Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“PARALEL YAPI BENİ VE BAŞKANLIĞIMI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTEDİ”

17 Mayıs 2015, 17:14 - Okunma: 4023

Batman AK Parti Milletvekili aday adaylarından ve AK Parti eski il Başkanı Ömer El, verdiği röportajda paralel yapının o dönem kendilerine ve AK Parti il başkanlığını itibarsızlaştırma operasyonu yaptığına dikkat çekti. İl başkanlığı döneminde herkesin kendilerine de ulaştığını söyleyen Ömer El, adaylık konusunda şansının yüksek olduğunu vurguladı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜDÜR
 
Neden AK Parti
 
Ak Parti’nin Büyük Bir İddia İle Ortaya Çıktı. Ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını çökerten ve ülkeyi yönetemeyen Siyaset anlayışını ortadan kaldırmak, bozulan ekonomik,sosyal ve siyasal ortamı düzeltmek en büyük iddiasıydı. İktidara gelişiyle birlikte Ak Parti Yoksullukla ve Yasaklarla Mücadele Ederek Büyük bir aşama kaydetti. Burada 12 yıllık iktidarımız sürecinde memlekete yapılan hizmetleri anlatmaya vakit yetmeyecektir. Zaten milletimiz bunu takdir ediyor ki , yapılan her seçimden güçlenerek çıktık ve geldiğimiz noktada Ülkenin ve özellikle bölgemizin en büyük sorunu olan KÜRT SORUNU’nu çözme projesi Cumhuriyet Tarihinin en büyük projesidir. Bu yakıcı sorunun çözümünü sağlamak için hiçbir iktidar elini taşın altına koymamıştır. Ülkenin kanayan yarası Kürt Sorununu çözecek tek iktidar AK PARTİ iktidarıdır. Sadece bu husus bile neden Ak Parti sorusunun cevabı olacaktır.
 
“BENİM DÖNEMİMDE HERKES BANA ULAŞIRDI”
 
Ak Parti’de başarılı bir il başkanlığı döneminiz oldu. Başkanlık sonrası ise uzun süre sessiz kaldınız. Sessizliği neye bağlıyorsunuz?
 
Ak Parti’de İl Başkanlığı yaptığım dönemde benim en büyük amacım ve halkımıza yapabileceğim en büyük faydayı, iktidarımızın kaynaklarını Batman için kullanabilmek oldu. Bu manada birlikte çalıştığım tüm milletvekilleri ve Genel Merkez yöneticileri ile birlikte Batman’ın kalkınması için, Batman’da var olan yoksullukların kaldırılması için tüm gücümüzü kullandık. Benim Siyaset Anlayışımda BEN kavramı yoktur. Daima BİZ derim. Bundan dolayı yaptığım bütün işleri, parti teşkilatlarımla birlikte yapma gayreti içinde bulundum. İl Başkanlığı yaptığım dönemde, halkımızın bütün sorunlarıyla ilgilenmek en büyük icraatımdı. Tarafıma gelen, ve bizim tespit ettiğimiz bütün sorunlara karşı duyarlı oldum. Yine İl Başkanlığı yaparken kimsenin değil sadece MİLLETİN hizmetkarı olmaya çalıştım. Amacım bu olduktan sonra işlerimiz kolaylaştı. Milletimiz ulaşılabilecek bir İL BAŞKANI bulabildi. Sorunlarla kendim ve tüm parti teşkilatlarımız, kendi sorunlarımızmış gibi ilgilendik. İletişim kanallarımız sonuna kadar açıktı. Yine yapmış olduğum İl Başkanlığı esnasında, farklılık oluşturmamaya gayret ettik. Batman’ı oluşturan tüm kesimlerin sorunlarına duyarlı olmaya gayret ettik. Partili Partisiz ayrımı gözetmeden olanaklarımızı seferber ettik, tüm bu nedenlerden ötürü İl Başkanlığım sona erdikten sonra, milletimizin arkamdan Hayır Dualarında bulunması, şu ana kadar yaşamımda edindiğim en büyük kazanımdır ve sizlerin aracılığınızla İl Başkanlığı döneminde birlikte çalıştığım teşkilatlarıma teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.
 
