Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


"DÜNYA'DA İLK KEZ 4 KARDEŞ AYNI TAKIMDAYDIK"

24 Ağustos 2021, 17:32 - Okunma: 6337

Merhaba saygıdeğer okurlarımız. Röportajlarımıza devam ederken mümkün mertebe konularında uzman ve üst düzey olarak görev almış spor adamlarımız ile huzurlarınıza çıkmaya gayret ediyoruz.

Bu kez komşu kent Siirt ilinin ülke futbolumuza kazandırmış olduğu efsane isimlerinden eski yıldız futbolcu, Teknik Direktör Mustafa Özer hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız ile karşınızdayız.
Siirt'in amatör takımlarından Yıldırımspor'da futbola başlayan, ardından Siirtspor'a transfer olan ve burada elde ettiği tecrübe ve başarısıyla dikkat çekip önce Gaziantepspor ve ardından sırasıyla Gaziantepspor, Fenerbahçe, Karşıyaka, Çanakkale Dardanelspor, Vanspor, Elazığspor, Diyarbakırspor, Yimpaş Yozgatspor, Eskişehirspor ve Aksarayspor kulüplerinde üst düzey bir futbolculuk kariyerinde sonra Teknik Direktörlüğe adım atmış olan Mustafa Özer hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz
 
4 KARDEŞ AYNI TAKIMDA
Belki de dünyada ilk olabilecek ilginç bir durumun parçası olan Mustafa Özer, aynı anda Siirt YSE Köy Hizmetleri'nde ağabeyi Cemal, kardeşleri Recep ve Hasan ile aynı takımda oynamanın farkını yaşayarak bu alanda tarihe geçmiş oldu. Bu durumun bile Özer kardeşlerin futbolu ne çok sevdikleri ve ne denli başarılı dönemler geçirdiklerinin en bariz örneği olarak karşımızda durmaktadır.
 
* Mustafa Özer kimdir?

- 1969 Siirt doğumluyum. 6’sı erkek, 4’ü kız olmak üzere 10 kardeşiz. İki tane abim amatör futbol oynadı. Dört kardeş profesyonel futbol oynadık. 25 Yıllık evliyim. Biri erkek ve diğeri kız toplam iki evladım var. Oğlum Emre Özer 23 yaşında. Şu anda TFF 1. Ligde Menemenspor’da futbol oynuyor.
 
* Futbola ne zaman ve nerede başladınız?
- 1984 Yılında Siirt amatör takımlarından Yıldırımspor'da futbola başladım.
 
* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında başarılı bir futbolcu olmanızda en çok hangi antrenörlerin katkısı olmuştur.
- Siirt’te Yıldırımspor'da ve diğer birlikte çalıştığım Siirt Köy Hizmetleri'nde futbol eğitimimi aldığım bütün hocalarımın bende emeği vardır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde Süper Ligde çalıştığım bütün hocalarımın da üzerimde çok büyük emekleri var onlara da teşekkür ediyorum.
 
* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında beğendiğiniz ve kendinize örnek aldığınız isimler kimlerdi?
- Beşiktaş'tan Recep Çetin'i beğenir ve kendime örnek alırdım.
 
* Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?
- Yine futbolcu olmak isterdim. Çünkü meslek olarak futbol dışında başka bir hayalim yoktu.
 
* Mustafa Özer için futbol ne ifade eder?
- Hayatımın merkezi futbol. Kendimi bildim bileli futbol oynuyorum. Oyunculuk hayatım bittikten sonra antrenör olarak bu mesleğe devam ettim. 6 Sene TFF’de çalışıp bu işin eğitimini aldım. Tudor eğitmenliği, futsal eğitmenliği, Kadın Milli Takımları futbol köyleri koordinatörlüğü, 5-7-9 9-11 yaş eğitmenliği yaptım. UEFA-Pro, UEFA-A, UEFA-B ve UEFA-C eğitmenliği yaptım. Ankara Amatör Milli takım Teknik Direktörlüğü ile Avrupa üçüncülüğü ve gol krallığı, en önemlisi ise UEFA Fair-Play ödülünü aldım.
 
