Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“GENÇLİK VE SPOR’LA, SPOR’UN TÜRKİYE MARKASI OLDUK”

28 Mayıs 2018, 18:56 - Okunma: 91162

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kısa zamanda yaptığı başarılı ve uzun vadeli hizmetlerle, petrolkenti Batman’ı sporda Türkiye markası haline getirdi.

 Yaklaşık 1,5 yıl önce göreve gelen tecrübeli idareci Halil Eren ve güçlü ekibinin desteğiyle elde edilen başarılar, yerel ve ulusal basında geniş yer buluyor. Batman gençliği, sportif, kültürel, sanatsal ve birçok alanda başarıdan başarıya koşuyor. İl Müdürü Halil Eren ve ekibine Batman adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Geldiği günden bu yana spor ve sporcunun yanında olan, tesisleşme çalışmalarında bir devrim yaratan, yaptığı çalışmalarda büyük başarılara imza atan ve Batman’a yeni bir sinerji kazandıran Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ile çok özel röportaj hazırladık. Keyifle okuyacağınızı umut ediyoruz.

* HALİL EREN KİMDİR?
- Kurtalan doğumluyum. İlk-orta ve lise eğitimimi Kurtalan’da tamamladım. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim bölümünden 1987 yılında mezun oldum. İlk olarak Adıyaman’da sınıf öğretmeni olarak göreve başladım. Öğretmenlik deneyiminden sonra Batman Halk Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundum. 1996-2004 yılları arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde 6 yıl Şube Müdürlüğü ve 1 yılda Müdür vekilliği görevini yaparak burada 7 yıl hizmet ettim.  Birçok okulda Müdür ve Müdür yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra, son olarak Batman Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü yaparken, Bakanlık atamasıyla 24.02.2017 tarihinde asaleten Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne atandım. Evli 1 kız, 3 erkek olmak üzere 4 çocuk babasıyım.

*BATMAN İÇİN DÖNEMİNİZDE NELER YAPILDI?
- Göreve geldikten sonra sayın Valimiz Ahmet Deniz’in de büyük destekleriyle, 19 Mayıs sentetik çim 1 nolu sahanın zeminini değiştirdik. 19 Mayıs’ta 3. sahanın yapılmasını sağladık. Sporcu fabrikasının bitirilmesini, 15 bin kişilik stadın önümüzdeki sezona yetiştirilmesi için girişimlerimizi hızlandırdık. Öncelikle olarak Batman’ın ANALİG (Anadolu Yıldızlar Ligi), Okul Sporları, kulüpler, ferdi ve birçok alanda çeyrek final, yarı final, Türkiye dereceleri çıkardık. Bunlarla yetinmeyip Avrupa, Balkan ve Dünya dereceleriyle bir çok branşta Batman lobisini Türkiye’ye kazandırdık. Sayısız branşta Batman’ı ve Türkiye’yi Milli Takım formasıyla temsil ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Sportif, kültürel ve sanatsal başarılarla ilimizi tanıtma çabasına girdik. Yaptığımız tüm çalışmaları profesyonel personellerimizle, antrenör ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yaptık. Çünkü spor bir ilin en iyi tanıtım aracıdır.

*İLK ETAPTA NELER YAPTINIZ?
- Batman merkez olmak üzere ilçelerimizde yapımı devam eden projelerimizin yanı sıra, eksik gördüğümüz nizami futbol sahalarının, Gençlik Merkezlerinin ve sportif alanların oluşturulması için projeler hazırladık. Bunların çoğunu hayata geçirdik. Eksik kalanları da kısa zamanda bitirmek için girişim ve çalışmalarımız devam etmektedir.

*TESİSLEŞME ÇALIŞMALARINI ANLATIR MISINIZ?
- Futbolda şu anda 3’ü merkezde olmak üzere Beşiri, Gercüş ve Kozluk olmak üzere nizami 6 adet sahamız var. Yine Aydınkonak semt sahamızda İşitme Engelliler, Ampute takımımız, okul sporları ve antrenmanlar için kullanıyoruz. Futbolun dışında içinde 5 adet spor salonu olan Sporcu fabrikamız %99 bitme aşamasındadır. Atletizm pistimiz hizmete girmiştir. Yine yılın 12 ayı boyunca hizmette olacak olan olimpik yüzme havuzu da bitmek üzeredir. Salon sporlarının sıkıntıları büyük oranda bitecektir. Yine 19 Mayıs Spor Salonu ve Atatürk Spor salonlarıyla merkezde hizmetlerimiz devam ediyor. Okullarımızın spor salonlarını ihtiyaç halinde koordineli bir şekilde resmi müsabakalar ve antrenmanlar için kullanıyoruz. Kurumlarla koordineli ve programlı çalışarak sporda büyük işler başarmaya çalışıyoruz. Yine Gercüş, Kozluk, Beşiri, Hasankeyf ve Sason’da spor salonlarımızla sporun ilçelerde de yaygınlaştırıyoruz.

