Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Batman’da Yüzde 45 Oy Alacağız!..

17 Mayıs 2015, 17:16 - Okunma: 4286

Severim seçim havalarını. Coşkuludur, renklidir.

Bin türlü insanın, bin türlü fikrin kıran kırana mücadele ettiği dönemlerdir seçim öncesi dönemler. Her seçim, seçmenin gönlünde bir takım umutları yeşertir, bize kim olduğumuzu ne olduğumuzu hatırlatır. Eksiğimizi, yükseğimizi fark ettirir. Bugünkü sohbetimiz Ak Parti 25. Dönem Batman Milletvekili Aday Adayı İbrahim Halil KIRŞAN ile. Bildiğimiz hiçbir siyasetçiye benzemiyor, çok belli ki devlet terbiyesi almış ama bir o kadar da milletten biri. Kuru vaatlerle seçmeni aldatmayan biri, inandığı ve savunduğu değerleri var. Bu değerler uğruna çok önemli makamları elinin tersiyle itmiş, kendi deyimiyle ‘ateşten gömlek olan siyaset sahnesine atılmış, bu sahnede de milletim için daha neler yapabilirim diye dertlenen bir adam… Evet, bu adamın bir sevdası var. Buyurun henüz dün onunla gerçekleştirdiğimiz röportajı okuyun. Eminim siz de benim gibi şu hisse kapılacaksınız; ülkenin böyle iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var.

 

Hoş bir sohbetten sonra artık röportajımıza başlayabiliriz…

 

1- İbrahim Halil KIRŞAN kimdir?

 

İbrahim Halil KIRŞAN bu toprakların çocuğu 1964 Batman ili Gercüş ilçesi doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gercüş’te sürdürmüş daha sonra da Ankara’da devam ettirmiştir. Yüksek öğrenimini 9 Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünü dereceyle kazanmış ve birincilikle tamamlamıştır. Aynı yıl MTA kurumunda göreve başlamıştır. Ayrıca Maden Mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İkinci yüksek lisanssını Türkiye-Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programında birincilikle tamamlamıştır. Bu birincilikleri belirtmemin sebebi; bu coğrafyanın çocuklarının çok zeki olduğunun anlaşılmasıdır. Ben bu toprağın çocuklarına sonuna kadar güveniyorum. Onlara rol model olmak için bunları söylüyorum.

 

MTA Genel Müdürlüğünde 23 yıl görev yaptım. Ayrıca MTA Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı yaptım. Daha sonra Başkent Doğalgaz’a Genel Müdür olarak atandım aynı zamanda 6 ay sonra da Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığına atandım. Başkent Doğalgaz’daki görevime geldiğimde, kurum 40 trilyon zarardayken 1. sene 70 trilyon kâra geçirdim,  2. sene bu kârımızı 85 trilyona 3. sene 135 trilyona ulaştı. Özelleştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı ile Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü görevlerini 3 yıl beraber yürüttüm.  50’ye yakın ülkeyi gezdim, pek çok vakıf ve dernekten onlarca plaket aldım. Bu ödüller arasında; “Yılın Bürokratı”, “Yılın İz Bırakan Bürokratı” ve “Yılın Özel Bürokratı” gibi ödüller var. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Bu çalışmalarımız ve başarırlımız devlet büyüklerimiz tarafından görülmüş ve takdir edilmiş ki birkaç ay sonra TTA Gayrimenkul AŞ. Genel Müdürlüğü görevine getirildim. Aynı anda birden fazla vazifeyi omuzlarımıza yükledik.

  

2- Kaç dil biliyorsunuz?

 

Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere 3 dil biliyorum.

 

3- Neden siyaset?

 

Bugüne kadar öğrenmiş olduğumuz bilgileri, tecrübeleri kazandığımız deneyimleri halkımızın hizmetine sunma ihtiyacı hissettim.

 

 

4- Aileniz ve dostlarınız siyasete girme fikrinizi nasıl karşıladı?

 

Emin olun eşim ve ailem pek de olumlu yaklaşmıyor. Nihayetinde konforumu düşünseydim bu yola girmezdim. Görevim gereği sahip olduğum tüm imkânları elimin tersiyle itip bu “ateşten gömleğe” talip oldum, bu da cesaret ister. Ama tabi dostlarımla, aile büyüklerimle, akrabalarımla istişare ederek bu kararı aldım. İnsanlar doğduğu büyüdüğü topraklara vefa borcunu ödemeli. Batman’a hizmet tüm makamların üzerindedir. Bu bizim düsturumuz, şiarımızdır.

 

5- Ibrahim Halil KIRŞAN’ın adaylığı ak partinin oy oranında nasıl bir etki yaratır?

 

Öncelikle şunu belirtmek gerek. Ak partinin ölüsü Batman’da % 35’i geçer. Genel Merkezi’mizin inşallah aday olarak göstereceği 4 isim omuz omuza, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak ak partinin oy oranını %45’in üzerine taşımayı hedefliyoruz ki bu çok da uzak bir hedef değil.

