Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Yüksek bonservis ücreti transferimi geciktirdi”

20 Nisan 2021, 16:29 - Okunma: 7340

Merhabalar değerli okurlarımız, bu kez Süper Ligde en çok maça çıkmış isimlerden biri olan savunma oyuncusu İsmail Güldüren ile karşınızdayız. Esas mevkisi sağ stoper olmasına rağmen sağ bek ve sol bekte de görev yapabilen İsmail Güldüren Süper lig kariyeri boyunca 305 maça çıkarken, on gole de imza atma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe ile Süper lig, Gençlerbirliği'nde ise Türkiye Kupası Şampiyonluğunu yaşayan eski başarılı savunma oyuncusu İsmail Güldüren'in en çok Ümit Milli takımında oynayan oyuncu olmasına rağmen A Milli takımda yeterince şans bulmamasının şaşkınlığını en az bizim kadar kendisinin de yaşadığını şahit olmuş olduk bu röportajımızda.

Kariyerine memleketinin takımı olanİnegölspor'da başlayan İsmil Güldüren, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Ankaraspor, Bursaspor, Konyaspor ve Giresunspor'da forma giydi. Güldüren, sahadaki özgüvenli ve soğuk kanlı duruşu ile dikkatleri çekti. Özellikle Gençlerbirliği'nde gösterdiği istikrarlı performansı ile dikkat çeken eski futbolcu, günümüzün ise teknik direktörü olan İsmail Güldüren röportajı ile sizi baş başa bırakıyorum.

* İsmail Güldüren kimdir?
- 10.01.1979 Bursa/İnegöl doğumlu iki kız çocuğu babasıyım.

* Futbola ne zaman başladınız?
- 1990 Yılında İnegölspor'un altyapısında başladım.

* İlk futbol altyapı eğitimini kimlerden aldınız?
- İnegölspor'un altyapısından hocalarım olan Refik Koç, Birol Sönmez, Fuat Oral ve Köksel Demiral.

* İlk kez ne zaman profesyonelliğe adım attınız. Bu konudaki duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?
- 1994-95 Sezonunda İnegölspor - Sönmez Flement maçıydı. Ve tabi ki hedeflediğin, arzuladığın ve mesleğe ilk adımı atmış olmanın heyecanını vardı.

* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında kendine idol olarak gördüğünüz isimler kimlerdi?
- Türkiye'den Abdullah Ercan, Avrupa'dan ise Milanlı Maldini'yi çok beğenir kendime örnek alırdım.

* Gençlerbirliği'nde yaklaşık 6 yıl forma giydikten sonra bir anda sizi Fenerbahçe'de gördük. Bu transferiniz nasıl gelişti ve ilk teklif aldığınızda neler hissettiniz?
- Fenerbahçe'ye transfer olmadan iki sezon önce de beni istemişlerdi. Kulübünün belirlemiş olduğu yüksel bonservis bedeli nedeniyle gidememiştim. Ardından Bosman Kanunları çıkınca cüzi bir bonservis bedeli ile Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada oynamak, Andolu kulüplerinde oynayan futbolcular için çoğu zaman bir hedeftir. Bu mutluluğun tarifi sadece bence orda bulunanların anlayabileceği türdendir.

* Gençlerbirliği'nde başarılı ve istikrarlı futbolunuzu gözönüne alarak Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giymeniz bekleniyordu fakat bu süre çok kısıtlı oldu. Sizi Fenerbahçe'de kalıcı kılmayam faktörler nelerdi?
- Gençlerbirliği'nde sürekli oynamam, alternatifi az kadrosun oluşu, performansımın yüksek olmasıdır. Fenerbahçe'de sürekli oynayamama sebebim ise çıktığım ilk idmanda sakatlanmam. İyileştikten sonra da sürekli forma şansı bulamamamdan ötürü de kendi isteğimle takımdan ayrıldım.

* Kısa bir Fenerbahçe sürecinin ardından herkes eski kulübünüze geri dönmenizi beklerken siz Ankara'nın bir diğer takımı olan Ankaraspor'a transfer olddunuz bu süreci bizimle paylaşır mısınız.
- Ankaraspor'a gitmemin sebebi ise kulübümün yüksek bonservis bedeli istemelerinden dolayı kiralık olarak gittim.

