Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Engelli basket ve futbol ligleri ertelendi

19 Kasım 2020, 12:31 - Okunma: 2723

Batman takımlarının de yer aldığı Engelliler Basketbol ve Ampute Futbol müsabakaları 2021 yılının Ocak ayı sonunda oynanmasına karar verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyondan yapılan açıklamada, şöyle denildi; “Federasyonumuz Yönetim Kurulu’nun, Ampute Futbol ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig Müsabakalarının etaplı lig şeklinde oynatılmasına yönelik almış olduğu kararın ardından bünyemizde faaliyet gösteren diğer liglerimizin durumu hakkında açıklama yapılması gereği doğmuştur. Dünyada ve ülkemizde yaşanan, koronavirüs salgını nedeniyle ulusal ve uluslararası pek çok faaliyetimize ara verdiğimiz bu dönemde, Ampute Futbol ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligleri'nin başlatılmasında 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları ve Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na katılım hedeflerinin gözetilmesi önemli rol oynamıştır. Pandeminin etkilerinin her geçen gün ciddi şekilde artış gösterdiği bu zamanlarda, faaliyetlerimizi camiamızın sağlığını düşünerek kademeli olarak gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Tüm lig faaliyetlerimizi başlatmak adına yaptığımız çalışmaları; Devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Federasyonumuz Kurullarının uyarılarını dikkate alarak sürdürme gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda Yönetim Kurulu kararıyla 9 Kasım 2020 tarihinde web sayfamızda yayınlanan duyuruda da yazıldığı üzere; Ampute Futbol 1. ve 2. Lig, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. 2. ve 3. Lig, Oturarak Voleybol Süper ve 1. Lig Müsabakalarının, 2021 Ocak ayı sonunda başlatılmasını planlamakta olduğumuzu kulüplerimize saygıyla duyururuz.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=