* Siirtspor'a ne zaman transfer oldunuz ve ilk maçınızda neler hissettiniz?
-1988’de Siirt Köy Hizmetleri'nde profesyonel oldum. İlk maçım Erzurumspor ile idi. Heyecandan sabaha kadar uyuyamamıştım. Maça ilk çıktığımda yaklaşık 5-6 bin taraftar vardı ve heyecandan bacaklarım titremişti.
 
* Siirtspor'da görev aldıktan sonra son derece istikrarlı bir iki sezon geçirdiniz. Bu başarıyı nasıl elde ettiniz?
- Siirt Köy Hizmetleri'nde oynamaya başladığımda hayalim Süper lig ve Milli takımda oynamaktı. Onun için çok çalıştım, çok emek verdim. Oynayamadığım zaman da çok üzüldüm. Daha çok hırslandım ve daha çok çalıştım. Ailemin de bana çok desteği oldu. Takımdaki hocalarım ve takımdaki abilerimin çok yardımını gördüm. 3 Yıl Siirt Köy Hizmetleri'nde oynadım ve 1991 yılında ümit Milli takım seçmelerinde kardeşim Hasan Özer ile birlikte yıldızımız parladı. Oradan da Gaziantepspor’a transfer olduk.
 
* Siirtspor'dan transfer olduğunuz Gaziantepspor'da isminizi bütün ülkeye duyurmayı başardınız. Gaziantep ile yolunuz nasıl kesişti?
- Siirt Köy Hizmetlerinde 3 yıl boyunca, 4 kardeş aynı takımda futbol oynadık. Abim Cemal, kardeşlerim Hasan ve Recep ile aynı takımdaydık. 1992’de o zaman Gaziantep Belediyesi ve Gaziantepspor Kulüp Başkanı Ahmet Yılmaz (rahmetli) ve Gaziantepspor Genel Menejeri Ali Doğan, beni ve kardeşim Hasan'ı Gaziantepspor’a transfer etti. Bu transferde ayrıca desteği olan dönemin Siirtspor Kulüp Başkanı Mithat Candabakoğlu ve Siirtspor Genel Kaptanı Kemal Palan abilerime tekrardan sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.
 
* Gaziantepspor'da Boliç, Ayhan Akman, Hasan Çelik, Preko, Mehmet Gönülaçar gibi isimlerle forma giyme şansını buldunuz. Takımda en iyi anlaştığınız oyuncular kimlerdi?
- Bütün takım arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyordum. O zamanlar takım ruhu bir başkaydı. Hepimiz kardeş gibiydik ve para pul önemli değildi. Forma aşkı vardı o zaman. En iyi anlaştığım isimler ise Mehmet Gönülaçar, Kubilay Toptaş ve Kompela. Bu arkadaşlarım ile halen de görüşüyorum.
 
* Celal Doğan Başkan için ayrıca bir parantez açmak gerekirse neler söylemek istersiniz.
- Benim için Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kulüp başkanlarından bir tanesi. Gerçekten ayrı bir öneme sahip bir insan. Ailece hepsini çok seviyoruz, ayrıca benim düğünümü yaptı ve nikahımı da kıydı. O benim için efsane bir Başkandır.
 
* Gaziantepspor'un efsane Teknik Direktörü Sakıp Özberk ile çalışmış biri olarak neler söylemek istersiniz?
- Dürüst, çalışkan, kimsenin hakkını yemeyen, benim üstümde çok büyük emeği olan hocamızdır.
 
* Gaziantepspor'da unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
- İki tane unutamadığım anım vardır. İlki Beşiktaş maçında başım yarılmıştı. Herkes hastaneye gideceğimi düşündü ama ben başımı sardırıp 90 dakika boyunca oynadım ve maçı 2-1 almıştık. İkinci anım ise 1993’te Sarıyer'i 3-1 yendiğimiz maçta 35 metreden attığım gol yılın golü seçilmişti.
 