* 17 Maçlık Ankaraspor serüveninizin ardından tekrardan eski takımımız Gençlerbirliği'ne geri döndünüz. Gençlerbirliği ile bağlarınınızı bu denli güçlü tutan etkenler nelerdi?
- Gençlerbirliği Kulübü bana göre ülkemizin en sorunsuz kulüplerinden biridir. Bende bunu çok iyi bilen biri olarak ve sürekli forma şansını bulacağıma inandığım ve kendimi bu kulüpte mutlu hissettiğim için kulübüme geri dönmek istedim.

* Uzun yıllar formasını giydiğiniz Gençlerbirliği'nde atmış olduğunuz beş golün dördü penaltıdan idi. Takımınızda Süleyman Youla, İsaac Promise, Tarık Daşgün ve Engin Özdemir gibi isimlere rağmen kazanılan penaltıları siz kullanırdınız. Penaltı için özel çalışmalarınız var mıydı ve neden siz?
- Evet nerdeyse her gün antrenmandan sonra penaltı çalışması yapardım. Bu konuda tercih edilmeme gelince saha da hep soğuk kanlı olmam, özgüvenimin yüksek oluşu ve penaltıları hiç kaçırmamamdan ötürüydü.

* Geri döndüğünüz Gençlerbirliği'nde iki sezon daha oynayıp Bursaspor'a transfer oldunuz. Sizi Gençlerbirliği'nden koparan bu sefer ki etkenler nelerdi?
- Şehrimin takımı olan Bursaspor'un o zamanlar ki adıyla Bank Asya'da (TFF 1. LİG) şampiyon olup Süper lige çıkmıştı. O zaman ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursaspor Kulüp Başkanı Levent Kızıl ve Ümit Milli takımından Teknik Direktör Raşit Çetiner hocamın isteğiyle şehrimın takımı olan Bursaspor'a transfer oldum.

* Bursaspor'da iki sezon başarıyla forma giydiniz. Bize Bursaspor günlerinizden söz eder misiniz.
- Gençliğimin ve hayallerimin takımıydı. Bursaspor'da iki sezonda da oynadığım bütün maçlarda, kendi şehrimin takımı olması münasebetiyle istek ve arzum hep daha fazlaydı. Ve belki de kariyer olarak en iyi iki sezonumu Bursaspor'da yaşadım.

* Başarılı Bursaspor dönemlerinizin ardından önce Konyaspor'a, ordan da Giresunspor'a transfer oldunuz. Bu iki takımda ki günlerinizden söz eder misiniz?
- Konyaspor'da çok iyi bir kadro oluşturulmasına rağmen başarısız bir sezon geçirmiştik hem şehir olarak hem de yönetim olarak. Konya unutumayacağım şehirlerinden biriydi ama bana göre kariyerimdeki en kötü sezonumdu diyebilirim. Giresunspor'a transferim ise, uzun yıllar menajerliğini yapan Olgun Peker'in Kulüp Başkanı olmasındandı. Uzun süre süper ligde oynamamdan ötürü oranın oyun ritmine ve oyun görüşüne alışamadığım için devre arasında ayrıldım.

* Süper lig kariyeriniz boyunca 293 maçta forma giydiniz. Sizi en çok üzen ve mutlu eden maçlarınız hangileridir?
- Beni en çok mutlu eden maçlarım Bursaspor'da oynarken Beşiktaş'ı 3-0 yendiğimiz maç. Fenerbahçe'de iken Galatasaray'ı 6-0 yendiğimiz maç ve Gençlerbirliği'nde iken Trabzonspor'u 5-4 yendiğimiz maç. Üzüntü duyduğum maçlar ise Bursaspor'da oynarken 2-0 öne geçip 2-3 yenildiğimiz, Konyaspor'da iken Galatasaray'a kaybettiğimiz maç idi.

* Süper ligde toplam 10 gol attınız. Sizin için en anlamlı golleriniz hangileridi.
- Gençlerbirliği'ndeyken Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye attığım ve Bursaspor'da iken Konyaspor'a attığım gollerim unutamadığım gollerimin başında gelirler ve bu iki golde de çok mutlu olmuştum.

