Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Salon ve stat arasında bir hayat

17 Mayıs 2015, 17:12 - Okunma: 4234

Sedat arslan, yıllardır bölge illerinde organizasyonlar düzenliyor. Sadece batman’da 50’nin üzerinde konser düzenledi. Ancak gönlü hala tribünlerde ve kırmız-beyaz renklerde. Arslan, hem organizatör, hem amigo olmanın zorluklarını turan kartal’a anlattı….

Sedat arslan kimdir? Ne yapar? Ne eder
 
- ben aslen diyarbakır'ın bismil ilçesindenim. Doğma büyüme batmanlıyım. Batman belediyesinde çalışıyorum. Onun dışında batman'ın tek profesyonel takımı olan batman petrolspor'un amigoluğunu yapıyorum. Artı başta batman olmak üzere bölgede bir çok konser ve tiyatro etkinlikleri düzenliyorum.
 
Batman’da organizatörlük yapıyorsun bu işe başlama hikayeni anlatırmısın.
 
-  bu işe ilk sevdiğim ve hayran olduğum sanatçıların konser afişlerini asarak başladım ilerleyen zamanlarda menajerler ve büyük organizatörlerle tanıştım ve bu işi sevdiğim için yapmaya karar verdim
 
Destek sunan oldumu bu yola yanlızmı başladın?
 
 - elbetteki bu işin içinde olan abilerimizden destek aldık. Onlar olmazsa bu gün burada olmayabilirdim. Ama batman'da yalnız başladım ve kendim ilerlemeye başladım. Şu anda yalnız yapıyorum bu işi.
 
Şimdiye kadar nerde kaç organizosyonda bulundun
 
 - doğrusu kaç organizasyon yaptığımı saymadım ama sadece batman'da 50’nin üstünde program yaptım. Bunun yanısıra siirt, diyarbakır, mardin ve bölgede birçok yerde programlar yaptım.
 
Şu anda bulunduğunuz konumu yeterli buluyormusunuz?
 
- doğrusu bu işi yapan önde gelen insanlara göre gencim, ilerlemeyi elbette istiyorum. Çünkü hem benim hemde memleketimin buna ihtiyacı var diye düşünüyorum.
 
İlerki iş hayatınızda projeleriniz neler?
 
- ya herşeyden önce çalıştığım bir kurum var. Önceliğim tabiki ona hizmet etmek. Onun dışında da büyük bir organizasyon şirketinin kurucusu olmak. Batman ve bölgenin dışında da bütün ülkede etkinlikler, turneler yapmayı isterim tabi.
 
Sektörle ilgili sıkıntılarınız neler?
 
- bu çok güzel bir soru çünkü cidden büyük sıkıntılar var. Mesela başta büyükşehir olma yolunda ilerleyen şehrimizde en büyük salon 375 kişilik. Kapalı spor salonu ise neredeyse 50 yıllık bir salon. Program yapmak çok güç. Büyük ve yeterli salonlarımız olmadığı için büyük programların bir çoğunu batman dışındaki illerde yapıyoruz. Örnek vereyim şimdi 17 nisanda kemal sunal'ın oğlu ali sunal'ın şefliğini yaptığı güldür güldür show diyarbakır’da yapılacak. Şartlar el vermediği için batman'da yapamıyoruz.
 
Bölgeye ön yargılı bakıp gelmek istemeyen sanatçı varmı bu durumla karşılaştınızm?
 
- evet var ama ben bunu böyle yorumluyorum; ön yargılı değil de medyanın etkisinde kalanlar var. Tv’lerde gördüklerinden etkileniyor olabileceklerini düşünüyorum. Ama tabi bir turne kapsamında bölgeye geldiklerinde bu coğrafyanın eşsiz güzelliğini insanların samimiyetini gördükten sonra bir daha ne zaman geleceklerinin hesabını yapıyorlar.
 
Batman’da konserlere ilgi nasıl? Gerekli ilgi oluyormu?
 
- evet oluyor. Çok şükür bugüne kadar yaptığımız hiç bir konser yada tiyatro programında salonlarımız boş kalmadı. Her kesimden seyircimiz ve izleyicimiz var.
 
Nisan ayında üç programınızın olduğunu duydum bunlardan bahsedermisiniz?
 
- evet bu ay biraz yoğun geçecek. 9 nisan’da özgün müziğin güçlü seslerinden servet kocakaya, 22 nisan’da karadenizin son zamanlarda fırtınası olan selçuk balcı batman'da olacaklar. 17 nisan'da da güldür güldür show diyarbakır’da, böyle devam edecek
 
İmkanlar el verdiği takdirde hangi sanatçıları batman’a getirmek istersiniz?
 
