Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“İlklerin çoğu bende ama kimsenin benden haberi yok”

11 Temmuz 2021, 14:50 - Okunma: 2049

Batman’da Elih Gençlik ve Spor Kulübü hocalığını yapan Zehra Kısa, Batman’ın ilk kadın antrenörü olmanın yanı sıra ilk ve en genç kadın başkanı olarak ön plana çıkıyor.

“KIZLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Takımını 1 yıldır çalıştırdığını ama 4-5 aydır resmileştiğini kaydeden Başkan Kısa, henüz 23 yaşında olmasına rağmen özverili mücadelesi ve pes etmeyen karakteriyle antrenörlük ve başkan sıfatına erişmeyi başardı. Kadın futbolcuyken edinmiş olduğu tecrübelerini ve hayat felsefesini öğrencilerine aktaran Başkan Kısa, 09-17 yaş arası toplam 20 öğrencisinin olduğunu belirtti. Kurduğu takımda 7 kişilik bir yönetim kadrosu olduğunu aktaran Kısa, çok büyük imkansızlıklarla mücadele ettiklerini ve sponsor desteği olmasa gelişmelerinin mümkün olamayacağını ve destek beklediklerini belirtti. Genç antrenör ve Başkan Zehra Kısa, “Batman’ın ilk kadın antrenörü ve aynı zamanda ilk kadın başkanıyım. Belediye de kadın antrenör var ama o yardımcı antrenör olarak görev yapıyor. Bizim tek amacımız bölgedeki çocuklarımızın, kızlarımızın geleceğini hazırlamak, onlara katkı sağlayarak bir yerlere getirmektir. Biz takımda hangi uyruklu, hangi mezhebe haizdir diye bakmadan her futbolcumuza eşit şekilde yaklaşıyoruz. Benim takım kaptanım Suriyelidir. İsmi Şinda. ayrıca yönetimimizde 3’ü kadın, 4’ü erkek olmak üzere 7 kişilik bir ekip ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN ÇALIŞIYORUZ”
Batman Üniversitesinde antrenörlük bölümünü okuduğunu hatırlatan başarılı kadın futbol antrenörü Kısa, “İlklerin çoğu bende ama kimsenin benden haberi yok. Çalışmalarımızı birçok imkansızlıklara rağmen sürdürmeye devam ediyoruz. Tek istediğim şey bu coğrafyadan bu bölgenin insanlarını yetiştirip önemli yerlere taşımaktır. Neden bizim çocuklarımız, öğrencilerimiz bir yerlere gelmesin” diye konuştu. Başkan Kısa, şuan kadın liglerinin oynatılmadığını ama oynatıldığında TFF Kadınlar Ligi 3. ligde mücadele edeceklerini belirtti. Antrenmanlarını Aydınkonak yapay çim sahada sürdürmeye devam eden Kısa, mücadelelerini ve azimli çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini ve bu konuda da sponsor desteği de beklediklerini sözlerine ekledi. Haber: Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=