Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


2 AMATÖR LİG A GRUBUNDA SASON GENÇLİK ŞAMPİYON OLARAK, YENİ PINARSPOR İSE 2.OLARAK OLARAK 1.AMATÖR LİG’E EL ELE YÜKSELDİLER

19 Şubat 2019, 15:36 - Okunma: 7490

2.Amatör Lig A Grubu 13.Haftası final niteliğini taşıdı. Lig’e müthiş bir başlangıç yapan ve sadece 1 mağlubiyeti bulunan Sason Gençlikspor, ligin 13.haftasında bitime bir hafta kala güçlü rakibi Dorukspor’u 5-0 mağlup ederek şampiyon olup 1.Amatör Lig’e çıkma başarısı gösterdi.


Grup’ta bir diğer takım Yeni Pınarspor ise zayıf rakibi Karpuzlu Birlikspor’u 8-3’lük farklı bir skorla mağlup ederek bitime bir hafta kala 19 Mayıs Gençlikspor ile ikili averajla üstün olduğundan ötürü 2.sırada yer alıp 1.Amatör Lig’e yükseldiler. 19 Mayıs Gençlikspor ise Hasankeyf Diclespor’u 5-1 mağlup etse de 1.Amatör Lig’e çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar. Öncelikle 1.Amatör Lig’e yükselen takımları tebrik edip başarılar dilerken grupta yer alan tüm takımlara göstermiş oldukları centilmenlik ve performanslarından ötürü teşekkür ediyorum.
SAHASIZ TEK ŞAMPİYON SASON GENÇLİKSPOR
2.Amatör Lig A Grubu 13.hafta mücadelesinde Sason Gençlikspor zorlu rakibi Dorukspor’u 5-0 mağlup ederek bitime 1 hafta kala şampiyon olup 1.Amatör Lig’e merhaba dedi.
Sezon başından beri oynadığı güzel futbolla taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun beğenisini toplayan çıktığı 13 karşılaşmada 9 galibiyet 1 mağlubiyet ve 2 beraberliği bulunan İlçe temsilcisi Sason Gençlikspor sahası olmamasına rağmen müthiş bir performans gösterip 3 yıl aradan sonra tekrardan 1.Amatör Lig’e çıkma mutluluğunu yaşadılar. Sarı-yeşilliler, ligin bitimine bir hafta kalarak topladıkları 29 puanla çok güzel bir sezon geçirip rakipleriyle oranla sahasının olmayışının dezavantajıyla gösterdiği performans gözler önünde serildi. 1.Amatör Lig’e çıkmanın kendilerini bir hayli mutlu ettiğini belirten Sason Gençlikspor antrenörü Cihan Atalay, “Ligin bitimine bir hafta kala sahamızın olmamasına rağmen şampiyon olup 1.Amatör Lig’e çıkmamız beni bir hayli mutlu edip duygulandırdı. Bu başarıyı gösteren öncelikle sahada aslanlar gibi mücadele eden tüm takım oyuncularımı kutluyorum. Kulüp teknik heyet ve yönetime de ayrıca teşekkür ederim. Bize inanan ve yalnız bırakmayan taraftarımıza şükranlarımı iletiyorum. Çok mutluyum inşallah 1.Amatör Lig’de de bu başarımızı sürdürüp adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Çok arzuladığımız sahanın Sason İlçemize yapılmasını umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
KÖY TAKIMI YENİ PINAR’DAN MÜTHİŞ BİR BAŞARI 1.AMATÖR LİG’E MERHABA DEDİLER
2.Amatör Lig B Grubu’nun en dikkat çekici takımı ise Yeni Pınarspor kulübü oldu. Geçen sezon sonradan açılıp 1.Amatör Lig’e çıkmayı kıl payı kaçıran köy takımı Yeni Pınarspor, 2018-2019 sezonu öncesi yönetimden yapılan açıklamada hedeflerinin bu sezon 1.Amatör Lig’e çıkmak olduğunu belirtmişlerdi. Bu başarının öyküsünü anlatmak kelimelere kifayetsiz kalınır. Gruplarında oldukça zorlu ve güçlü rakiplerinin olmasına rağmen gösterdikleri başarı, özveri, performans ve müthiş bir grafik ile 1.Amatör Lig’e 2.sırada yükselme başarısı gösterdiler. Sarı-mavililer çıktıkları 13 karşılaşmada sadece 4 mağlubiyet alıp 27 puan toplayarak büyük bir başarı elde ettiler. Kısıtlı imkanlarla çıktıkları bu yolda tüm oyuncuların ve teknik heyetin kenetlenip başarıya odaklanmaları Batman futbolu adına güzel işlerin çıkacağının göstergesi oldu. Özellikle taraftarlarının da ciddi anlamda takımı desteklemesi bir üst lige çıkma adına büyük katkılar sağladı. Tüm maçlarda takımını yalnız bırakmayan gerek saha içerisinde gerekse de tribünde ciddi anlamda takımını destekleyen ve moral veren Yeni Pınarspor başkanı Mustafa Yeşil 1.Amatör Lig’e çıkmanın mutluluğunu yaşayıp şu ifadelere değindi, “Öncelikle ligin bitimine 1 hafta kala 1.Amatör Lig’e yükseldiğimiz için çok mutluyum. Bana bu mutluluğu ve gurur yaşatan başta takım oyuncuları, teknik heyet ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Gerçektende bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah 1.Amatör Lig’de daha güzel işler yapıp takımın başarılı olması için elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Gruptaki diğer takımlara mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
19 MAYIS SON ANA KADAR PES ETMEDİ AMA HEDEFE ULAŞAMADI
2.Amatör Lig B Grubu 13.hafta karşılaşmasında 19 Mayıs Gençlikspor Hasankeyf Diclespor’u 5-1 mağlup etse de 1.Amatör Lig’e çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar.
Ligin flaş ekiplerinden 19 Mayıs Gençlikspor bir üst lige çıkmak için ligin son anına kadar mücadele edip en yakın rakibi Yeni Pınarspor’un da galip gelmesiyle 1.Amatör Lig’e çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar. Çıktıkları 13 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alıp 27 puana ulaşan Siyah-beyazlılar grupta oldukça güzel bir performans gösterip centilmenlik örneği göstererek büyük bir takdir kazandılar. Oynadıkları güzel futbolla büyük keyif veren 19 Mayıs Gençlikspor 1.Amatör Lig’e çıkmazsalar da önümüzdeki sezon en büyük aday olduklarını kanıtlamış oldular.
2.AMATÖR LİG A GRUBU 13.HAFTA TOPLU SONUÇLAR
BALPINAR BELEDİYE 0 – 3 RAMAN (HÜKMEN)
SASON GENÇLİK 5 – 0 DORUKSPOR
19 MAYIS GENÇLİK 5 – 1 HASANKEYF DİCLE
KARPUZLU BİRLİK 3 – 8 YENİ PINAR