* Gaziantepspor'da başarıyla forma giymiş biri olarak kulübün düştüğü durum hakkında neler söylemek istersiniz?
- Gaziantepspor çok üzüldüm. Benim için gerçekten özel bir kulüptü. Şehriyle, insanlarıyla ve taraftarıyla Türkiye’nin sayılı takımlarından bir tanesiydi. Keşke böyle olmasaydı. Türkiye'de koca bir çınar devrildi adeta.
 
* 1995-1996 Sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olarak büyük bir adım atmıştınız. İlk transferi teklifi geldiğinde neler hissettiniz?
- O sırada tesislerdeydim. İl olarak rahmetli Asım Atmaz beni aradı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Başkan Celal Doğan’ın ofisine çağırdı. Oraya gittiğimde basın ordusuyla karşılaştım ve çok şaşırdım. Ofise girdiğimde Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, Başkan Celal Doğan, rahmetli Şadan Kalkavan, Vefa Küçük ve Nihat Özdemir vardı. Başkanım Celal Doğan "Oğlum Fenerbahçe seni ve Boliç’i istiyor" dedi. Ben de ‘Başkanım siz nasıl isterseniz’ dedim. Başkan Ali Şen beni başka bir odaya çağırdı orada anlaştık ve Fenerbahçe’ye böylece transfer oldum. Çok heyecanlanmıştım, çünkü hayalimdeki büyük takıma transfer olmuştum.
 
* Sizi Fenerbahçe'de kalıcı tutmayan etkenler nelerdi? Bize bu süreçten söz eder misiniz?
- Fenerbahçe’ye gittiğimde zaten A Milli takımda oynuyordum. Teknik Direktör Brezilyalı Perreira‘nın oyun sistemine uymadığım için devre arası o sezon Süper Ligde yer alan Karşıyaka’ya kiralık olarak gittim. O sırada maalesef belimden sakatlandığım için takıma çok faydalı olmamıştım.
 
* Fenerbahçe'nin ardından önce Karşıyaka, ardından sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Vanspor ve Elazığspor'a transfer oldunuz. En iyi çalışma ortamını bulduğunuz kulüp hangisiydi?
- Karşıyaka’ya kiralık olarak gittikten sonra sırasıyla Çanakkale Dardanelspor'da bir yıl, Vanspor'da bir yıl, Elazığspor'da bir yıl, Diyarbakırspor'da bir yıl, Yimpaş Yozgatspor'da iki yıl, Eskişehirspor'da bir yıl ve Aksarayspor'da da altı ay oynadıktan sonra aktif futbol yaşantımı noktaladım. Hepsinin bende ayrı ayrı yeri var. Çünkü gittiğim bütün takımlarda üst düzey futbol oynadığım için problem yaşamadım.
 
* 1999-2000 Sezonunda Diyarbakırspor ile başarılı grafiğinizi devam ettirdiniz. Bize Diyarbakırspor günlerinizden söz eder misiniz?
- Ben Altay ile anlaşmak üzereyken, rahmetli Gaffar Okkan ve Adnan Öktüren Başkanım beni arayıp, "Diyarbakırspor’un sana ihtiyacı var. Gel takımımızı beraber Süper Lige çıkaralım” demişti. Ben bu konuşmadan çok etkilenmiş ve teklifi severek kabul etmiştim. Başkanım Adnan Öktüren bana çok yardımcı oldu. Diyarbakırspor’da çok güzel günlerim geçti. Rahmetli Gaffar Okkan’da bizlerle çok ilgileniyor ve beraber çok vakit geçiriyorduk. Allah tekrardan mekanını cennet eylesin inşallah. Diyarbakırspor taraftarları ve yerel basında bize çok ilgi gösterdi. Ben tekrardan onlara da çok çok teşekkür etmek istiyorum. 
 
