Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


"Bu şartlarda futbol düşünülemez"

13 Mayıs 2020, 00:20 - Okunma: 20476

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yakın temas içeren spor müsabakalarının bu şartlarda sürdürülemeyeceği açıkladı.

Prof. Dr. Vefik Arıca, "Dünyayı kasıp kavuran 'En ben güçlüyüm' diyen ülkelere bile kafa tutup, özellikle Avrupa'da taşları yerinden oynatıp, denge anlamında büyük bir sarsıntıya neden olan coronavirüsün etkisi haliyle ülkemizde de vücut bulmuştur. Coronavirüs iletti şimdiye dek 3 Bin 894 vefat, yaklaşık 1 Milyon 500 bine dayanan vaka sayısı, 1045'i yoğun bakımda olan hastamıza sebebiyet vermiş, iş yerlerinin kapatılması, uluslararası ve şehirlerarası ulaşımı sekteye uğratmış, sosyal ekonomik ve ruhsal olarak hayatı felç denecek bir hale getirdiği bir yerde, son derece yakın temas içeren spor müsabakalarının bu şartlarda sürdürülemeyeceği gün gibi aşikardır. Son derece yerinde kararlar alınarak basketbol, voleybol ve hentbol federasyonları  bütün kademe maçlarını  neticelendirilirip, ligleri sonladırdığını duyururken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun devam etme arzusu ve ısrarı olumsuz eleştirilere maruz kalmış durumda. Futbol ligi için karar alındı ve 12 Haziran itibariyle seyircisiz oynanacak ve lig bitirilecek. Sanki bu karar alınırken çok acele edilmiş ve Covid-19 tablosu ve bu virüsün bulaşma yolları göz ardı edilmiş gibi. Peki Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerinin almış olduğu 14 kural o tamamen göz ardı edilmiş gibi duruyor.
Bir futbol karşılaşmasında seyircisiz oynansa bile sahada 22 kişi, teknik direktör, yedek kulübe ve diğer personel, güvenlik, stat görevlileri diyene kadar minimum 200 ile 500 kişi arasında bir hareketlilik olacak.
Peki bu hareketlilik 15 dakikadan kısa mı?
Öyle maç mı olur, tabi ki hayır. 
Futbolcular maskeli mi oynanacak? 
Yok daha neler, tabi ki HAYIR.
Sosyal mesafe top oynanırken minimum 1.5 metre olacak mı?
 Nasıl yani olmaz ki öyle, tabi ki HAYIR.
Her iki futbolcu birbiriyle temas ettikten sonra hemen gidip bol su ve sabunla elini yıkayacak mı veya dezenfektan kullanacak mı? Maçın en az 50 kere durdurulması gerekir çok zor, tabi ki HAYIR.
Basketbolda toplam 10 oyuncu, futbolda 22 oyuncu, ama basketbol oynanmayacak futbol oynanacak, bilmediğimiz bir yayın veya bilimsel veri mi var? Öyle bir veri yok ama çok mantıklı gelmedi bana, bu işte bir terslik var sanki, tersi olması gerekmez mi.
Peki futbol hadi seyircisiz oynandı, zevki olur mu? Olmaz bence
Peki buna rağmen illa oynayalım diye tutturanların amacı ne olabilir? Amaç BELLİ
Peki Bilim Kurulu Üyelerinin 12 Haziranda oynatılsın diye bir tavsiye kararı var mı? Bu da YOK.
Gelelim SONUÇ kısmına;
Futbolun geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar dayanır. Çin’de imparator Huang Ti döneminde (M.Ö. 2697) askerlerin savaşa hazırlık amacıyla Tsu-Cuhu adıyla bir tur futbol oynadıkları yazılı belgelerden anlaşılır. Modern futbol 19.yüzyılın sonlarında Türk toplumunda oynanmaya başladı. Peki bizim şuan böyle bir amacımız var mı? 
Ee bu da YOK.
12 Haziran'da futbol liglerinin şuan için başlatılma kararı alınması büyük bir İNTİHAR olarak görüyorum. Bir futbolcuya veya bir saha görevlisine bile zarar gelmesi benim içimi acıtacaktır. Peki bir kişiye bile zarar gelmesi halinde bunun vebali kimde olacak şimdiden soruyorum. Bir an önce bu karar bir daha gözden geçirilsin veya bayram sonrası Covid-19 tablosuna bakılıp karar verilmelidir.
Futbol ligi 12 Haziran'da oynatılmadığı taktirde peki şampiyon kim olacak? 
O da belli diye konuşacak yetkili kurum ve kişileri sporcu sağlığını ötelemeyip, öncelik tanımaya davet ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=