*LİSANSLI SPORCU SAYISI NE DURUMDA?
- Aktif lisanslı sporcu sayımız Türkiye derecelerinin gelmesinin ardından kısa zamanda katladık. Kulüplerimiz, ferdi sporcularımız, okul sporları ve diğer alanlarla birlikte bugün itibariyle 38 bin 445 lisanslı sporcumuz var.

*BATMAN’DA SPORU NASIL GÖRÜYORSUNUZ, SPOR ANLAMINDA NASIL BİR SEVİYEDEYİZ?
- Biz kurum olarak hangi branşta olursa olsun, önceliğin alt yapı olması gerektiğini savunuyoruz. Projelerimizi uzun vadeli ve alt yapıya önem vererek hayata geçiriyoruz. Alt yapınız olmadan günü birlik başarılar elde edersiniz ancak, uzun vadede bitersiniz. Buda o ildeki spora bakış açışına zarar verir. Çocuklarımızı başarılara odaklamıyoruz. Önce sporu sevip doğru yapmalarını ve hobi olarak başlamalarını sağlıyoruz. Ardından aralarında başarılı olan yetenekli çocuklarımızı eğitimlerinin ardından yavaş yavaş müsabakalara hazırlıyoruz. Müsabakalarda emeğin karşılığı Türkiye ve Dünya dereceleriyle geri dönüyor. Buda gurur duyacağımız başarılar ve sporcularımızın özgüvenlerinin artmasını sağlıyor.

*EN İYİ TANITIM ARACI NEDİR?
- Bir ilin en büyük tanıtımını sporla yapmanız mümkündür. Son iki yılda Türkiye’de Batmanı, Avrupa, Balkan, Uluslararası ve Dünya şampiyonalarında Milli Takımımızın formasıyla temsil etmekteyiz. Her branş ve yaş kategorisinde programlı ve düzenli çalışmalarımızın sonucunu, ilimizi en iyi bir şekilde tanıtarak alıyoruz. Sporcularımızla kentimizin tanıtımına ücretsiz bir şekilde ciddi katkı sunmaktayız. Kurum olarak tüm projelerimizle Batman’ımızın en iyi bir şekilde gündeme gelmesi için başarılarla gündem oluşturuyoruz. Alt yapımızla en iyi yerlere gelmek için spora, turizme ve kentimizin lobisini oluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü spor bir kentin en iyi tanıtım aracıdır.


*YENİ YAPILAN STAT HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
- Yeni yapılan 15 bin kişilik stadyumla Batman’a yeni bir heyecan getireceği kesindir. Her Batmanlı hemşerimiz gibi ilimizin güzide takımı Petrolspor’umuzun bırakın 2. lige çıkmasını, şu anda en az 1. ligde olmasını diliyoruz. Yeni sahamızın yeni bir heyecanla Batman’a uğur getireceğine inanıyorum. Yeni sezonda inşallah müsabakalarımızı burada oynayıp ilk yılımızda şampiyon oluruz.

*BÜNYENİZDE DERECE YAPMIŞ SPORCULAR VAR MIDIR?
- Batman’da göreve geldikten sonra ferdi ve takım sporlarında yaklaşık 45 branşta faaliyetlerimizi aktif hale getirdik. Daha sonra, bir çok branşta yüzün üzerinde Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri elde ettik. Derece yapan sporcularımız, sonraki müsabakalarında üstüne bir şeyler daha koyarak derecelerini artırmaya devam ediyorlar. Yaklaşık 10 branşta Batman’ımızı ve Türkiye’yi Milli Takım formasıyla temsil ediyoruz.

*AMATÖRSPOR KULÜPLERE NE GİBİ KATKI SAĞLARSINIZ?
- Her yıl Valiliğimiz ve İl Özel İdaresiyle koordineli bir şekilde amatör takımlarımıza malzeme ve diğer ihtiyaçları konusunda yardımcı oluyoruz. Tesisleşmenin dışında onlara katkımız ve desteğimiz aralıksız sürüyor. Spor yatırımlarını ciddi anlamda önemsiyoruz. Bunların yanında ihtiyaç halinde tüm spor branşlarına malzeme desteği devam edecektir. Amatörü önemsiyor ve onları da profesyonelin alt yapısı olarak görüyoruz. Bu arada amatörde büyük fedakârlıklar yapan tüm kulüp yöneticilerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum.

