Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“EN BÜYÜK KEŞKEM, BÜYÜK BİR TAKIMA GİTMEMEKTİ”

08 Haziran 2021, 16:25 - Okunma: 6999

Gazetemizin saygıdeğer okurları, bu kez ülkemizde gol denince akla gelen isimlerden biri olan, çalışkanlığı ve beyefendiliğiyle adından sıkça söz ettiren, Süper Ligin eski usta golcüsü Hasan Çelik hocam bu haftaki Tele-Röportajımızın konuğu.

Diyarbakırspor'da oynadığı dönemlerde şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile geliştirdiği güçlü bağları, şehadetinden sonra onun, kendilerine bir mirası olarak kabul ettiği Diyarbakır'ın şampiyonluğunda büyük katkıları olan, hem Diyarbakır şehrini, hem halkını, hem de Diyarbakırspor'u benimseyen ve son derece önemseyen, kazanılan şampiyonluğun mimarlarından biri olan usta golcü Hasan Çelik, gazetemizde ağırlamış olmanın verdiği gurur ve mutluluğunu yaşadığımızı bilmenizi bütün kalbimle isterim.

Özellikle Denizlispor forması ile atmış olduğu 34 golle rekor kırıp bu rekoru da halen elinde bulunduran, oynadığı takımlarda attığı 200'ü aşkın golle elde edilen başarılarda önemli role sahip kişilerin başında gelerek, sırasıyla 1987'de Eyüpspor, 1990'da Gaziantepspor, 1999'da Göztepe, 2001'de Diyarbakırspor'da ve 2002 yılında da Karşıyaka'da futbolcu olarak şampiyonluklar yaşayarak TFF 1. lige yükselmede başrol oynayan usta golcü Hasan Çelik, ayrıca Göztepe, Gaziantepspor ve  Diyarbakırspor kulüplerinde de oynadığı etkili oyun ve attığı enfes gollerle bu takımlara Süper ligin kapılarını açmayı başararak eşsiz başarıla imza atarak Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başararak unutulmaz arasında yerini almayı başardı. Teknik Direktör olarak ise 2. lig takımlarından İzmirspor, Erzurumspor, Çankırı, Pazarspor ve Eyüpspor görev alırken Karşıyaka, Erzurumspor'u ise BAL'dan 3. lige çıkartma başarısını gösterirken 3. ligde ise sadece kısa süreliğine Siirtspor'u çalıştırdı.

Gittiği her yerden asıl işi gol atma görevini neredeyse hiç sekteye uğratmadan deyim yerindeyse leblebi gibi goller atmayı ve taraftarların sevgilisi olmayı başarmış olan Hasan Çelik hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızla sizleri baş başa bırakıyorum.

* Hasan Çelik kimdir?
- 1968 İstanbul Eyüp Sultan doğumluyum.

* Futbola ne zaman başladınız?
- Futbola çocuk yaşlarda başladım. Daha çok mahalle aralarında oynayarak ve semtim olan Eyüpspor'un altyapısında başladım.

* Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?
- Futbolcu olmasaydım ki zaten ailemize ait fırında, mobilyacılık, duvar kağıdı ve avize işlerinde çalıştım. Muhtemelen yine babama ait bu işlerde devam eder ve bunlardan birini meslek olarak seçerdim. Ama ben her zaman futbolculuğu tercih etmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadım.

* İlk futbol eğitiminizi kimlerden aldınız ve başarılı bir forvet oyuncusu olmanızda emeği ve desteği olan antrenörler kimlerdi?
- İlk futbol eğitimimi Eyüpspor'un altyapısında oynarken o zaman hocam olan Hüsnü Gazi vardı. Fakat biz o dönemler sokaklarda öğrendik bu oyunu ve şimdiki gibi detaylı altyapı eğitimleri de yoktu. Biz doğaçlama oynuyorduk. Eyüpspor'un bütün genç kademelerinde oynayarak 1986 yılında A takıma alınarak burada profesyonelliğe adım attım.

* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında beğendiğiniz, kendinize idol veya örnek aldığınız golcüler kimlerdi?
- Beğendiğim oyuncuların başında Van Basten gelirdi. Bunun dışında ise Gullit, Romario ve Papen'i çok beğenir takip ederdim. Buradaki tek dezavantajım ise o dönem maçların TV'de az yayınlanmasıydı.

