Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Gaffar Okkan transferimi çok istedi”

23 Mart 2021, 14:47 - Okunma: 10390

Merhaba değerli okurlarımız, Tele-Röportajımızın bu haftaki konuğu Kocaelispor ve Fenerbahçe'nin milli golcü futbolcusu Faruk Yiğit ile karşınızdayız. Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Diyarbakırspor'da da forma giymiş olan sahalarımızın yıldız oyuncusu Faruk Yiğit ile son derece keyifli bir röportaj yaptık.

Yiğit, sahadaki hırsı ve kora kor mücadeleci oyun tarzına rağmen görmüş olduğu kart sayılarındaki azlığı ise ne denli centilmen bir oyuncu olduğunu bizlere gösteriyor. Röportaj teklifimizi kabulünden ve sorularımıza vermiş olduğu samimi cevaplarından ötürü kendisine teşekkür ederken, sizleri söyleyişi ile baş başa bırakıyorum.

* Faruk Yiğit kimdir?
- 05.16. 1967 Trabzon/Çaykara doğumluyum. Evli 24 yaşında Yiğithan ve 22 yaşında Dilhan isminde iki çocuk babasıyım.

* Futbola ne zaman ve hangi takımda başladınız?
- Futbola Orhangazi Hürspor’da başladım.

* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında antrenörleriniz kimlerdi ve ülkemizin efsane futbolcusu olmanızda en çok kimlerin emeği desteği olmuştur?
- Yalovaspor'da Arap Güngor, Boluspor'da Tınaz Tırpan ve Şenol Güneş beni Türk futboluna kazandıran isimler oldular.

* Profesyonelliğe geçişe ne zaman ve hangi takımda başladınız?
- 1985-86 Sezonunda Yalovaspor'da profesyonel oldum. 1989-90 Sezonunda ise namağlup şampiyon olduk ve bende Süper ligdeki Boluspor'a transfer oldum.

* Futbola başlarken kendine idol olarak gördüğünüz veya en beğendiğiniz hücum oyuncuları kimlerdi?
- Maradona tek kelimeyle benim idolümdü.

* Boluspor'a transferiniz nasıl gerçekleşti ve öncesinde hangi takımda forma giyiyordunuz?
- Yalovaspor'da namağlup şampiyon olduktan sonra Boluspor beni Orhangazispor'dan alıp imzadan 11 gün önce Abant Su Ürünleri tesisine götürdü.

* Saha içinde görev bölgeniz pivot forvet tipinden çok sağ açık olarak görev aldığınıza şahit olduk. Peki pivot forvet olarak görev alsaydınız bu daha fazla gol atmanıza vesile olur muydu?
- Hızlı bir forvet olarak hem gol atmayı, hem gol attırmayı seven bir futbolcu oldum. Bildiğiniz üzere asist krallığım da var:)

* Boluspor'da iki sezon boyunca 56 maça çıktığınızı ve 19 gol attığınızı görüyoruz. Bize Boluspor günlerinden söz eder misiniz? Unutamadığınız bir anınız var mı?
- Boluspor'la karlı havada Galatasaray'ı 1-0 yendiğimiz maçı ve ertesi gün “Kosecki'yi bırak, Faruk'a bak” diye gazetelerde başlıklar atılmıştı. Bu anları hiç unutmuyorum.

* Boluspor'da en çok anlaştığınız oyuncular kimlerdi ve taraftarlarla bağlarınız nasıldı?
- Bütün takım arkadaşlarımla aram iyiydi ama özellikle soracak olursanız Arif Bacacı ve İbrahim Bilgin benim için daha farklı isimlerdi.

* Boluspor'da başarıyla geçen iki sezonun ardından daha sonra efsanesi olacağınız Kocaelispor'a transfer oldunuz. Bu süreç nasıl geçti bizimle paylaşır mısınız?
- 1991-92 Sezonunda Fenerbahçe ile anlaşmıştım sonra problemler çıktı ve Kocaelispor'a evet dedim. Ondan sonra Türkiye'ye kendimi kabul ettirdim.

* Kocaelispor'a transfer olurken nasıl karşılandınız ve ilk günlerinizde kimler size daha ilgi gösterip destek oldu?
- İlk imza attığımda binlerce insan imza için gelmişti ve bütün ‘Hodri Meydan’ taraftar grubu bana çok sahip çıkmıştı.

* 7 Yıl boyunca formasını giydiğiniz Kocaelispor'da değişen onca yönetim ve teknik heyete rağmen siz hep vazgeçilmez olan bir oyuncu oldunuz. Bunu nasıl başardınız?
- Kendime baktım ve hep kendimi ilerlettim. Hedefim hep daha yükseklerdi.

* Uzun yıllar Kocaelispor forması giymiş biri olarak en iyi anlaştığınız Başkan, yönetici ve teknik adamlar kimlerdi?
- Teknik Direktörler olarak Güvenç Kurtar ve Mustafa Denizli. Yönetici olarakta genel kaptan Can Ulusoy'du. Mekanı cennet olsun onu da rahmetle anıyorum.

