Müzisyen dayılarından Doğan Binici'nin bölgenin önemli müzisyenlerinden biri olduğunu kaydeden Çelebi, sonraki süreçte dayıları Fahrettin ve Yunus Binici'nin de Batman'a müzik konusunda önemli katkı sunduklarını söyledi. Dayıları ile birlikte düğünlerde yer alırken bateri çalmayı öğrendiğini ve 3 sene batericilik yaptıktan sonra okul sürecinde müziğe ara verdiğini kaydeden Çelebi, "Zaten düğünlere gitmemin amacı bateri çalmaktı. Bateri çaldığımda da sanırım 10 yaşındaydım” dedi.
'LİSE YILLARIMDA BAĞLAMA ÇALMAYA BAŞLADIM'
Lisede okuduğu dönemde bağlama çalmaya başladığını belirten Çelebi, "1995'li yıllarda bağlamaya başladım. Kendi kendime çalıp öğrendim. Tabii aileden de gelen müzik tecrübem vardı. Son 15 yıldır aranjörlük yapıyorum. Şuan aranjörlük yani müzik yönetmenliğini yapmaktayım. Başka bir deyişle, müziklerin altyapısını oluşturuyorum" diye konuştu. Teknoloji ilerlediği için müzikle ilgili her çalışmayı Batman'da yapmanın kafi geldiğini belirten sanatçı Çelebi, "Birçok sanatçının altyapılarını bizler oluşturuyoruz. Yani dediğim gibi teknoloji ileri seviyede olduğundan oradan ses kayıtlarını alıp, burada montajlarını yaptıktan sonra tekrardan onlara gönderiyoruz" dedi.
'PANDEMİ SANATÇILARI ETKİLEDİ'
Covid-19 pandemisinin müzisyen ve sanatçıları oldukça olumsuz etkilediğini kaydeden Çelebi, "Mart ayından bugüne kadar geçen süre içinde pandemiden müzisyenlerin yanı sıra, yaklaşık 10-15 kadar esnaf grubu da etkilendi. Çünkü müzikle işlerini yürüten bir çok sektör var. Bu sektörlerden bir tanesi de düğün salonlarıdır. Bu sektöre bağlı olarak hizmette bulunan gelinlikçiler var, beyaz eşyacılar, kuyumcular var. Böylelikle 15-20 kalem daha pandemiden etkilenmiş oldu. İnsanlar kendi hayatlarında eksik olan, zaruri olan eşyaları almak zorunda ama müzisyenlerin öyle bir şansı yok. Müzisyenlerin kendini ifade edebilecekleri bir alan kalmadı" diye konuştu. Haber- Recep Akın