* 1990-91 Sezonunda ilk kez Gaziantepspor'da oynarken sizi görüyor ve klas gollerinizle dikkatleri çekiyordunuz. Aslen Rizeli ve İstanbul'da dünyaya gelmiş biri olarak Gaziantepspor ile yolunuz nasıl kesişti ve profesyonel olarak daha önce herhangi bir takımda oynadınız mı?
- Ben ilk olarak Eyüpspor'da profesyonelliğe adım attım. Bir Eyüpspor - Çorluspor maçımızda daha sonra Trabzonspor'a transfer olan Orhan Çıkrıkçı'yı izlemeye gelen Gaziantepspor yöneticisi Erol Keretli o maçta beni beğenince 1988'de transfer olduğum Gaziantepspor'da 6 yıl bir fiil futbol oynadım. 20-26 yaşları arasında gençlik yıllarımı burada geçirdim ve orada hep büyük Hasan olarak bilinir ve anılırım.

* 1988-94 Yılları arasında Gaziantepspor'da 106 maça çıkıp 43’te gol atmayı başardınız. Buradaki başarınızı neye borçlusunuz?
- Altı yıl zarfında Gaziantepspor'da birçok gol attım. Bunu neye borçlusunuz sorunuza ilişkin olarak ise, ben hep çalıştım ve bir maçta kaçırdığım golden sonra o pozisyonu bir hafta boyunca düşünür onun üzerine çalışır ve bir sonraki maçta bu veya buna benzer pozisyonda mutlaka o golü atardım.

* Gaziantepspor'da oynadığınız altı yıllık süre içerisinde en iyi anlaştığınız takım arkadaşlarınız kimlerdi?
- O dönemlerde Fenerbahçeli Durmuş Ali Çolak, Batmanlı İlhan ve Mehmet Gönülaçar, Galatasaraylı Rauf, Uğur Eren, stoper Kemal, Erkan Sözeri, Boliç ve Giresunspor'dan gelen kaleci Şenol gibi hem insan hem de futbolcu olarak üst düzey takım arkadaşlarım vardı.

* Ardından Gaziantepspor'dan ayrılık ve kısa süren Bursaspor ve Kayserispor maceranız oldu bu süreci bizimle paylaşır mısınız.
- Gaziantepspor'da oynarken Milli takıma yükselmiş biri olarak o dönemde Milli seçilen oyuncuların bir çoğunun büyük takımlardan seçildiği bir dönemde bir Anadolu takımının oyuncusu olarak Gaziantepspor'dan ayrılmak kolay olmadı. 1994 Yılında birçok kulüp beni istiyordu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Kocaelispor ile birlikte beni isteyen Bursaspor transfer oldum. Nasip burasıymış demek ki. O dönem rahmetli Nevzat Güzelırmak hocam vardı. Takımın başında iyi de bir başlangıç yapsakta daha sonra Nevzat hocanın ayrılışı ve orada bozulan havanın da etkisine bağlı olarak ayrılmak durumunda kaldım.

* Başarılı Denizlispor dönemlerinizin ardından transfer olduğunuz Göztepe'de 31 maç ve 18 gol atarak deyim yerindeyse leblebi gibi goller atmaya devam ettiniz. Bunu nasıl başardınız?
- Denizlispor'da şampiyonluğu kaybettikten sonra, transfer olduğum Göztepe'de rahmetli Erdoğan Arıca ve Hüsnü Çil vardı. Göztepe'de 18 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşamıştık.

* Ve hiç beklenmedik bir şekilde Süper ligden TFF 1. ligdeki Diyarbakırspor'a transfer oldunuz. Bu transferiniz nasıl gerçekleşti?
- Siirtspor'un da beni istemesine rağmen ben Diyarbakırspor'a transfer oldum. Ordaki ortamımız çok iyiydi. Rahmetli Emniyet Müdürümüz gerçekten takıma sahip çıkmışı ve ‘iyi ki burayı seçmişim’ demişimdir hep. Diyarbakır halkının futbola ilgisi çok büyüktü. İlk dönemde şampiyon olamadık ama ikinci sezonda şampiyonluk yaşamıştık. Fakat şehit edilen rahmetli Gaffar Okkan ikinci dönemde yoktu. Fakat biz, bizlere emaneti olan Diyarbakırspor'u şampiyon yapmak için sözleşip kader birliği yaparak takımımızı şampiyon yapmayı başarmıştık.

* Batman'da oynanan ve Diyarbakırspor'un 2-0 galip geldiği ve iki golü de sizin attığınız maçta o gün tribünde olan şanslı isimlerden biriydim. Şanslı diyorum zira takımımızın yenilgisine rağmen, sizin gibi klas bir golcüyü çıplak gözle izlemek büyük bir keyifti benim için.
- Evet, Batman'da oynanan 2-0'lık bir maçımız vardı. Maçtan önce rahmetli Müdürümüz, ’Ben de maçta olacağım ve sen gol atarsan dönüşte helikopter ile beraber döneriz’ demişti. Kendisi de maça gelmiş ve bizi izlemişti. Ben de maçtan sonra bu goller sizin içindi diyerek kendisine armağan etmiştim.