 

6- Aday adaylığınızı açıkladıktan sonra seçmen; Mehmet Şimşek beyden sonra yeni bir kabine üyesi mi doğuyor? diye düşünmeye başladı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

 

Hayatım boyunca hiçbir görevi talep etmedim, tüm görevler bana tevdi edildi. Başarılarımız ortadadır, partimiz aday gösterip milletimiz bizi seçtikten sonra bakanlık görevi tevdi edilirse Allahın izniyle onun da üstesinden gelebileceğime inanıyorum.

 

 

7- Çözüm süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Barış ve Kardeşlik projesini nihayete erdirmeden yani Barışı ve Kardeşliği yeniden tesis etmeden Türkiye’nin yoluna devam etmesi mümkün değil. Nihayetinde bu proje devam ederken bir tek insanın bile kanının dökülmemiş olması çok önemli. İki gün önce ilan edilen silah bırakma çağrısını çok önemsiyorum. Çözüm sürecine maksimum katkıyı sağlayabileceğime inanıyorum.

8- Batmandaki işsizlik sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Diyarbakır Caddesi Batmanın modern yüzü, sağlı sollu ünlü markalara ait mağazalar ve AVM’ler var, yani mutlu bir azınlığın yaşadığı Batman var. Bir de ara sokakları gezdiğimizde tozdan, topraktan, çamurdan geçilmeyen, üzerinde sefaletin hüküm sürdüğü mutsuz bir çoğunluğun yaşadığı ikinci Batman var. Bu dengesizliği gidermeye dönük olarak sosyal, kültürel, ekonomik ve yatırıma dönük projelerin mutlaka hayata geçirilmesi gerekmektedir.

 

9- Batmanın öncelikli çevre sorunu olan su kirliliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Batmandaki su kirliliğinin temel sebebi alt yapısının çok eski olması ki bu çok köklü bir sorun. İkincisi ise petrol aramacılığı ve taşımacılığı noktasında kimyasal atıkların içme suyuna karışmış olabileceğini tahmin ediyorum. Belediyenin acilen alt yapıyı komple elden geçirmesi gerekiyor.

 

 

10- Batmanda görev yapan öğretmen ve diğer memurların barınma, ulaşım vb. alanlarındaki sorunları hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Batmanda ulaşım konusunda; ticari taksilerin yerel yöneticiler tarafından acilen arttırılması gerekir. Toplu taşıma konusu ise yerel yönetimin basiretsizliğidir, hat ve otobüs sayısında artışa gidilmek gibi basit yöntemlerle ulaşım sorunu çözülebilir. Ev kiraları ve barınma sorunu konusunda ise buradaki dairelerin 4+1 oda sayısına sahip olması ve 200 m2 den büyük konutların olması bunun başlıca sebebidir. Halbuki bu işi ticari anlamda yapanlar 100-120 m2’lik konsept daireler yaparlarsa kiralar aşağı çekilir.

 

11- Neden Ak Parti ve İbrahim Halil KIRŞAN?

 

Neden Ak Parti sorusuna saatlerce cevap verebilirim. En önemlisi Ak Parti sessiz bir devrimi gerçekleştiren partidir. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi hayatımızın tüm alanlarında devrim diyebileceğimiz onlarca proje gerçekleştirdi, ülkemizi dünyadaki pek çok ülkenin ötesine taşıdı. Ak Parti bu ülkeye iki şey getirdi; 1 Güven, 2 İstikrar. Dolayısıyla Ak Partiye oy vermek hizmete oy vermektir.

 

Neden İbrahim Halil KIRŞAN sorusuna ise şöyle cevap vereyim;

Birinci sebep; yaklaşık 30 yıldır bürokratıkm. Bunun 15 yılı üst düzey bürokratlık seviyesinde geçti. Bu görevi ifa ederken yaptığımız çalışmalar ortaya koyduğumuz başarılar ortadadır. Neden bu tecrübe ve deneyimimi Batman’ı hizmetle buluşturma noktasında kullanmayayım ki?.. Bürokrat neyi, nerede, nasıl isteyeceğini çok iyi bilir. Dolayısıyla bir zaman israfı yaşamaz, çözüm odaklı çalışır ve kestirmeden gider.

 

İkinci sebep; Parlamenterin temel görevi yasama görevini ifa etmektir yani kanun çıkarmaktır. Ben onlarca kez meclis komisyonlarında kanun taslakları oluşturulurken çalışmalara katıldım ve kanun nasıl yapılır tekniğini biliyorum, bu noktada donanımlıyım.

 

Üçüncü sebep ise; ve daha da önemlisi “Çözüm Süreci”ne maksimum katkıyı sağlayabileceğime inanıyorum.

 

12– Son sorumuz tek kelime ‘Eğitim’?

 

Hayatımızın olmazsa olmazı…

 

- Nasıl sizce de bu ülkenin bu beyefendiye ihtiyacı yok mu?

Sayın İbrahim Halil KIRŞAN’a bu yolda başarılar diliyor ve hakkında hayırlısını temenni ediyorum. Röportajımız sırasında samimi ve içten cevaplarından ötürü kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Kaynak: -www.egiticiweb.com

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=