Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Engellileri spor yapmaya davet etti

23 Mart 2021, 14:15 - Okunma: 2024

Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya, Batman’da yaşayan engelli bireylerin spora yönlenmesi ve sosyal hayata daha sıkı bağlanmaları amacıyla Batman’da bulunan henüz sporla tanışmamış bay-bayan bedensel engellileri spor yapmaya davet etti.


Başkan Kaya, “Engelli bireyler için dünyaya açılan bir pencere olarak gördüğümüz ve Batman’da bulunan henüz sporla tanışmamış bay-bayan bedensel engelli (Tekerlekli Sandalyeli dahil) kader arkadaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Covid-19 salgını dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alıp adeta hayatı durma noktasına getirmiştir. Bu her şeyden vazgeçelim anlamına gelmiyor. Hayatın gerçeklerini kabul etmemiz gerekir. Bu Pandemi herkesi etkilediği gibi engelli bireyleri de son derece mağdur etmiştir. Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor” diye konuştu.
‘SPOR YAPMAK İSTELENLERİ BEKLİYORUZ’
Sağlık için sporun vazgeçilmez olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti; “Spor, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek adına tüm insanlık için önemlidir. Ancak engelli bireyler için önemi daha büyüktür. Çünkü engellilerin yaşamlarında yarattığı stresle baş edebilme adına yeni bir pencere açabilmekle ve yaşam motivasyonunu arttırmaktadır. Spor olumlu katkıları saymakla bitmez. İnsanlar arasındaki iletişimi arttırmak paylaşmayı, dayanışmayı öğretmekle birlikte kişiye yeteneklerini keşfetme şansını tanımaktadır.  Spor yapmak; hem daha güçlü bir bedene sahip olmayı sağlar hem de beyninin daha iyi çalışmasını sağlar. Engelliler spor yaparak yalnızlığını diğer insanlarla paylaşır, yeni arkadaşlıklar kurar, yeteneklerini tanıyarak gelişim sağlarlar bunların sonucunda da kendisine, bedenine ve diğer insanlara karşı olumlu duygular gelişmesine vesile olur. Engelli bireyler için dünyaya açılan bir pencere olarak gördüğümüz ve Batman’da bulunan henüz sporla tanışmamış bay-bayan bedensel engelli (Tekerlekli Sandalyeli dahil) kader arkadaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Spor yapmak isteyen arkadaşlarımız derneğimizin Şirinevler Mah.1404 Sokak No:28A adresine veya haftanın Salı ve Perşembe günleri 18.00 ile 20.00 saatleri arasında 19 Mayıs spor salonuna bekleriz.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=