BATMANSPOR’DAN SONRA BİTİME BİR HAFTA KALA KARŞIYAKASPOR 1.AMATÖR LİG’E YÜKSELDİ
2.Amatör Lig B Grubu 13.haftanın mücadelesinde Karşıyakaspor, aynı puana sahip güçlü ve zorlu rakibi Eğitimspor ile 1-1 berabere kalarak ligin bitimine 1 hafta kala Eğitimspor ile ikili averaj üstünlüğüyle 1.Amatör Lig’e yükseldi. Karşıyakaspor’un en yakın takipçisi Eğitimspor saf dışı kalırken bir diğer takım Binatlı Güvenspor ise son ana kadar savaşıp ligin 13.Haftasında 2-1 geriye düştüğü Petrolkentspor karşılaşmasında 3-2 galip gelse de 1.Amatör Lig’e çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar.
1.AMATÖR LİG’E HOŞGELDİN KARŞIYAKASPOR (SARI YEŞİL OLARAK KULLANILSIN BAŞLIK)
 2.Amatör Lig B Grubu 13.haftasındaki mücadele nefesleri kesti. Final niteliğini taşıyan Karşıyakaspor – Eğitimspor mücadelesi oldukça kaliteli ve zevkli geçti. Müthiş geçen karşılaşma 1-1 sonuçlandı.
19 Mayıs 3 Nolu sahada saat 12:00’da başlayan mücadelede ilgi oldukça yüksekti. Tribünü dolduran sporseverler çok keyifli bir maç izlediler. Mücadeleye çok hızlı başlayan Karşıyakaspor henüz ilk dakikalarda 2 tane çok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Öne geçmek için büyük bir baskı kuran Sarı-yeşilliler aradığı golü bir türlü bulamadı.  Maçın 35.dakikasında Şerif Kanat kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve ilk devre 0-0 golsüz berabere sonuçlandı.
İkinci yarıya rakibin 10 kişi kalmasını fırsat bilen Eğitimspor daha temkinli ve kontrollü bir oyun sergiledi. Eğitimspor, maçın 55.dakikasında geliştirdiği atakta gol atarak 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Karşıyakaspor’da 2 oyuncu değişikliği yapılarak Doğan Ceylan ve Yusuf Kanat’ın oyuna dahil edilmesiyle Karşıyakaspor gol aramaya başladı. Beraberlik için rakip kaleye yüklenen sarı-yeşilliler aradığı golü 70.dakikada Recep Bilici’nin mükemmel kafa vuruşuyla skorda dengeyi getiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda her iki takımında çabaları sonucu değiştirmeyince maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Karşıyakspor ligin bitimine 1 hafta kala Eğitimspor’u ilk maçta 2-1 mağlup etmesiyle ikili averajla üstünlük sağlayarak grupta 2.sırada 1.Amatör Lig’e yükseldi.
BİNATLI GÜVEN’Dİ AMA YETMEDİ
2.Amatör Lig B Grubunun flaş ekiplerinden Binatlı Güvenspor, ligin 13.haftasında 2-1 geriye düşmesine rağmen zorlu rakibi Petrolkentspor’u 3-2 mağlup etse de rakibi Karşıyakaspor’un 1 puan almasıyla 1.Amatör Lig’e çıkamayarak hayal kırıklığı uğrattılar.
Devre arası transferlerle kadrosunu güçlendiren Binatlı Güvenspor 1.Amatör Lig’e son ana kadar savaştı. Çıktığı 13 karşılaşmada 5 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Binatlı Güvenspor 18 puan topladı. Sarı-siyahlı ekip bu maçı 3-2 kazansa da bir üst lige çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar.

2.AMATÖR LİG B GRUBU 13.HAFTA TOPLU SONUÇLAR
Y.KOZLUK BELEDİYE 3 – 0 ENERJİ GENÇLİK(HÜKMEN)
PETROLKENTSPOR 2 – 3 BİNATLI GÜVEN
EĞİTİMSPOR 1 – 1 KARŞIYAKASPOR

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=