Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“İşimize olan aşkımız bizleri canlı yatırımlara yöneltiyor”

21 Haziran 2021, 16:24 - Okunma: 7755

Batman’da gıda sektöründe hizmet veren iş insanı Feyzullah Ekmen, Gizvan şekerleme kuruyemiş şarküteri mağazasını açtı.

24 Kişiye istihdam sağlayan Ekmen, pandemi döneminde yatırımdan kaçmadı. 800 metrekare şarküteri bölümü, soğuk hava deposu ile depolama alanıyla göz dolduran iş yeri yüzde yüz doğal ürünleriyle de dikkat çekiyor.

Gizvan şekerleme, kuruyemiş şarküteri mağazasını şehre kazandıran iş insanı Feyzullah Ekmen, “Mağazayı Batman’da açma sebebimiz kendi bölgemiz olduğu için kendi memleketimiz olduğu için büyük bir yatırım yaptık. Pandemi dönemine rağmen son derece modern ve güzel şık bir mağazayı Batman halkına kazandırmış olduk. Bunun yanı sıra mağazamızda 24 personel çalışmaktadır” dedi. İş insanı Ekmen’le yapılan röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz.
* Gizvan nedir?
- Gizvan menengiç demektir. Bir kaç farklı şekilde isimlendirilmekle beraber çitlembik, çedene, kezvan, çıtlık, çitemik, bıttım demekle menengiç meyvesi kastedilir. Kaynaklara göre Gizvan ismi Osmanlıcaya dayandırılmaktadır. Menengicin yörelere göre farklı isimlendirilmesi o bölgenin ağzından kaynaklanmaktadır.
* Neden Gizvan?
- Bilindiği üzere menengiç, tabiri caizse fıstığın atasıdır. Menengiç, bıttım, fıstık hepsi aynı ağaç familyası gurubuna mensupturlar. Fıstık menengicin daha olgun hali olan bıttımdan aşılanarak elde edilmiştir. Menengiç öğütülüp kahve olarak tüketilmesinin yanında, aynı zamanda dibek kahvesi yapımında da kullanılan asıl ham madde olup, bıttım sabunu yapımında da kullanılmaktadır. Meşgul olduğumuz bu sektörde Gizvanın (Menengiç) bu meyanda manidar bir anlamı olduğunu düşündüğümüzden bu isimde karar kıldık.
* Kaç yıldır bu sektör içindesiniz?
- Sektöre 1993’te marketçilikle (Huzur Market) başladık. Dua gayrimenkul olarak inşaat, akaryakıt ve tekstil gibi sektörlerde de uzun zamandır faaliyette bulunmaktayız.
* Pandemi sürecinde çoğu yatırımcı kepenk indirirken siz 800 metrekarelik bir alanla bölgede önemli ve bir o kadar fabrika gibi bir işletme kazandırdınız. Bu yatırımı yaparken korkmadınız mı?
- Sektördeki geçmişimiz aslında bu sorunuzun hal dili ile cevabıdır. İşimize olan aşkımız bizleri her zaman canlı yatırımlara ve halkımızla iç içe olmaya itmiştir. Kısacası bu bir tutkudur. Biliyorsunuz, tutkuluysanız birçok şeyi görmezden gelebiliyorsunuz.
* Ürünleriniz doğal sertifikasına sahip mi?
- Ürünlerimizin % 90’ı doğal olup, birçoğu üreticisi tarafından sertifikalandırılmıştır. % 10 çemberinde kalan ürünler, maalesef fabrikasyon tabir ettiğimiz ürünlerdir. Bu tip ürünleri bulundurmamızın tek sebebi müşteri talebini karşılamaktır. Bu vesile ile müşteri fabrikasyon tabir ettiğimiz ürünü almak veya muadili olan doğal ürün ile kıyaslayıp herhangi birini seçmekte özgürdür. Bu bir bakıma müşteriyi bilinçlendirme eylemidir. Lokman Hekime sormuşlar “iyiyi nasıl bildin” diye. "kötüyle" demiş.
