Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Barış güvercinleri animasyon oldu

03 Eylül 2015, 00:05 - Okunma: 1467

Spor Toto 3. lig 3. grupta sezonun ilk maçında sahasında Sandıklıspor’u konuk eden Batman Petrolspor, maç öncesi Sandıklıspor oyuncularıyla beraber sahada barış’ın simgesi olan güvercinleri uçurarak barışa çağrı yapmıştı.

Maç öncesi futbolcuların barış güvercinlerini uçurması talimatlara aykırı olarak değerlendirilerek Batman Petrolspor PFDK’ya sevk edildi. Bundan rahatsızlık duyduklarını belirten Key Animasyon Productıon yetkilileri Medeni Arslan ve Çelebi Sosyal, 3D animasyon filmi hazırladı. Prodüksiyon yetkilileri, “Çocukluğumuzdan beri yaşadığımız bu topraklarda çok acı çektik. Acı çektiğimiz ve çatışmalı ortamların içinde büyüdüğümüz için Barış’ın kıymetini biliyoruz. Barış’a yönelik söylemlerde bulunan ve ülkede barış ortamını ve huzuru tesis edecek her türlü davranışın onore edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Batman Petrolspor futbolcularının bu davranışının onore edilmesi gerekirken disiplin kuruluna sevk edilmesini yanlış bulduğumuzu ve yetkililerinin bu hatalarını düzeltmesini arzu ediyoruz, bu konudaki tepkimizi dile getirmeyi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde daha anlamlı olacağını düşünerek çalışmamızı bu günde yayınladık. Bu bölgede yaşayan hiçbir insanın savaş ortamı içerisinde yaşamak isteyeceğini düşünmüyoruz. Bu yüzden futbolcularımız da savaş isteyecek değiller ya!
Barış’ın değerli ve hayırlı olduğunu vurgulamakla beraber, karşılıklı hoşgörü çerçevesinde ele alınmalı, barış ve huzuru isteyen bir anlayış içinde olaylara yaklaşılmalı, kardeşçe, huzur ve barış içinde yaşanabilecek bir ülke ve dünya inşa etmek için herkes elinden gelen en ufak çabayı göstermeli. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyor, savaşsız ve adil paylaşımın olduğu bir dünya özlemi ile sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dediler. Haber merkezi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=