* Batman futbolu için neler söylemek istersiniz. Takip ettiğiniz kadarıyla ilimiz futbolunu nerede görüyorsunuz.
- Tabi Batman futbolunu takip ediyorum ve oradan çok iyi dostluklarım var. Eski takım arkadaşlarım var. Futbol potansiyeli de gayet iyi olduğunu  düşünüyorum. Petrolspor'un bulunduğu duruma bende üzülüyorum. 3. Lig yerine mutlaka önce 2. lige ve ardından da en az TFF 1. ligine yükselmesini temenni ediyorum.

* Diyarbakırspor'da şampiyonluk yaşayıp Süper lige yükseldiğiniz takımınız ile devam etmeniz beklenirken siz Karşıyaka'ya transfer oldunuz. Diyarbakırspor ile neden devam edemediniz acaba?
- Evet Diyarbakırspor'da şampiyon olduktan sonra, takımı Süper Lige çıkartan biz oyuncularla görüşmeden başka oyuncularla görüşmeler yapılmıştı. Yaşımdan dolayı beni tekrardan tercih etmediklerini de düşünmedim değil ama oysa çok değil daha bir sene önce burada şampiyonluk yaşamıştım! Ardında ben de Karşıyaka'ya transfer oldum. Buraya gelişimde Kemal Kılıç hocamda etkili olmuştu. Karşıyaka’da çok büyük bir camia. Hem Göztepe, hem de Karşıyaka'yı çok seviyorum. Bu takımlarda oynamak ve kabul görmek normalde çok zordur ama ben burada çok ama çok güzel günler yaşadım.

* Transfer olduğunuz Karşıyaka ile aktif futbolculuk yaşantınızı sonlandırdınız. Futbol hayatınız boyunca sizi en çok üzen ve mutlu eden gelişmeler nelerdi?
- Dediğim gibi Karşıyaka çok büyük bir camia. Çok mutlu günlerimiz oldu. Üzüntülü olduğum zaman dilimi ise Adana Demirspor ile Denizli'de oynanan final maçında benim attığım golle 1-0 öne geçip elendiğimiz maçtı. Genç ve tecrübesiz bir takımımız vardı. Nasip olmadı ve ben buna çok üzülmüştüm. Fakat oynadığım süre boyunca gençlere hep iyi bir örnek olmaya ve bildiklerimi paylaşma gayreti içerisinde oldum ve bu da beni ziyadesiyle mutlu ederdi.

* Dört büyük takımdan birinde oynasaydınız daha çok Milli takımda şans bulacağınıza inanıyor muydunuz?
- Tabii ki de bunun böyle olduğuna hep inandım. Büyük takımlardan birinde forma giymiş olsaydım mutlaka şans bulacağıma ve burada da olacağıma inanıyordum. Atmış olduğum gol sayısına ulaşmış bir çok forvet oyuncusu defalarca A Milli takıma davet edildiler.

* Profesyonel liglerde atmış olduğunuz 200'ü aşkın golden sizin için en anlamlı golleriniz hangileridir?
- Futbol kariyerim boyunca profesyonel liglerde oynadığım maçlarda, 200'ün üzerinde gol attım. Birbirinden farklı profesyonel liglerde çok güzel goller attım. Hatta benim bile inanamadığım goller attım ama en anlamlı golüm ise Göztepe'ye 18 yıl aradan sonra şampiyonluğu getiren golüm benim için çok önemli ve değerliydi.

* Futbol hayatınız boyunca keşkeleriniz oldu mu ve olduysa bunlar nelerdir?
- En büyük ve önemli keşkem büyük bir takıma transfer olamamaktı. Ben gitmiş olduğum her takımda başarılı oldum ve emeklerimin karşılığını da aldım. Fakat o zaman istesem olabilecek bir şeyi daha sonra çok istesem de nasip olmadı ve ondan sonra keşke büyük bir takıma transfer olsaydım demişimdir hep.

* Son olarak okurlarımıza ve Batman halkına ne gibi mesajlar vermek istersiniz.
- Batman halkı için diyeceğim şey Batman Petrolspor'a verdikleri desteklerini sürdürsünler ve buda ordaki genç oyuncuların önünü açacak. Mutlaka ortaya çıkacak olan birlik ve beraberlik ile önce 2. ligi ve ardından da TFF 1. ligini en kısa zamanda elde edilecektir. Ben ayrıca röportaj teklifinizden ötürü size ve gazetenizin çalışanlarına teşekkür ediyor, bütün Batman halkına selam, saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. İnşallah en kısa zamanda şehrinizi ziyaret etmek nasip olur.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=