*DEVAM EDEN PROJELERİNİZ VAR MI?
- Geçen yıl yaptığımız ‘Hayata Tutun 1’ projemizin başarılı olmasının ardından bu yılda ‘Hayata Tutun 2’ projemiz 10 branşta yaklaşık 400 sporcuyla devam ediyor. Yine Gençlik Spor Bakanlığımızın 7’den 77’ye herkesin spor yapmasını sağlamak için ‘Koşabiliyorken Koş’ projemiz merkez ve ilçelerde devam etmektedir. Mobil Gençlik Merkezimizle hedefimiz 1500 iken 5 binin üzerinde kırsal gençlerimiz sportif ve kültürel etkinliklerle buluşturduk. Suriyeli muhacir kardeşlerimizi sosyal ve kültürel olarakta kazanmak için Gençlik Merkezlerimiz üzerinden projelerimiz devam ediyor. Kültür, sanat, sportif, üniversiteye hazırlık, kütüphanemiz, kamplarımız, gençlik gezileri ve daha birçok projemizi Gençlik Spor Bakanlığımız ve Valiliğimizle ortaklaşa sürdürüyoruz.

*BATMAN MODERN TESİSLERE KAVUŞUYOR. SİZİN GÖREVDE OLDUĞUNUZ SÜRE ZARFINDA MİLLİ SPORCU ÇIKTI MI?
- Batman’daki modern spor tesislerimizden şimdiye kadar 50’ye yakın milli sporcumuz bizleri temsil etti. Devlet büyüklerinin destekleriyle Petrolkenti Batman’a kazandırılan modern açık ve kapalı spor tesisleri sayesinde farklı branşlarda 50’nin üzerinde milli sporcumuzun yetişmesi sağlandı. Batman’ımızın en büyük tanıtımını sporla yapmaya başladık. Ulusal ve uluslararası başarılarımızın yanı sıra güreş, wushu, masa tenisi, karate, muay-tai, atletizm, judo, futbol ve birçok dalda kısa zaman içinde milli sporcularımız Milli Takım formasını gururla giymesini sağladık. Eğer ilimize modern spor tesisler kazandırılmasıydı, belki de gençlerimizin Milli takım formasını giymeleri hayalden öteye gidemezdi. Modern spor tesislerimizde tecrübeli ve başarılı antrenörlerimiz eşliğinde disiplinli, programlı ve ahlaklı sporcuların yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz.


*MÜDÜRLÜĞÜNÜZÜN GENÇLER İÇİN YENİ PROJELERİ VAR MI?
- En büyük hedeflerimiz arasında merkeze en az 3 farklı bölgeye Gençlik Merkezi, 3 adet spor salonu, 5 ilçemizin tümüne nizami futbol sahası, Gençlik Merkezi ve spor alanları kazandırmaktır. Bunun için Sayın Valimizle sürekli koordineli bir şekilde projelerimizi hazırlıyoruz. Hayata geçirmek için tüm kurumlar büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Batman’da en çok istediğim projelerden biride ilimizdeki faal kulüplerimize bina tahsisi yapmaktır. Bunun içinde yeni bir proje yapma hazırlığındayız. Amacımız tüm branşlarda ilimizin ve gençlerimizin hak ettiği yere gelmesi için spor yapmalarını sağlamaktır.

*YÜRÜTMÜŞ OLDUĞUNUZ PROJELER BASINDA YETERİNCE YER ALIYOR MU?
- Batman basınına ne kadar teşekkür etsek azdır. Faaliyetlerimiz basında yer aldıkça, sporcularımızın velileri onların daha çok spor yapmasına teşvik ediyor. Yerel basınımız, ulusal basın temsilcilerimizin bize ciddi anlamda destek olması bizlerin Batman gençliği için daha çok çalışması için teşvik ediyor. Sizlerin aracılığı ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

* MÜDÜRLÜK OLARAK DEVLETTEN YETERİNCE DESTEK ALIYOR MUSUNUZ?
- Devletimiz her alanda yanımızdadır. Tüm projelerimizi maddi ve manevi olarak destekliyorlar. Buda bizlerin daha büyük bir şevkle çalışmasını sağlıyor.

*SON OLARAK GENÇLERE ÖNERİLERİNİZ VAR MI?
- Öğrenciyse eğitim ve öğretimlerini aksatmayacak şekilde tüm tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum. Kahvelerde, internet cafe ve cafelerde zaman geçirmesinler. Bütün tesislerimiz onların hizmetindedir. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil için spor yapsınlar. Spor eğitimlerinin yanı sıra çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, içki, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını ve milletini seven ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve yönlendirmek için, futbol ve tüm salon sporlarında aktif çalışmalarımız devam ediyor. Batman için hayata geçirdiğimiz, bitirme aşamasında olan ve yeni yapmayı hedeflediğimiz büyük spor projelerimiz var.

*Sayın müdürüm, zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederiz.
-Biz sizlere teşekkür ederiz

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=