Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘Amatöre destek, sporumuzu daha iyi yerlere getirir’

27 Ekim 2020, 14:23 - Okunma: 2070

Yaklaşık 22 yıldır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Batman Şube Başkanlığını başarıyla sürdüren Mahmut Akyol, Batman’daki amatör spor kulüplerine her yıl düzenli olarak Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak malzeme yardımı ve desteğini birlikte sağladığını belirtti.

‘AMATÖR KULÜPLERE MALZEME DESTEĞİ YAPILACAK’
Bu yıl da valilik tarafından amatör spor kulüplerine Gençlik Spor ve Özel idarenin desteğiyle malzeme desteği olacağını hatırlatan Akyol, “Malzeme ihalesi yapıldı. Yaklaşık 25-30 gün sonra Sayın Valimiz Hulusi Şahin tarafından malzeme dağıtımı yapılacak” dedi. Sporun içinden geldiğini ve geçmişte birçok amatör kulüpte futbol oynadığını belirten Başkan Akyol, spor yaşamına henüz 14 yaşında amatör bir futbol takımında oynayarak adım attığını ifade etti. Akyol, “Futbolculuğumun ardından sırasıyla antrenör, kulüp başkanlığının yanı sıra uzun süreden beri de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kulüpler Kurul Üyesiyim. Futbola mahalli ‘Ay-Yıldız’ takımıyla başladım, ardından Elka Spor’da oynadım. Sonrasında sırasıyla amatör takımlar Yeşiltepe ve Batmanspor’da oynadım. O dönemlerde hocalık, başkanlık görevlerinde bulundum. Batmanspor’da 10 yıl başkanlık yaptım” dedi.
‘AMATÖR SPOR, KARŞILIKSIZ YAPILAN SPORDUR’
Bir ilde, bir yerde amatör spora verilen desteğin o ildeki gerek amatör ya da ulusal takımın geleceğini belirlediğini kaydeden Akyol, “1990’lı yıllara baktığımızda Batman’da çok iyi sporcular yetişmekteydi. Çünkü O zamanlar amatör sporlara değer verilmekteydi. Fakat bugün geldiğimiz noktada, herkes profesyonel spora yönelirken, kimse amatör spora destek vermiyor. Amatör spor nedir? Karşılıksız yapılan bir spordur. Yazın sıcağında, kışın çamurda yapılan bir spordur. Kimse orayı önemsemiyor. Ama bugün baktığımızda tabii ki biz Batman Petrolspor’luyuz. Petrolspor Batman’ın bir markası, bir değeridir. Biz Petrolspor’a hep beraber sürekli destek veriyoruz. Ama bugün bakıyoruz ki, Petrolspor’un her yıl yaklaşık 25 tane transferi olmasına rağmen tekrar geriye dönüyor. Ama bugün bir amatör spora 200 bin liralık bir malzeme yardımı yapılırsa yaklaşık 34 kulübe tekabül ediyor. Bugün bir profesyonel futbolcuya ödenen bir transfer ücreti en az 150 bin lira paradır. Profesyonel futbola sağlanan destek amatör sporlara sağlanırsa, umuyorum ki amatör sporlar daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu. Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=