Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Spor haftası kapanış etkinliği yapıldı

23 Eylül 2021, 14:51 - Okunma: 1190

Avrupa Hareketlilik ve Spor Haftası etkinlikleri, Vali Hulusi Şahin, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, protokol üyeleri ile sporcuların katılımıyla Atatürk Parkı’nda yapıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Şahin, çeşitli branşlarda tanıtımı yapılan spor etkinliklerini izledi. Burada konuşan Vali Şahin, “Hedefimiz spor bilincini her yaşa, her cinse, her statüye yayabilmek, bunu bir yaşam biçimi haline getirebilmek. Tüm kamu kuruluşları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, belediyemiz ve diğer kuruluşlarımızla birlikte hepimiz yoğun bir çaba içerisindeyiz. Çünkü hareketsiz bir yaşam, tüm hastalıkların ve sağlıksız bir yaşamın nedenidir. Yeni nesiller hareketsiz yaşam hususunda geçmiş dönemlere göre çok daha büyük bir tehdit altında. Gençlerimiz maalesef akıllı telefonlarıyla, bilgisayarlarıyla çok fazla hemhal durumdalar. Obeziteden diyabete, bel fıtığı gibi benzeri rahatsızlıkların hepsi bu hareketsiz yaşamdan kaynaklanıyor. Bu tür etkinliklerle yapmamız gereken bu farkındalığı oluşturabilmek. Hareketli yaşamı kendimize ilke edinmeliyiz. Eğer vücudunuza iyi bakarsanız hem çok daha kaliteli bir hayat yaşarsınız hem de ömrünüz uzar. Bu yüzden her yaşta, her statüde hareketli yaşam amacıyla spor yapmak gerekir. Aslında bu tür etkinlikler bir nevi terapi gibidir. Sizi rahatlatır, daha mutlu yapar. Daha az gergin olursunuz. Toplumda, sokakta, trafikte gergin insanlarla karşılaşıyoruz, bunun sebebi yine hareketsiz yaşam. Hareketli bir yaşamı ilke edinen toplumlar var, mesela Uzakdoğu toplumları sabah kalktıkları zaman bazı hareketleri kendilerine ilke edinmişler. Parklarda, sokaklarda bunu bir ritüel gibi yapıyorlar. O toplumlarda baktığımızda çok daha sakin, çok daha güler yüzlü, mütebessim insanlar olduklarını görüyoruz. Bizim de bu alışkanlığı edinmemiz lazım. Bu tür etkinliklerin buna yol açacağına inancımı ifade ediyorum” dedi.  Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=