- elbette yeterli destek ve imkan olursa beraber çalışmak istediğim bir çok sanatçı arkadaşımız var. Mesela bir sezen aksu ve ciwan haco konseri hayalim diyebilirim. Onun dışında gençlerin çok istediği hep talep edilen santçılar var. Sıla, duman, tarkan, atena şebnem ferah bu sanatçıları da batman'a memleketime getirmek isterim.
 
Salon sıkıntısı varmı? Konserleriniz nerde yapılıyor?
 
- yukarda belirtmiştim zaten ama yinede deyinmekte fayda var. Batman'da ciddi anlamda salon sıkıntısı var. Şu anki mevcut salon batman'ın en büyük salonu olmasına rağmen kapasitesi 375. Gereğinin neredeyse 3’te biri salon küçük olunca yeterli program da yapamıyoruz. Yaptığımız programlarda da mecburen bilet fiyatlarını yüksek tutuyoruz. Çünkü gerçekten ciddi maliyeti olan işler bunlar. Sanatçının aldığı ücret dışında yol, salon, konaklama gibi masraflarda olunca işler çok güçleşiyor. Sorunun başına dönecek olursak, biran önce batman olarak büyük bir kaç salona ihtiyacımız var. Gerçi belediyenin yapmakta olduğu bir salon var ama hala bitmedi. Onun dışında iş adamlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Son dönemde düğün salonları batman'da 50’nin üstüne çıktı sanırım. Birkaç tanesi de düğün salonu yerine bir konferans salonu yapmayı düşünse çok daha faydalı ve karlı olacağını düşünüyorum.
 
Organizatörlük dışında yarasalar taraftar gurubu çatısı altında amigoluk yapıyorsunuz ? Tribünle nezaman tanıştınız?
 
- tribünlerle çocukluğumdan beri içli dışlıyım. Batmanda futbolun zirve yaptığı zamanlarda çocuktum ve o zamanlar 4 profesyonel takımımız vardı. Her hafta sonu bizim orda nerdeyse bayram havası vardı. İşte batman petrolspor ve batman tribünleriyle ta o zamanlarda tanıştım ve bir daha da kopamadım.
 
Bu zamanki ve eski zamanki taraftarlar arasındaki tribünleri değerlendirir,misiniz.
 
- demin dediğim gibi eskiden çok yoğun ilgi vardı batman futboluna. Tabi takımlarından çokluğundan kaynaklanıyordu bu. Ama o zamanlar daha büyük sevgi, ilgi, alaka vardı. Sonra takımlar profesyonel liglerden birer birer düştüler ve sadece petrolspor kaldı. O da bir anda kendini yalnız buldu. Mesela o süreçte taraftardan çok görevlilerin olduğu maçları hatırlıyorum. Sonrada bizler sizin gibi abilerimizden o bayrağı devraldık. Zaten yarasaların oluşum sürecini de biliyorsunuz.
 
Sizce takımın ateşlenmesinde amigoluğun rolü varmı?
 
-  keşke bu soru bana sorulmasaydı (gülüyor). Aslında taraftar, amigo hepsi bir bütün. Futbolcu sahada elbette ki taraftardan etkileniyor. En yorgun en bitkin haldeyken bile bir taraftarın ‘hayde ahmet koş’ dediğinde yeniden hırslanıyor. Ve buna şöyle diyebiliriz takımı ve futbolcuyu taraftar ateşliyor amigoda bunun bir parçası.
 
Batman’daki stk ve mülki amirlerin takıma yeterince destek verdiğini düşünüyormusunuz?
 
- çok net hayır, verilmiyor.
 
Batman petrol sporun başarıda sürekliliği yakalaması için neler yapılmalı sizce.
 
- biz taraftarız bunu futbolun içinden gelen birilerine sormakta fayda vardır elbette. Ama ben şöyle düşünüyorum, disiplin, istikrar, dürüst yöneticilik ve alt yapının önemsenmesi.
 
Şuana kadar kaç deplasmana gittiniz hatırlıyormusunuz ? Unutamadığınız maç varmı?
 
- size kaç deplasmana gittiğimi söylemeyeyim de, petrolspor için kaç kilo metre yol gittiğimi söyleyebilirim. Yanılmıyorsam bugüne kadar 27 bin 561 km yol gittim takımım için. Tabi çocukluğumdan beri maçlara gidip geldiğim için birçok maç var ama hiç biri geçen sene play off’taki maçın yerini tutamaz. O heyecan son dakikada gelen final herşeye bedeldi diyebilirim.
 
Son olarak neler söylemek istersiniz?
 
 

- son olarak size yani kardeşim, abim, dostum olan turan kartal'a ve sizin şahsınızda medya gazetesine teşekkür etmek isterim. Yarasalar taraftar grubuna saygı ve selamlarımı iletip ‘yaşasın petrolspor'lu hayat’ diyebilirim.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=