Açıklamada, şöyle denildi; “Salgın tehlikesi ve yıkıcı sonuçları ilimizde de devam etmektedir. Görünür gelecekte Salgının kontrol altına alınacağına dair elimizde hiçbir veri yoktur. Bu nedenle alınan tedbirler insan sağlığı açısından son derece önemli ve bir o kadar da gereklidir. Ancak ilimizde ve bölgemizde alınan tedbirler yetersizdir. Bunun bir sonucu olarak test pozitif hasta sayısında, Yoğun Bakım Ünitesi (YBÜ) takip edilen hastalarda ve Covid-19 hastalığı sonucunda kaybettiğimiz hasta sayısında büyük bir artış ile karşı karşıyayız. 6 Bin 500’ü geçen vaka ve 100’ü geçen ölümler durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu dönem de bu işin en büyük yükünü çeken sağlık emekçileri ne yazık ki iş bilmez yönetimler yüzünden hasta olmaya ve olumsuz koşullar da çalışmaya devam ediyorlar. Artan hasta yoğunluğu beraberinde sağlık emekçisinin iş yükünü artırmış olup çok sık nöbetlere gitmek zorunda bırakılmıştır. Sağlık emekçisi sayısı yetersizliğinden kaynaklı sağlık emekçisinin dinlenmeden sık olarak hastaneye gitmesi hem sağlık emekçisinin sağlığını etkilemekte hem de hastaların verimli bir tedavi ve bakım almasını engellemektedir.
‘YATAKLI VE YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE YER KALMADI’
Bir an önce sağlıkçı sayısını artırmak için hem kadro açılmalı hem de ihraç edilen emekçi arkadaşların görevlerine iade edilip sayı açığı kapatılmalıdır. Covid-19 virüsü nedeniyle hastalanan sağlık emekçilerin de ki sayı her gecen gün artmakta olup, bu arkadaşlarımız yeterince toparlanmadan hastanede işe başlatılmaları, tedavi ve bakım bekleyen hastalar için de ciddi sorun oluşturmaktadır. Hem yataklı servislerde hem de yoğun bakımlarda yeterli yatak olmadığı için hastalarımız tedavi olamamakta. Durumu ağır hastaların yoğun bakım ihtiyacı olmasına rağmen servislerde takibi yapılmakta olup, servislerde yer olmadığı için çoğu zaman ölümle yüz yüze kalmaktadırlar. Pandemi dönemiyle birlikte hastanenin hem personele hem de hasta ve hasta yakınlarına verdiği yemekler ne yazık ki yenilmeyecek duruma gelmiştir. Personel, hasta ve hasta yakınları dışarıdan paket servis yemek istemek zorunda kalıp böyle bir dönemde Covid-19 virüsünün bulaşma ihtimali artmaktadır.
Bu kadar çalışma karşılığın da sıfır döner sermaye ödemesi ile sağlık emekçiler maddi anlamda da darbe almakta, bir an önce hak kayıpları giderilerek çalışanların beklentileri maddi anlam da karşılanmalıdır. Başta COVID şüpheli veya pozitif hastalarla temas edenler olmak üzere ildeki tüm sağlık çalışanlarının hızlı bir şekilde taramadan geçirilmelidir.
Sağlıkta yaşanan sorunların ivedilikle çözülüp, halkımızın en iyi şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için yetkilileri akılcı çözümler almaya davet ediyor, sağlık çalışanlarının sağlığını koruma ve çalışma koşullarının derhal düzeltilmesini bir kez daha belirtiyoruz.”