Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Kreatif 10 numara olmam beni vazgeçilmez kıldı”

13 Nisan 2021, 14:53 - Okunma: 7577

Merhabalar gazetemizin kıymetli okurları. Aralıksız devam eden Tele-Röportajımızın bu haftaki konuğu Bursaspor ve Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcusu Ali Nail Durmuş.Süper lig kariyeri boyunca 202 maça çıkan orta sahada görev yapan ve adeta bir maestro gibi takımını yöneten, başarılı oyuncu 30 gole imza atarak ülke futbolumuzun sevilen ve sayılan isimleri arasında yer almayı başarmış bir değerimiz ile tekrardan karşınızda olmanın sevincini yaşıyoruz.

Taraflı tarafsız her futbolseverin beğendiği ve saygı duyulan biri olmayı başarmış eski futbolcu ve günümüzün başarılı teknik direktörlerinden biri olan Ali Nail Durmuş röportajıyla baş başa bırakıyoruz…

* Ali Nail Durmuş kimdir?
- Sakarya/Akyazı 1970 doğumluyum. 1985 yılında Bursa'ya Üniversite okumaya geldim...

* Futbola ne zaman ve hangi takımda başladınız?
- 1978'de Sakarya/Akyazı’da Akyazı Gençlikspor'un altyapısında başladım.

* İlk futbol eğitiminizi kimlerden aldınız ve ülkemize bir değer olarak kazandırılmanızda kimlerin emeği vardır?
- Bende emeği çokça bulunan teknik direktör olarak Akyazıspor'dan Naci Fazlıoğlu ilk hocamdır. Kendisini rahmetle yad ediyorum.

* Bursaspor'a transferiniz nasıl gerçekleşti ve kulüpte nasıl karşılandınız?
- Üniversite için geldiğim Bursa'da altyapıda çeşitli yaş gruplarında oynadım ve Bursaspor sürecim de böylece başlamış oldu.

* İlk profesyonel maçınız hangisiydi ve neler hissettiniz? Bizimle paylaşır mısınız.
- Ben 15 yaşında 3. ligde oynadım. Dolayısıyla ilk profesyonel maçım Akyazıspor - Bursa Kültürspor 3. lig maçıdır. Süper ligde ise Bursaspor - Zonguldakspor maçıdır. Ben bu her iki maçta da oldukça heyecanlıydım. Fakat her iki maçtan da alnımın akıyla çıkmayı başardım.

* Bursaspor'daki ilk zamanlarınız nasıl geçti. Takımda sizinle en yakın ilgilenen oyuncular kimlerdi?
- 1985-1994 Yılları arasında 1.5 yıl altyapıda, 7.5 yılda A takımda olmak üzere toplamda 9 yıl forma giydim. Bursaspor A takımında 225 maçta forma giydim. Teknik Direktörümüz
Nejat Bijedić ile uyumumuz çok iyiydi.

* Bursaspor'da değişen onca yönetim, teknik heyet ve sporcu ordusuna rağmen takımın vazgeçilmenizi sağlayan etkenler nelerdi?
- Kreatif bir 10 numara idim. Oyunun neticesine katkı yapan futbolcu özelliklerimden yani atan ve attıran ve aynı zamanda oyun kurucu vasfım uzun yıllar sürekli oynama nedenlerimdir oldu.

* Bursaspor'da oynadığınız süre zarfında takımdan ayrılmasına en çok üzüldüğünüz ve takıma transferi gerçekleşmesine sevindiğiniz isimler kimlerdi?
- Bijedić'in jübile ile ayrılmasına üzüldüm. Gelen oyuncular kimi iyi, kimi vasattı ama Polonyalı Andrzej Palasz, Bijedić'ten sonra oynadığım en iyi yabancı oyuncuydu. İyi ki alındı dediğim oyuncu Palasz'dır.

* Bursaspor'da en iyi anlaştığınız Başkan, yönetici ve Teknik Direktörleriniz kimlerdi?
- İbrahim Yazıcı Başkanım tartışmasız en iyi anlaştığım başkanımızdı. Nevzat Güzelırmak hocam ise en iyi anlaştığım hocamdı.

* Bursaspor sizin için ne ifade ediyor?
- Bursaspor Ali Nail ismini ülkeye duyuran, kaptanlığını yaptığım ve benim için çok özel bir yeri olan kulübümdür.

* Yıllarca futbolcu olarak Bursaspor'a hizmet etmiş olan Ali Nail Durmuş'a kulübün bakış açısı nasıl? Ahde vefada kulüp sorumlu davranıyor mu ve kulüpte görev almanız için bugüne dek gelen bir teklif oldu mu?
- Bugün itibari ile Bursaspor'un sorunları oldukça büyük. Ahde vefa beklentim yok. Eski o büyük oyun ve kulüp yapısını görmek istiyorum.

