Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Sahayı geç terk etmem 3 hakemin sonu oldu”

09 Şubat 2021, 16:51 - Okunma: 12139

Merhaba değerli okurlarımız yeniden başlatmış olduğumuz TELE-RÖPORTAJ'ımıza eski Süper lig hakemlerimizden Binali Kartal ve Mutlu Çelik hocalarımız ile yapmış olduğumuz iki değerli röportajımızı geride bırakırken, üçüncü röportajımız ile yeniden sizlerle olmanın mutluluğu içindeyiz.

Bu kez ülke futbolumuzun çalışkan ve aynı zamanda oldukça istikrarlı eski futbolcularından Samsunspor ve Fenerbahçe formalarını giymiş olan savunma oyuncusu Ercan Koloğlu ile karşınızdayız. 3 Sezon Samsunspor'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan ve 1990-1992 yılları arasında başarıyla forma giyen Ercan Koloğlu ardından eski takımı olan Samsunspor'a dönerek futbolu bıraktığı 2002-2003 sezonuna kadar takım kaptanlığını yaptı. Takımda değişen onca yönetim, teknik heyet ve sporcu ordusuna rağmen kendisini kaptan Ercan yapan Samsunspor'da 11 yıl aralıksız forma giymeyi başardı.
Toplamda 16 yıl futbol oynayan ve savunma oyuncusu olmasına rağmen attığı kritik gollerle takımlarına 28 golle katkı yapan Ercan Koloğlu hocamıza röportaj teklifimizi kabulünden ve sorularımıza vermiş olduğu samimi cevaplarından ötürü kendisine teşekkür ediyor, sizleri değerli okurlarımızı kendisiyle ile baş başa bırakıyorum.

* Ercan Koloğlu kimdir?
- 1968 Trabzon doğumlu evli ve bir çocuk babasıyım.

* Futbola ne zaman ve nerede başladınız?
- Futbola Samsunspor minik takımında başladım.

* Sizin efsane Ercan kaptan olmanızda emeği geçenler kimlerdi? İlk futbol eğitiminizi kimlerden aldınız?
- Bende en çok emeği olan teknik direktörler rahmetli Cumhur Dilek ve Mehmet Ali Çınar'dır. Ben bu vesileyle Cumhur Dilek hocama rahmet, Mehmet Ali Çınar hocama ise sağlıklı ömürler dilerim.

* Her ne kadar aslen Trabzonlu olsanız da herkes sizi Samsunlu ve Samsunsporlu Ercan olarak tanıyor ve biliyor. Peki Samsunspor ile ilk buluşmanız ne zaman ve nasıl gelişti?
- Evet aslen Trabzon Sürmeneliyim. Biz aynı anda her iki ilde de yaşıyorduk, yani her ilde de kalmak için evim vardı. Sizin de dediğiniz gibi Trabzonlu olsam da birçok kişi Samsunlu olduğumu bilirdi ve bu da beni hiç rahatsız etmediği gibi aksine mutlu da ediyordu. Çünkü beni Türk futbolunda tanıtıp söz sahibi yapan şehir Samsun'du. İlk profesyonel maçım ise 1985 altyapısında yetişmiş olduğum Samsunspor'un Sakaryaspor ile oynadığı maçtı.

* A Takıma genç bir oyuncu olarak çıktığınızda size en yakın ilgiyi gösteren futbolcular kimlerdi ve takım içinde kendinize idol olarak gördüğünüz isimler var mıydı?
- Evet vardı. Rahmetli Mustafa Badalıoğlu ve kaptanımız Emin Kar'dı.

* 3 Sezon boyunca Samsunspor'da forma giydiniz. Bize biraz bundan söz eder misiniz? Bu süreç nasıl gelişti ve en iyi anlaştığınız futbolcu ve teknik adamlar kimlerdi?
- Caner Yılmaz, Şanver Göymen, Namık Yüksel, Emin Kar ve Mitroviç hocalarım en çok anlaştığım isimlerdi.

* 3 Sezon Samsunspor'da forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Bu süreç nasıl gelişti. İlk teklif geldiğinde neler hissettiniz? Samsunspor cephesi ve özellikle taraftarları bunu nasıl karşıladı?
- Fenerbahçe'ye transfer olmam da herkes olumlu baktığı gibi, Fenerbahçe'de çok güzel karşılandım ve oynadığım süre boyunca iyi işler yaptığıma inanıyorum.

* Transfer olduğunuz Fenerbahçe takımının başında Teknik Direktör olarak Guus Hiddink, Engin İpekoğlu, Semih Yuvakuran, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Tanju Çolak, Müjdat Yetkiner, Gerson Caçapa ve Hakan Tecimer gibi yıldız oyuncular vardı. Takıma alışmanız uzun zaman aldı mı ve takımda en iyi anlaştığınız isimler kimlerdi?
- Alışmak kolay olmadı tabi. O dönem askerlik sorunum da vardı. Takımda anlaştığım isimler ise Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu, Yaşar Duran ve Turhan Sofuuğlu'dular.

* Sizin oynadığınız dönemlerde Fenerbahçe'de çok önemli oyuncular da vardı. Aslında her kesimin anlam veremediği bir şey vardı ki o da bu yıldızlar topluluğu oyuncularla takımın nasıl şampiyon olunamadığıydı. Sizce bu neden başarılamadı?
- Çok istedik ama olmadı. Takımda sıkıntılar vardı, bunları aşabilsek başarıyı yakalayabilirdik. Çünkü çok iyi oyunculardan kurulu bir takımdık.