* Diyarbakırspor'dan sonra Y. Yozgatspor ile yaşadığınız iki sezon ve ardından gelen futbola veda. Mustafa Özer kendisini en çok hangi kulüpte başarılı buldu?
- Fenerbahçe’de az şans buldum. Diğer bütün takımlarda üst düzeyde futbol oynadım ve hepsinde de kendimi başarılı buluyordum. 
 
* Hiç keşkeleriniz oldu mu?
- Futbolda şu andaki aklım olsaydı daha farklı olurdu. Bazı kulüplere giderken ani ve yanlış kararlar aldım. Yine de memnun kaldım. Neredeyse keşkelerim kalmadı. 
 
* Futbol yaşantınız boyunca sizi en çok üzen ve mutlu eden gelişmeler neler oldu?
- Fenerbahçe’de biraz daha sabırlı olup kadroya girmeyi bekleseydim uzun yıllar kadroda olurdum. Bu beni hep üzmüştür Eskişehirspor’da kaptanlık yaptım. Buda benim için çok gurur vericiydi. 
 
* Size göre genel olarak en başarılı bulduğunuz Başkan, yönetici ve Teknik Direktörler kimlerdir?
- Ali Şen, Celal Doğan, Niyazi Önen ve Adnan Öktüren benim hayatımın en başarılı Başkanları. Teknik Direktör olarak ise A Milli takımdan Fatih Terim, Raşit Çetiner, rahmetli Yılmaz Gökdel, Sakıp Özberk, Hüseyin Kalpar, rahmetli Erdoğan Arıca, Yılmaz Vural ve Ali Kemal Denizci. Bunlar benim hayatımda emeği olan hocalarımız. Siirt’te ise bende emeği geçmiş olan Fethullah Demir, Ali Naci, Cevdet Soyluoğlu, Ayhan Öz ve Yücel Yıldız hocalarımdan da Allah razı olsun inşallah. 
 
* Birlikte görev aldığınız isimlerden bizim için bir 11 oluşturur musunuz?
- Kaleci Engin İpekoğlu, sağ bek Nejat Barut, sol bek İhsan Okay, stoper Steve Komphela, stoper Uche, orta saha Oğuz Çetin ve Yaşar Erten, sağ açık Kubilay Toptaş, sol açık rahmetli Marcelo, forvet Hasan Özer ve Mehmet Gönülaçar. 
 
* Teknik Direktör olarak hangi takımlarda görev aldınız?
- Siirtspor, Gaziantep GASKİ, Yimpaş Yozgatspor, Şekerspor, 2010-2016 Ankara Milli takımlar bölge sorumlusu, Bugsaşspor, Eskişehirspor ve Ankaraspor’da Teknik Direktör olarak görev aldım. 
 
* Kendine örnek aldığınız teknik adamlar kimlerdir?
- Fatih Terim ve rahmetli Erdoğan Arıca.
 
* İlerde mutlaka çalıştırmak istediğiniz takımlar hangileridir?
-Fenerbahçe. 
 
* Son olarak okurlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
- Futbolun mutfağından gelmiş bir kardeşiniz olarak herkese sevgi, saygılarımı sunuyorum. Gençlere de şunu tavsiye ediyorum. İyi birey, iyi vatandaş ve sporcular olsunlar. Yaptıkları işin en iyisini yapmaya ve en iyisi olmaya çalışsınlar. Bana burada kendimi anlatma fırsatı verdiğiniz için size ve ekibinize çok çok teşekkür ediyorum.
 
TEŞEKKÜRLER SERKAN YALÇIN
Siirtspor, Diyarbakırspor, Y. Yozgatspor, Elazığspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcusu, Teknik Direktör Mustafa Özer hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımıza sponsor olarak destekte bulunan genç işinsanı, müteahhit, Sason'un sevilen simalarından değerli dostum Serkan Yalçın 'a teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=