“PARALEL YAPI BENİ VE BAŞKANLIĞIMI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İSTEDİ”
 
Türkiye uzun süredir Paralel operasyonları konuşuyor. Sizlerin de il başkanlığı döneminde paralel mağduru olduğunuz öne sürülüyor. O süreci bize anlatır mısınız?
 
Türkiye’nin şu anda karşı karşıya bulunduğu en büyük tehlike kanaatimce PARALEL YAPI örgütlenmesidir. Uluslar arası bir proje olan PARALEL YAPI hükümetimize karşı ilk büyük kalkışmasını Kürt Sorunu’na kalıcı bir çözüm çalışmalarıyla başlamıştır. Zira Uluslar arası güçler ülkenin bir huzur ve güven ortamına girmesini istemedikleri son gelişmeler itibariyle de aşikârdır. 17 ve 25 Aralık’ta yapılmaya çalışılan Ülkenin bir kaosa sürüklenmesi ve bu kaos neticesinde Ülkenin istikrarsızlaştırılmasıydı. Fakat Kurucu Genel Başkanımız ve mevcut Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bu kalkışmanın önü engellenmiştir. Paralel Yapı ile mücadele bu menfaat çetesi tamamen çökertilene kadar devam edecektir. Paralel Yapı İl Başkanlığı yaptığım dönemde tarafıma da zarar vermeye çalışmış ve herhangi bir şekilde ilgim bulunmayan bir olaydan dolayı itibarsızlaştırma operasyonu şahsıma düzenlenmiştir. Bu şekliye Ak Parti’ye karşı o günden beri süregelen bir kalkışma içerisine girmiştir. Bu manada Adalet tesis etmiş ve bana atfedilen olayda masum olduğum Yargı kararı ile tescillenmiştir.
 
“PARTİMİZ ŞUAN USTALIK DÖNEMİNDE”
 
Ak Parti’nin şuan ki sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Ak Parti şu anda ustalık dönemindedir. Ülkenin tüm sorunlarına vakıf olmuştur ve tüm sorunların çözümü için usta Kadrolar iş başındadır. Ülkemiz 21.Yüzyılın parlayan yıldızı olacaktır. Tüm bunlar iktidarda bulunan KADRONUN eseridir. Klasik tabirle yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yukarıda izah ettiğim üzere KÜRT SORUNU iktidarımız zamanında tamamen çözülecektir. Bu manada milletimizin bizlere güveni mevcuttur ve bu güven arkamızda bulunduktan sonra çözemeyeceğimiz sorun yoktur.
 
“BÜYÜK BAŞARIYI YAKALADIK”
 
Batman’da sizin başkanlık dönemi aldığınız oy dağılımı ile partinizin şuan ki oy durumunu değerlendirmeye kalksanız nasıl bir profil çizersiniz?
 

 
2007 yılında İl Başkanlığı görevine başladıktan hemen sonra Milletvekilliği genel seçimlerine gittik. Başarımızın sebebi elbette öncelikle AK PARTİNİN millete verdiği güven ve başarısıdır. Başarılı olmayan bir parti ile sonuç  elde etmek mümkün değildir. Bizlerde yerelde partimizin başarılarını birebir bir şekilde anlatmaya çalıştık. Teşkilatlarımızın tamamı ile büyük bir uyum ve şevk içerisinde çalıştık. İnsanlarımızla birebir temas ettik. Partimizin Kadın Kolları , Gençlik Kolları ve Tüm Ak Parti sevdalıları geceli gündüzlü seçim çalışmalarına katıldı, gece gündüz demeden , nice fedakârlıklarla çalışmamızın neticesinde Allaha Şükür büyük başarı edindik, ve o dönem almış olduğumuz %47 oy oranını, yani Ak Partinin Batmanda aldığı en büyük oy oranını yakaladık, Partimiz ve Hükümetimizin Başarıları, Ak Parti Teşkilatlarının ve Ak Parti sevdalılarının çalışmaları ile bu büyük başarıyı yakaladığımıza inanıyorum.
 