* Fenerbahçe'de en iyi ve en kötü oynadığınızı düşündüğünüz maçlarınız hangileriydi?
- En kötüsü 1-6 yenildiğimiz Aydınspor ve en iyisi ise deplasmanda kazandığımız Konyaspor maçlarıydı.

* Fenerbahçe forması altında unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
- Aklımdan çıkmayan anı olarak büyük bir hedef ile başlamış olduğumuz sezonda Aydınspor'a evimizde farklı bir şekilde kaybetmiş olduğumuz maçımız.

* Fenerbahçe'den ayrılık süreci nasıl gelişti ve neden başka takım değil de yeniden Samsunspor'a döndünüz?
- Çok talibim vardı. Beni birçok kulübün istemesine ve 2. ligde olmasına rağmen şehrim olarak gördüğüm Samsunspor'a geri döndüm.

* Samsunspor ile İnter Toto Kupası maçlarında da sizi izledik. Kaç Avrupa maçında oynadınız ve unutamadığınız Avrupa maçınız hangileriydi?
- 9 Avrupa maçına çıktım. Bunlardan unutamadığım maç ise çok iyi oynayıp kazandığımız Crystal Palace maçıydı.

* Bu kadar istikrarlı ve başarılı olmuş biri olarak sizi Milli takım da yeterince göremedik. 4 Büyük takımda oynamış olsaydınız daha çok yer alacağınıza inanıyor muydunuz?
- Bu sorunuza tabi evet yanıtını vermek durumundayım. Çünkü Milli takım hocalarımız, aday kadroyu ve özellikle 18'i belirler. Büyük takım diye tarif edilen takımlardan oyuncu tercihlerinde bulunurlar ve ne yazık ki bu sorun devam etmektedir. Zira iki ümit, ikide A Milli maçlarımın yanı sıra 12 maçta da Ordu Milli takımında oynadım.

* 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasman yolculuğunda kazada hayatlarını kaybederek Türk spor tarihine "futbol şehitleri" olarak geçen futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, Teknik Direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan'ın vefatları Samsun'u ve ülkemizi yasa boğmuştu. Siz de bir sonraki sezon takıma katıldınız. Bu olaydan ve etkilerinden söz eder misiniz?
- Bu sorunuza cevap veremeyeceğim için özür dilerim. Çünkü ben bu kazayı hatırlamak istemiyorum...

* Oynadığınız süre boyunca bir çoğu kaliteli ve sonrasında çok daha iyi yerlere gelmiş olan Tümer Metin, Celil Sağır, Cenk İşler, Serkan Aykut, Ertuğrul Sağlam, İlhan Mansız, Ali Akdeniz gibi isimlerle oynadınız. Beğendiğiniz oyuncular kimlerdi?
- Saymış olduğunuz bütün isimler çok çok değerliydi ve ben hepsiyle sahada yer almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duydum. Ve hepsiyle dostluklarımız devam etmekte olup fırsat buldukça da bir araya geliriz.

* Hemşehrimiz Orhan Kapucu’da sizin takım arkadaşınızdı. Takım içindeki ilişkileriniz nasıldı ve halen görüşür müsünüz?
- Orhan abi takımımızda sevdiğimiz ve saygı duyduğum isimlerden biriydi.

* Samsunspor'da görev aldığınız süre içinde size göre en başarılı Başkan ve Teknik Direktörler kimlerdi?
- Başkan olarak İsmail Uyanık ve Teknik Direktör olarak da rahmetli Erdoğan Arıca'daydı. Ben hocamızı tekrardan rahmetle anıyorum.

* Futbol bıraktıktan sonra neler yaptınız ve şuan futbolun neresindesiniz?
- Emekliliğimin tadını çıkarıyorum :-).

* Oynadığınız süre zarfında Süper Lig'den beğendiğiniz oyunculardan bir 11 kurar mısınız bizim için?
- Allum Buker (İsmail Uyanık), Emre Aşık, Timofte, Ali Akdeniz, Celil Sağır, Tugay Kerimoğlu, George Hagi, Oğuz Çetin, Serkan Aykut ve Aykut Kocaman.

* 10 Yılı kaptan olarak ve toplamda 14 yıl boyunca Samsunspor'da forma giydiniz. Peki bu süre zarfında unutamadığınız anılarınız nelerdir?
- Unutmadığım birinci anım Trabzonspor'u 2-1 yendiğimiz ve Güngör'ün neden olduğu penaltı kararında itirazdan 2. sarıyı görerek oyun dışı kalmıştım. Fakat ben sahayı tam olarak terk etmeden hakem atışı kullandırınca 4. hakemin uyarısıyla penaltı tekrarlatırıp, atışı da kalecimiz Allum Buker kurtarınca, bu aynı zamanda hakem İlhami Kaplan, yan hakem Metin Suyabakan ve 4. hakem Adnan Şeker'in kariyerlerindeki son maçları oluyordu. Bir diğer unutamadığım anım ise Balkan Kupası maçlarımızdı. 11 Mayıs 1994 Yılında Yunanistan'ın PAS Giannina takımını 3-0 ve 2-0'lık skorlar ile eleyerek Balkan Kupasını Samsunspor'a kazandırdığımız maçtı. Bu kupayı daha önce ülkemiz adına Fenerbahçe ve Sarıyer takımları kazanmışlardı.

* Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?
- Batman'a bir kez gittim ve çok beğendim. Son olarak büyük keyif aldığım bu röportaj teklifinizden ötürü size ve gazeteniz Batman Medya'nın bütün çalışanlarına teşekkür eder, bütün Batmanlılara selam saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=