* Devasa mağazanızda ne tür ürünler bulunuyor?
- Mağazamız sektördeki tüm klasik firmaların aksine kopyala yapıştır zihniyetinden uzak, özgün bir mağazadır. Bu anlayışı tüm ürünlerimizde resmetmeye çalıştık. Şarküteri reyonuna geldiğinizde bir yandan çocukluğunuzda ekmeğinizin arasına sıkıştırılmış otlu peynir ile nostalji yapabiliyorken, diğer yandan Kars’ın meşhur gravyeri ve gorcolasını, Çorum’un kargı tulum peynirini, Kıbrıs’ın hellimini, Hatay’ın künefe peynirini, Boğatepe’nin malakanını, Fransa’nın rokfor ve briesini, Hollanda’nın goudasını, İtalya’nın parmesanını ve daha sayamadığımız bir çok farklı marka ve kalitelerle başka diyarlara gidiyorsunuz. Sadece peynir üzerinden verdiğimiz bu örneği çikolata, kuruyemiş, kahve, bitkisel ürünler, baharat, lokum ve bakliyat reyonlarımız içinde düşünebilirsiniz.
* Mağazanızı gezdiğimizde, bölgede böyle bir yerin olmadığını gördük. Fabrika gibi bir yer açmışsınız. Soğuk hava deponuzdan tutun da depolama sistemine kadar her şey kurumsal. Bize bu süreci anlatır mısınız?
- Sizinde bildiğiniz üzere mağazamızın ilgili olduğu sektörün en önemli yanı arka planıdır. Bu işin arka planı gayet zorlu ve sancılıdır. Gördüğünüz üzere devasa büyüklükteki soğuk hava deposu, ürünleri tazeliğinde korumak için çok önemli bir parametredir. Bunun haricinde kuru gıdaları muhafaza etmek için ayrıca bir depomuz ve de mağaza raflarının günlük şarjı için bir cep depomuz mevcuttur. Bunların tamamı mağazanın tasarımında arka plan olarak var olmuşlardır. Süreç tabiki yerel tedarikçilerden ve pandemide tam zamanlı çalışamamaktan ötürü bazı sıkıntılar yaşamıştır ama dinamik kadromuzla çözümler üretip tüm sıkıntıları aştık.
* Sektördeki bazı sıkıntı ve sorunlardan bahsedebilir misiniz? Kaç çalışanınız var?
- Yaptığımız iş tamamen deneyim üzerinden yürüyen, her biri ayrı ilgi isteyen birçok ürünle hemhal olmanız gereken bir iş. 24 çalışanımız var. Müşterilerimize en ideal ortamı oluşturmaya çalışmakla beraber, çalışanlarımızın deneyimini arttırmak içinde çaba sarf ediyor, üzerimize düşenin en iyisini ortaya koymaya gayret ediyoruz. Hz. Ali’nin “İnsan, bilmediğinin düşmanıdır” diye bir sözü vardır. Vakıa şudur ki, insanlar kalitesini, menşeini bilmedikleri ürüne maalesef düşmanlık beslemektedirler. Öncelikle neyi istediğimizi bilmek durumundayız. Kalite mi, fiyat mı? Kaliteden asla ödün vermemenin yanında, fiyat uygunluğu açısından da iddialı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Mağazamızın şık görünüşü “Aslan yattığı yerden belli olur” tembihi ve siz değerli müşterilerimize layık olmakla alakalıdır. Bunun alışveriş yaptığınızda fiyatlara yansıyacak bir külfeti yoktur. Bunlar göz önünde bulundurulursa, haksız rekabet ve kötü ürün ile iyi ürünü kötülemenin önünü alabiliriz.
* E-ticarete de önem veren birisiniz. Yakın zamanda Gizvan’ı internet mağazalarında da görecek miyiz?