* 13 Yıllık Süper lig kariyerinizde toplamda 293 maça çıkıp, bir de 10 gole imza attınız. Bu süre zarfında unutumadığınız anılarınız var mı ve sizi en çok mutlu eden ve üzen gelişmeler nelerdi?
- Beni en çok üzen olayların başında 2002 Dünya Kupası Türkiye'nin 3. olduğu turnuvada sakatlığımdan ötürü kadrodan çıkmamdı. Beni en çok mutlu eden gelişmeler ise Fenerbahçe ile 2003-2004 sezonundaki Süper Lig Şampiyonluğu, 2000 yılında Gençlerbirliği'nde iken Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 1995'te profesyonelliğe adım attığım ilk sezonda İnegölspor ile yaşadığım şampiyonluktu.

* Kaç kez milli oldunuz ve bu kadar üst düzey ve istikrarlı bir oyuncu olmanıza rağmen yeterince Milli takıma alınmadığınızı görüyorum. Bunu neye bağlıyorsunuz?
- Ümit, Ordu ve Olimpik Milli takımlarında toplamda 83 kez Milli olmuş ve en çok Ümit Milli olmuş biri olarak A Milli takımda çok az süre almış olmama ben de bir anlam veremiyorum doğrusu.

* Birlikte çalıştığınız en iyi Başkan, yönetici ve Teknik Direktörler kimlerdir?
- Futbolculuk kariyerim boyunca en beğendiğim Başkanlar rahmetli İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım ve Levent Kızıl'dı. En çok beğendiğim Teknik Direktör ise Raşit Çetiner, Mesut Bakkal, ve yabancı olarak ise Walter News'tir.

* Birlikte forma giydiğiniz oyunculardan kurulu bir 11 oluşturur musunuz?
- Volkan Demirel, Emrah Eren, Abdullah Ercan, Fabio Luciano, Risp, Zdbel Thomas, Ariel Ortega, Sissoko, Cafer Aydın, Tarık Daşgün ve Tuncay Şanlı. 11'ni bir arada izlemeyi çok isterdim sanırım.

* Sizi en çok zorlayan forvetler kimlerdi?
- Fatih Tekke ve Oleg Salenka'yı durdurmak güçtü benim için.

* En çirkef bulduğunuz forvet kimdir?
- Cafer Aydın.

* En iyi durdurmayı başardığını forvetler kimlerdi?
- Hakan Şükür, İbrahimoviç ve Okan Yılmaz.

* En beğendiğiniz hakemler?
- Mustafa Çulcu, Kamil Abitoğlu ve Cüneyt Çakır'ın yönetimlerini çok beğenirdim.

* Size göre en kötü hakemler kimlerdir?
- Herkes iyiyi ortaya çıkarmak için çalışır ve aynı durumlarda bile görüşler farklılık gösterebiliyor.

* Teknik Direktörlüğe ne zaman başladınız? İlk takımınız hangisiydi? Bugüne kadar çalıştırdığınız takımlar hangileridir?
- 2013-14 sezonunda İnegölspor'da başladım. Bursaspor ve Çorumspor kulüplerinde çalıştım.

* Saha içi mi yoksa saha kenarı mı daha zor?
- Ben her ikisini de yaşadığım için ikisi de benim için keyifli diyebilirim. İkisinin de ayrı tecrübeleri var ama saha kenarı daha stresli bence.

* Batman'a daha önce geldiniz mi ve Batman futbolu için neler söylemek istersiniz.
- Daha önce İnegölspor'da sportif direktör olarak görev alırken takımım ile birlikte gittim. Batman Petrolspor'un tesislerinde hazırlandık. Bana göre de son derece iyi bir tesise sahip ve mücadele ettiği ligde en iyi kulüplerinden biridir. Umarım en kısa zamanda hak ettiği yere gelir Batman Petrolspor Kulübü.

* Batman Medya Gazetesinin okurlarına ve Batman halkına ne gibi mesajlar vermek istersiniz.
- Batman halkına çağrım her zaman takımlarına destek olmalarını istiyorum. Çünkü taraftarın desteği takım için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Batman Petrolspor Kulübü gelişmiş şehri, tesis ve stadyımuyla üst ligleri hak ettiğini düşünüyorum. Ayrıca bizleri de unutmayıp Tele-Röportajınıza konuk ettiğiniz için size teşekkür ediyor, Batman Medya Gazetesinin çalışanlarına ve okurların selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=