“ADAYLIK KONUSUNDA ŞANSIM YÜKSEK”
 
Adaylık konusunda şansınız nedir?
 
Adaylık konusunda şansımı değerlendirecek olursak, büyük bir şansım olduğuna inanıyorum. Zira Ak Partinin 2007 yılında ki başarısının yakalanabilmesi için, tüm koşullar yine mevcuttur. Gururla arkasında duracağımız bir partimiz ve hükümetim mevcuttur. Bu nedenle siyasetin koşullarını değerlendirerek Aday Adayı olmaya karar verdim, Genel Merkezimiz Aday belirlerken ayrıntılı araştırmalar yapmaktadır, ve benim en büyük sermayem Halkımızın ve Parti Üyelerimizin bana karşı duyduğu sevgi ve sempatidir. Bu nedenle Adaylık yarışında çok büyük şansım olduğunu düşünüyorum.
 
Aday olmanız kesinleşirse Batman’a ne tür kazanımlarınız olacak?
 
Adaylığım kesinleşirse ve halkımız tarafından milletvekili seçilirsem , benim en büyük vaadim, Batmana ilişkin bütün sorunlara, İl Başkanı olduğum dönemde olduğu gibi, birebir ilgileneceğim, milletin derdiyle dertleneceğimdir. Batman potansiyeli yüksek bir kenttir, ekonomik anlamda gelişmesi için, işsizliğin azalması için, Sosyal Devlet ilkesinin geniş kitlere ulaşması en büyük amacım olacaktır. Önceliklerim ve olmazsa olmazlarım, İşsizlik mücadelesi, Batman Ekonomisin Güçlendirilmesi Çalışmaları, Fakir ve Yoksul İnsanlarımızın sahiplenilmesidir.
 
“BATMANLILAR BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN PARTİMİZE OY VERMELİ”
 
Batmanlılar size neden oy vermeli?
 
Batman’lılar öncelikle benden ziyade , istikrarın devamı, çocuklarımız için geliştirmeye çalıştığımız yarınların selameti, barış ve kardeşlik ortamının devamı için Partimize oy vererek , tek başına iktidar olmamıza katkılarını sunmalarıdır. Dediğim gibi ben değil biz önemlidir. Partimizin tek başına iktidarı en büyük şansımız olacaktır. Bana neden oy vermeleri hususunda ise söyleyeceğim, Batman halkı beni biliyor ve tanıyor. İl Başkanlığı yaptığım dönemde çalışmalarım görüldü bu nedenle halkımızın iradesi ve halkımızın vicdanı en büyük belirleyici husus olacağını düşünüyorum.
 
 
Son olarak Batman’a neler söylemek istersiniz?

Son olarak öncelikle sizlere bu olanağı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Batman doğduğumuz , büyüdüğümüz ve yaşadığımız kentimizdir. Bizler Batman’ın kalkınması için elimizi taşın altına koymaktayız. Halkımızın katkıları özellikle bu yönde olmalıdır. 7 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinin, bir bayram havasında geçmesini, kardeşlik ortamında siyaset çalışmalarının yapılmasını şimdiden arzu ediyorum. Batman her şeyin en güzelini hak eden bir kenttir. 60 Yıllık sürede geldiğimiz noktadan çok daha ileriye gidecek potansiyelimiz mevcuttur. Tüm bu nedenlerle AK PARTİ iktidarının daha da güçlenmesi gerektiği inancındayım. Tüm halkımıza saygı ve selamlarımı sunarım.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=