* Yıllarca formasını başarıyla giydiğiniz Bursaspor'dan önce Vanspor'a ve oradan da Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Transfer süreciniz nasıl gelişti ve kulüpten ayrılırken neler hissettiniz?
- 1994'te Frank Pingel ile birlikte Fenerbahçe'ye transfer oldum. Kulübüm Bursaspor iyi bir rakam kazandı bu transferden. Dolayısıyla hem Bursaspor'dan ayrılmanın hüznü, hem de kulübüme büyük bir kazanç sağlayarak ve Fenerbahçe gibi bir kulübe transfer olmanın sevincini yaşadım.

* Devre arasında transfer olduğunuz Vanspor'dan sezon sonunda Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Bize bu süreçten söz eder misiniz? Transferiniz nasıl gerçekleşti ve ilk teklif aldığınızda neler hissettiniz?
- Fenerbahçe'de 1994-95 sezonu performans olarak vasat geçti. Takım çok karışıktı ve dolayısıyla normaldi. Yıllarca karşı karşıya oynadığımız oyuncular olduğu için hepsi iyi karşıladı haliyle.

* Fenerbahçe'ye gittiğiniz ilk sezonda Hakan Tecimer, Tayfur Havutçu, Nuri Kamburoğlu, Aygün Taşkıran, Toprak Kırtoğlu gibi tecrübeli isimlerin oluşundan ötürü formayı kapmakta zorluk yaşadınız mı?
- Buradaki isimlerden Hakan Tecimer hariç ki zaten o da takımda altıncı sezonunu oynuyordu. Diğer saydığınız oyuncular benimle aynı stil ve özellikte olmadıkları için dolayısıyla onların bir etkisinin olması söz konusu dahi değildi.

* Daha sonra kiralık olarak önce Vanspor'a ve ardından da Zeytinburnuspor'a transfer oldunuz. Fenerbahçe'de tutunamamanızdaki etkenler nelerdi?
- Fenerbahçe'de 40 maçta oynayıp iki de gol ile oynadım ki bu benim için çok düşük bir performanstı. Birçok etken var film olur bunlardan bahsedersem. Dolayısıyla ben bu soruyu geçiyorum müsaadenizle.

* Fenerbahçe'de en iyi ve en kötü oynadığınızı düşündüğünüz maçlarınız hangileriydi?
- Fenerbahçe - Tiran maçı en iyi maçımdır. Kötü maç anlamında kötü demeyelim de vasat olarak maçlarım var sadece.

* Yine olsa tekrar yapardım dediğiniz şeyler var mı?
- Futbol oynamak ve okumak der geçerim!

* En çok beğendiğiniz Başkan, yönetici ve Teknik Direktörler kimlerdir?
- Başkan olarak Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Şen. Teknik Direktör olarak ise Fatih Terim.

* Milli takımımızın alt kategorisinde 38 maça çıkmış ve 9 gol atmış bir Ali Nail Durmuş neden A Milli takımımda yeterince yer bulamadı?
- Genç Milli, Ümit Milli, Olimpik Milli takımların kaptanlığını yaptım. 1985 ve 1991 yılları arasında A Milli takımın İngiltere, Norveç ve San Marino kadrolarında yer aldım. A Milli takımda oynamak için kendimi hep hazır tutsam da bir türlü kısmet olmadı nedense.

* Teknik Direktörlük kariyeriniz nasıl geçiyor ve şimdiye dek şartları bakımında bakacak olursak çalıştığınız en iyi kulüp hangileriydi?
- 1. Ligde iken Tavşanlı Linyitspor, Bucaspor ve Darıca Gençlerbirliği. 2. Lig şartları iyiydi çalıştırdığım zamanlar.

* Teknik direktörlük hedefinizde olan takımlar hangileridir? İşimiz olsa da çalışsak dediğiniz bir takım var mıdır?
- Bu konudaki takımlarım belli elbette. Bursaspor ve Fenerbahçe takımlarında teknik direktörlük yapmak bu alandaki en büyük hedeflerim.

* Batman Petrolspor'un evinde 6-1 yenildiği Gebzespor'un başında siz vardınız. Onun dışında Batman'a gittiniz mi ve Batman futbolunu takip ediyor musunuz?
- Batman şehrini çok severim ve daha iyi yerlerde olmasını bekliyorum. Batman halkı bu her anlamda hak ediyorlar. Umarım en kısa zamanda hak ettiği yere gelir Batman Petrolspor.

* Son olarak okurlarımıza ve Batman halkına ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
- Mesajıma geçmeden önce beni son derece mutlu eden bu röportaj teklifinizden ötürü size teşekkür ediyorum. Batman Medya ailesine ve okurlarınıza sevgilerimi sunarken Batman halkına da selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=