‘GENÇLER GELECEĞİMİZDİR’
Batmanlı gençler için geliştirdikleri projelerine bir yenisini daha eklediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Sosyal İçerme türünde hazırlanan projenin amacı: İlimizde, dezavantajlı durumda, izole bir yaşam süren gençlerin, su ve doğa terapisi yolu ile kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak etkinliklerle buluşturmanın yanında ilgi duydukları bir meslek alanında nitelikli eğitim verilerek uzmanlaşmalarının sağlanması, onların fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunarak, sağlıklı düşünebilen, sorgulayabilen, öz güveni yüksek, ahlaki değerlere sahip, girişimci, ekonomiye katkı sunabilen(üreten), hayata değer katan, böylece kendisini değerli görecek bireyler olarak sosyal yaşama adaptasyonlarının sağlanması olarak belirlendi.” Diye konuştu.
‘345 DEZAVANTAJLI GENÇ FAYDALANACAK’
Proje ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Uygulama yeri Batman Merkez ve tarihi Hasankeyf ilçesi olan projemiz 15 ay sürecek olup hedef kitlesi ise 345 dezavantajlı genç ve aileleridir. Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Batman Belediyesi'nin ortağı olduğu proje faaliyetlerinin sonunda; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından projenin hedef kitlesine yönelik A Tipi Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi oluşturulacak. Projenin hedef kitlesine yönelik, gerek proje süresince gerekse de proje bittikten sonra doğa ve su sporları terapi yöntemlerinin etkili bir şekilde uygulanabilmesine imkan sağlayacak. Hasankeyf Su ve Sualtı Sporları Eğitim Merkezi oluşturulacaktır. Projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruplara yönelik faaliyet yürütecek ‘Altın Yürekler’ adında bir spor kulübü derneği kurulacak ve bu derneğin bünyesinde su ve sualtı spor branşlarında eğitim verilecek.
SPOR KULÜBÜ KURULACAK
Ayrıca proje faaliyetlerine katılan hedef kitle, bu kurulacak spor kulübü bünyesinde lisanslı sporcu statüsüne getirilerek gerek ilimizin gerekse de ülkemizin lisanslı sporcu sayısı arttırılacaktır. Bunların yanında gerek ilimizde gerekse de bölgemizde yazları yaşanan boğulma vakalarında, zamanında gerekli müdahalede bulunacak profesyonel can kurtaran ve dalgıç yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu düşünce ile projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruptaki 20 gence, Bronz ve Gümüş Can Kurtaran Kursu sonrası belge verilmesi yanında 10 ay boyunca dalış eğitimi verilerek İlimizdeki profesyonel su altı dalgıç sayısı arttırılarak bu ihtiyaç giderilmeye çalışılacaktır. Projenin diğer hedeflerinden bir tanesi de İlimizin tarihi Hasankeyf ilçesini su ve sualtı sporları merkezi haline getirmek suretiyle su turizmini canlandırmak ve böylece bölge ekonomisine katkı sağlamaktır. Proje ortağı Kurumlarımızla güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket ederek projemizin amacına ulaşması için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.