* Kocaelispor taraftarları için neler söylemek istersiniz ve nasıl bir bağınız vardı?
- Hodri Meydan Türkiye'de çok ayrı ve fanatik bir gruptur. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Kendileriyle halen diyaloğumuz iyidir.

* Kocaelispor'da unutamadığınız maçlarınız hangileridir? Sizi en çok üzen ve mutlu eden maçlarınız hangileridir?
- Beni en çok mutlu eden maç Galatasaray'ı  2-1 yendiğimiz ve benimde 2. golü attığım maçtır.

* Kocaelispor forması ile ligde 32 gole imza attınız. En çok hangi gollerinizi önemli buluyor ve beğeniyorsunuz?
- Az evvel de dediğim gibi Galatasaray maçındaki golüm ve Ali Sami Yen'de 4-0 yendiğimiz maç. Beşiktaş’ı da 5-3 İnönü'de yendiğimiz maçı hiç unutmuyorum.

* 10 Avrupa maçına çıkıp bir de 2 gol attınız. Unutamadığınız Avrupa maçınız hangisidir?
- İnter Toto Kupası maçında İskoçya takımına attığım röveşata golümü unutamıyorum.

* Uzun yıllar Kocaelispor formasını giydiğiniz dönemler boyunca birlikte oynadığınız oyuncu gruplarından bizim için bir 11 oluşturur musunuz?
- Ömeroviç, Mirkoviç, Kuzmanoski, Yalçın, Erol, Melih, Bülent, Tuncay Saffet Ergün ve ben (Faruk)

* Kocaelispor'da göstermiş olduğunuz müthiş performansınız sizi Fenerbahçe'ye taşıdı. İlk teklif geldiğinde neler hissettiniz ve transferiniz nasıl gelişti?
- 1997-98 Sezonunda Kocaelispor'un devre arasında tatile çıkarken bir anda Başkanımız Sefa Sirmen beni arayıp Mosheue ile benim için Fenerbahçe ile anlaştığını ve görüşmeye gideceğini söyledi. Sonrasında Fenerbahçe'nin 2. Başkanı Vefa Küçük ve Başkanımız Sirmen, Fenerbahçe Dereağzı tesislerinde buluşup görüştü. Fenerbahçe maceram böyle başladı.

* Üç sezon boyunca formasını giydiğiniz Fenerbahçe’de Saffet Sancaklı, Okocha, Elvir Boliç, Elvir  Baljiç ve Viorel Moldovan gibi oyuncularla süre alarak 7 gole imza attınız. Siz Fenerbahçe’deki Faruk Yiğit'i başarılı buluyor musunuz?
- Fenerbahçe'deki ilk yılım çok iyiydi ama sonraki sezonda Ali Şen Başkanım gittikten sonra sayın Aziz Yıldırım, Ali Şen'in getirdiği futbolcuları tek tek yollamaya başladı ve benimde Fenerbahçe'den ayrılığım bu şekilde gerçekleşti.

* Fenerbahçe’de unutamadığınız maç ve en beğendiğiniz golünüz hangisiydi?
- Sakaryaspor'a attığım 2 gol ve şampiyonluk umudumuzu devam ettirdiğimiz maçta Antalyaspor'a attığım beraberlik golüm benim için çok değerlilerdi.

* Hücum oyununu çok iyi oynamanıza ve yırtıcı forvet olarak tanımlanan bir stile sahip olmanıza rağmen yeterince Milli takımda yer alamadığınızı görüyoruz. Bunu neye bağlıyorsunuz?
- Genelde bütün futbolcular büyük takımda oynarken milli takıma gider. Ben ise Boluspor ve Kocaelispor’da milli takıma gittim. Bu benim için dezavantaj oldu. Fenerbahçe’de milli takıma çağrılmadım, bu sebeple maç sayım az görünüyor.

* Fenerbahçe'den sonra Diyarbakırspor'a transfer oldunuz. Fenerbahçe'den ayrılık süreci nasıl gelişti ve Diyarbakırspor'dan sonra hangi takımlarda oynadınız? Futbolu hangi takımda bıraktınız?
- Diyarbakırspor'da kiralık gönderildim. Aziz Yıldırım'ın Diyarbakırlı olması ve rahmetli Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın beni çok istemesi transferime vesile oldu.

* Şimdi ne işle meşgulsünüz ve bir süre yaptığınız teknik direktörlüğe devam ediyor musunuz?
- Artık emekli hayatı yaşıyorum. Teknik Direktörlük stresli bir iş uzak durmaya çalışıyorum:).

* Son olarak okurlarımıza ve Batman halkına ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
- Sevgili Batman halkı umarım futbolculuk dönemimde sizin gönlünüzde bir yer edinmişimdir. İnşallah bir gün Batman'a gelmek nasip olur sağlıcakla kalın. Ayrıca Savaş kardeşime de ilgisinden dolayı çok teşekkür eder, hepinizi saygıyla selamlarım.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=