Batman’ın en eski kırtasiyelerinden olan Miraç Kitap Kırtasiye işletmecisi Abdulrezzak Gündüz, daha önce işlerinin iyi olduğunu ancak pandemi süreciyle beraber kırtasiyeciliğin de olumsuz etkilendiğini belirtti. Gündüz, “Baba mesleğini halen sürdürüyorum. Şuan 76 yaşında olan babam’dan devraldığım kırtasiyecilik mesleğini sürdürüyorum. Toplamda 30 yıldır bu işi yapmaktayım. Biz burada kırtasiyecilik yaparken civarda 3-4 tane kırtasiyeci vardı. Şu anda ise sayıları baya artmış durumdadır. Standartlara uymadan çalışan ve vergisini ödemeden faaliyet gösteren birçok kırtasiye var” dedi.
‘BU AYLAR KIRTASİYE SEKTÖRÜ İÇİN HAREKETLİ GEÇMEZ’
Kırtasiyecilikte 7 ve 8. Ayların kırtasiye sektörü açısından pekte hareketli geçen bir dönem olmadığına vurgu yapan emektar kırtasiyeci, “Genel olarak Yaz Kuran Kursları vesilesiyle sektörümüzde bir hareket vardı ama Koronavirüs pandemisinden dolayı onlar da kapandı. Zaten 7. ve 8. Aylarda sırf Kuran Kurslarına yönelik olarak çalışıyorduk. Normalde de yedinci ve sekizinci ayların kırtasiye sektörüyle bir alakası yoktur.” dedi.
‘BİZ DOKUZUNCU AYI BEKLİYORUZ’
Bu pandemiden dolayı birçok sektör gibi kırtasiyeciler de ekonomik anlamda sıkıntı çektiklerini ifade etti ve umutlarını dokuzuncu aya bağladıklarını belirttiler. Miraç Kırtasiye işletmecisi Gündüz, “ Kurban bayramı ekonomik getiri açısından piyasaya önemli bir katkı sunabilir ama bayram alışverişinin bizim sektörle hiçbir alakası yok. Ekonomik çarkımız şuan için biraz dönse de, beklentinin altındadır. Hafiften Bir hareket de olsa o da sattığımız hazırlık kitapları veya diğer kitaplar sayesindedir. Zaten bu süreçte açıkçası çokta beklentimiz yok.” dedi. Recep Akın