
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=