Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Engellilere futbol ve masa tenisi eğitimi verilecek

23 Mart 2021, 14:13 - Okunma: 1901

Batman Ampute Spor Kulübü’nün ‘Engelsiz Yarınlar İçin Hayat Boyu Spor’ İçişleri Bakanlığı Proje Destek Sistemi (PRODES) projesi başladı.

 Proje kapsamında Batman’daki engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için Futbol ve Masa Tenisi branşlarında eğitimler verilecek.  ‘Engelsiz Yarınlar İçin Hayat Boyu Spor’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Batman Ampute Spor Kulübü Bakanı Vedat Aydın, proje ile ilgili şunları söyledi; “Batman Ampute Spor Kulübü olarak bu Proje kapsamında Batman’daki engelli bireylere Futbol ve Masa Tenisi branşlarında eğitimler verilecek. Eğitime katılacak engellilerimize öğle yemeği ve spor kıyafetleri verilecektir. Ayrıca Bu kapsamda faaliyetlere katılan kursiyerlerimizle bir piknikte yapılacaktır. Engelli gülerse dünya güler. Destek varsa engel yok. İşimiz gücümüz engelliye hizmettir.” 
PROJENİN AMACI
Başkan Aydın, projenin amacını ise şöyle anlattı; “İlimizde bulunan engelli bireylerin belirlenip spor ile sosyal yaşama kazandırılması, Engelli gençlerin spor yapabilecekleri ortamların tanıtılması ve devlet imkânlarının gösterilesi. Faal lisanslı sporcu sayısının arttırılması ve engellinin ailesi tarafından yeteneklerinin farkına varılarak kabul görmesini sağlamak. Engelli gençleri üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokullarında engelli sporcu yetenek sınavlarına yönlendirip, meslek ve iş istihdamını artırmak. Engelli bireyler arasında spor ile kaynaşmayı arttırmak, Engelli bireyin kendi beceri ve yeteneklerine olan inancını artırmak, özgüven gelişimine yardımcı olmak ve Sportif etkinlikler sonucunda engelli bireyi rahatlatılmak, iyi vakit geçirtmek ve eğlendirmek. Spor faaliyetlerimize katılmak isteyen engelliler, Kısmet Mahallesi Seyit Bilal Caddesi No:22/b adresinde müracaat yapabileceklerdir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=