Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘En iyi öğrenciler en iyi öğretmenlerle başarılı olur’

29 Haziran 2020, 17:19 - Okunma: 51560

Batman Pozitif Bilgi Özel Eğitim Kurs Yöneticisi Kurucu Müdür Rıdvan Başaran ile eğitime dair güzel ve faydalı bir röportaj gerçekleştirdik.


Başaran, 8 yıldır tek işi LGS olan kurum hakkında detaylı bilgiler verdi. Dilerseniz konuyla ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamaları Sayın kurucu müdür Başaran'dan öğrenelim.

- KENDİNİZİ KISACA TANITIR MISINIZ?
Başaran: 1981 Batman doğumluyum.
13 yıldır Batman’ın çeşitli okullarında çalıştıktan sonra 2012 yılında Pozitif  Bilgi’yi kurduk. 8 yıldır kurucu müdür olarak hep daha iyisini hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz.

- FAALİYET ALANINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?
Başaran: Biz, esas işi ve tek işi LGS olan ve 2 şubemizle 8 yıldır hizmet eden bir kurumuz. 8 yıldır faaliyette olan ve sadece LGS'ye yönelik çalışan Pozitif Bilgi, her yıl sayısız Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve nitelikli liselere öğrenci yerleştiren bir kurumdur. Batman'ın eğitim eksikliğini en iyi şekilde gidermeye çalışmaktadır.
-EN ÖNEMLİ BAŞARILARINIZ NELERDİR?
Başaran: Faaliyeti süresince Batman'a sayısız başarılar kazandıran Pozitif  Bilgi'nin en önemli başarılarını da sizinle paylaşmak istiyorum. 2017'de 14 Türkiye Birincisi, 2019'da 1 Türkiye Birincisi ve 2 Türkiye ikincisi çıkartarak başarımızı taçlandırdık.
- EĞITİMDEKİ SLOGANINIZ NEDİR?
Başaran: ‘En İyi Öğrenciler En İyi Öğretmenlerle Başarılı Olur' her zamanki sloganımızdır. O yüzden en İyilerin sloganıyla yola çıkan Pozitif  Bilgi, Batman'ın eğitimdeki eksikliğini 8 yıldır olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da en iyi şekilde gidermeye çalışacaktır.
- PANDEMİ SÜRESİNCE ÖĞRENCİLERİNİZLE NASIL BİR ÇALIŞMA VE EĞİTİM FAALİYETİ İÇİNDE BULUNDUNUZ?
Başaran: En iyilerin sloganıyla hareket eden kurumumuz her yıl sayısız başarılara imza atıyor. Ülkemizde ve dünyada baş gösteren Koronavirüs pandemisi süresince öğrencilerle uzaktan eğitim çalışmalarımız oldu. Whatsapp üzerinden öğrencilerin çözemediği soruları çözdük. Bu süreçte öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duydukları, doğru çalışma stratejisi ve rehberlik çalışmasıydı. Öğrencilerimizle haftada bir kez rehberlik çalışması yaptık. Zoom üzerinden sınıf arkadaşlarıyla rehberlik çalışması yapan öğrenciler, bu süreçte en çok sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini özlediğinden dolayı bu tür çalışmaları yaptık. Ayrıca pandemi süresince çalışmalarımızı hijyen ve tedbirlere uygun bir şekilde yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Öğrencilerimizle beraber 1 Haziran'dan 18 Haziran'a kadar 6 tane seri deneme yaptık. Bu denemeler Milli Eğitim Bakanlığımızın vermiş olduğu direktifler doğrultusunda, sosyal mesafeli, izolasyonlu, birbirleriyle sıfır temassız olduğu bir deneme oldu. Öğrenciler için de çok verimli bir deneme oldu. Bundan sonraki süreçte de aynen bu şekilde sınıflarımızdaki mesafeye dikkat edip, maske takarak, sınıflardaki öğrencilerin birbirleriyle temasını azaltacak şekilde bir eğitim programı yürüteceğiz.
-BAŞARILARINIZIN EN BÜYÜK NEDENİ NEDİR?
Başaran: Başarılarımızın en büyük nedeni, hafta içi tekrar etütleri, iyi bir öğretmen kadrosu, birbirinden farklı sınav formatında yayınlar ve mükemmel derecedeki Rehberlik Servisimizin katkılarıdır. İyi bir liseyi arzulayan öğrencilerin ve en iyilerin adresi Pozitif Bilgi'dir.
- TOPLAM KAÇ ŞUBENİZ VAR?
Başaran: Eğitim Kurumu olarak 2 şubemizle faaliyet gösteriyoruz. Batman Merkez Şubemiz Gültepe Mahallesi, Kelebek Mobilya yanındadır. İkinci şubemiz ise Bahçelievler Mahallesi, Abdurrezzak Ceylan Caddesi, Öğretmenler Evi yanındaki Safron Plaza altındadır.
-SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
Başaran: Şu önemli konuyu da belirtmek istiyorum. Bildiğiniz üzere pandemiden dolayı 13 Mart'tan itibaren eğitime ara verilmişti. 1 Temmuz'dan itibaren öğrencilerin tüm eksikliklerini giderecek bir telafi programı yapacağız.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=