- Buz dağının görüneni şimdiye kadar bahsettiklerimiz. Görünmeyeni ise tamda bu noktada kendini gösteriyor. Fiziki bir mağazanın kuruluşu ile sanal bir mağazanın kuruluşu arasında aslında pek bir fark yok. İkisi de aynı zorlukları içeriyor. E-ticaret sitesi kurulumu, ürünlerin fotoğraf çekimleri, ürünlerin müşterilere en sağlıklı şekilde ulaşması için lojistik çalışmalar ve en önemlisi müşterilerimize en iyi kaliteyi en uygun fiyata götürme çabası. Tüm bu çalışmalar eksiksiz olarak tamamlandığında, tabi ki iddialı bir şekilde sanal piyasada da boy göstereceğimizden şüpheniz olmasın.
 * Doğal ürünler satıyorsunuz. Mağazanızda dünya çapında önemli ürünler bulunuyor. Mağazanızda öne çıkan bir ürününüz var mı? Özellikle zeytinyağlarını gördük. Lezzet olarak inanılmazdı. Sattığınız bu zeytinyağını bize anlatır mısınız?
- Aslında kısmi olarak değil de tüm ürünlerimizle öne çıkma gayretindeyiz. Bu düstur ile ülkemizdeki şehirlerin göz bebeği olan ürünlerin tamamını mağazamızda toplamaya kararlıyız. Ciddi ar-ge’lerle raflarımıza dizmeye değer ürünleri tespit ediyor ve peyderpey mağazamızı sizlere layık hale getirmeye çalışıyoruz. Bahsettiğiniz zeytinyağımızda böyle bir süreç sonucunda birçok zeytinyağı içerisinden seçilmiştir. Edremit sınırları içerisinde yetişmiş, erken hasat edilen Edremit yağlık zeytinlerinin işlenmesi sonucunda üretilmiş olan “coğrafi işaret tescilli” bir zeytinyağıdır. Hakeza “Urfa sade yağı”da aynı araştırmalar sonucunda tespit edilmiş bir üründür. Bunun yanı sıra Karaman Divle obruğu, Çorum kargı tulum peyniri, Beypazarı kurusu, Kars kaşarı, Antakya sürkü, Kastamonu siyez bulguru ile unu, Antep dolmalık biber ve patlıcanı, Antep fıstıklı muskası, Boz iç Antep fıstığı, Antep fıstık ezmesi, Aydın inciri, Deva-i Misk helvası, Edirne bademli kurabiyesi, Diyarbakır örgü peyniri, Edirne badem ezmesi, Ezine peyniri, Çubuk turşusu, Hatay defne sabunu ile lif kabağı, mağazamızda bulunan “Coğrafi işaret tescilli” ürünlerden bazılarıdır.
* İnsanlar sizi neden tercih etmeli?
- Şu ana kadar mağazamız ile ilgili bahsettiğimiz tüm özelliklerin yanında, tüm ekibimizle samimane bir şekilde hizmet parolasıyla siz değerli müşterilerimizi bekliyoruz. İnsanlar sizi neden tercih etmeli sorusuna gelince, buna sizlerin karar vermesi gerektiğine inanıyor, “Tanırsan, seversin” diyoruz.
* Son olarak neler söylemek istersiniz?
- Sektördeki mazimizin tecrübelerini harmanlayıp, en iyisini bulalım, sağlık için fermente edelim, lezzet için tütsüleyelim, sizin için de sunalım derken, ‘Gizvan’ olduk. En iyisine layık olduğunuz düşüncesinin, bizi sizlere sunacağımız ürünler konusunda ciddi bir hassasiyete itmesinin ardından, saklı kalmış birçok tadı beğeninize sunmak istedik. Bundan hareketle hizmette gelenekçi, damak tadında ise marjinal bir felsefe benimsedik. Ucuz etin yahnisi olmazın bilincinde olan sizler için, raflarımızı ürünlerin en saflarıyla donattık. Güler yüzümüz ve doğal ürünlerimizle, mutluluğunuzu hedefledik.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=