Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘BÖLGE İNSANINA FAYDALI OLMAK İÇİN ANTRENÖRLÜĞE BAŞLADIM’

07 Mart 2018, 19:04 - Okunma: 91536

Amatör ve profesyonel olarak yıllardır Batman ve ülke futboluna hizmet etmiş olan Batman İdman Yurduspor antrenörü Hacı Güldalı ile sporun dünü ve bugününü konuştuk. Futbol hayatını oynadığı takımları, hayallerini, vizyonunu, öz geçmişini ve hayata bakışını içeren bu röportajı değerli okuyucularımızın keyifle okuyacağını umuyoruz. Samimi, içten açıklamaları ve uzun yıllara dayanan futbol geçmişi, deneyimli antrenörlük yaşantısıyla futbolumuza ışık olacak bir şahsiyet Hacı Güldalı

*Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
- Ben 1965 Çanakçı doğumluyum. Meslek Lisesi mezunuyum. Evli ve 3 çocuğum var. Futbola çocuk yaşlarda sokakta başladım. İlk amatör kulübüm Batman Gençlerbirliği. Gençlerbirliği’nde 3 sezona yakın futbol oynadım. O dönemin Başkanı Edip Kızılbulut’un üstümde çok emeği var. O dönemde bütün futbol oynayanların tek hedefi Batman Petrolspor’a girmekti. Bunun ardından Petrolspor denemelerine girdim. O denemelerde beğenilmemize rağmen bazı nedenlerden ötürü alınmadım. Daha sonra İzmir’de Altayspor denemelerine katıldım, orada beğenilip takıma alındım. Orada iki dönem alt yapıda oynadım. Daha sonra Batman Petrolspor’un 3.Lig’e çıkmasıyla dönemin genel kaptanı Salih Erken tarafından Petrolspor’a kazandırıldım. Bir sezon Petrolspor’da profesyonel futbol oynadıktan sonra dönemin Mardinspor teknik direktörü Nihat Baran’ın Ankara PTT Spor’la anlaşmasının ardından kendisi tarafından beğenilip Ankara PTT Spor’a transfer edildim. Ankara PTT sporda aralıksız 11 yıl futbol oynayıp kaptanlığını yapıp toplamda 15 yıl profesyonel futbol hayatım oldu. Bu dönemde Ordu Milli takımına seçildim. Süper Lig’den her dönem bir çok teklif almama rağmen bir türlü kısmet olmadı gitmeye. Çok güzel anılarımızın bütün futbol ömrümün geçtiği Ankara PTT sporda Profesyonel futbol hayatıma nokta koydum.  Ardından Ankara’da birkaç sene ticaretle uğraştıktan sonra Batman’a döndüm. Batmanda da bilgi birikim deneyimlerimi kendi bölgemin insanına kulüplerine ve takımlarına kendi yetiştiğim kulübüme fayda sağlamak amacıyla Antrenörlüğe başladım. Antrenörlüğe başladıktan sonra Habib Tanrıseven’in katkılarıyla Petrolspor’un altyapsınında aktif olarak Antrenörlük görevine başladım. Bütün yaş kategorilerinde başarıyla görev aldım. Profesyonel takımda 3 dönem yardımcı antrenörlük yaptım. İki dönem de teknik sorumlu olarak çalıştım. 8 yıl boyunca aralıksız Batman Petrolspor’a hizmet etmek nasip oldu. Petrolspor’da oynayıp ta hocalık yapabilme şerefine de nail olma gururunu yaşadım. Bizi var eden bugünkü konumumuzu sağlayan kulübümüz Batman Petrolspor’a görev almaktan her zaman hizmet etmekten onur duydum.

*Petrolspor’daki kariyerinizi kısaca anlatır mısınız?
- Petrolspor’da teknik sorumlu olarak görev aldığım iki sezonda da başarılı olduğuma inanıyorum. Görev aldığım ilk 2008-2009 sezonunda dönemin bölge müdürü Erdal Coşkun tarafından bu göreve layık görüldüğümde hiç düşünmeden bütün riskleri alarak evet dedim.

*Aldığınız bu riskler nelerdir?
- İlk olarak başarılı bir futbol geçmişim bir de alt yapıda çok başarılı işler, şampiyonluklar ve antrenörlüğümün ilk senesinde sıfır bütçeyle profesyonel bir kulübün teklifine evet demem. Kulüpte çalışanlar dahil o sene fikstür çekildiği zaman gruplar belli olduğu zaman Batman kamuoyu ve kulüpte çalışanlar dahil düşeceği ilk takım olarak üstümüzü çizdiler. Biz ne yaptık; yaş ortalaması 21 olan genç, dinamik ve  ısıran bir takım oluşturduk. O sezon ligi belediyenin ardından 2.sırada bitirip Play Off’u kıl payı kaçırdık.

*O sezonun ardından ne oldu?
- Yaş ortalaması 21 olan ligin en çok gol atan takımları arasında olan genç ve dinamik bir ekibi dağıtıp, hocasını da kapının önüne koydular. Bu da bizim ödülümüz oldu.

*Petrolspor’da ikinci görev aldığınız sezon neler yaşandı?
- 2011-2012  Sezonunda Allah nasip etti, Petrolspor’da 2. kez  görev aldım. Süleyman Çalık ve ekibinin 5 hoca arasından tercihini benden yana kullanması Allah’ın bir lütfü olduğuna inanıyorum. Antrenörlük felsefem olarak canlı izlemediğim hiçbir oyuncuyu kendi kurduğum takıma almıyorum. Sağdan soldan önerilerin ve menajerlerin tasviyesiyle asla oyuncu almam. Bunun içindir ki mümkün mertebe fırsat buldukça Batman dışına seyahat edip maçları takip ederek oyuncu izlerdim. Bu benim olmazsa olmaz prensiplerimdir. Bu sezonda Kulüp Play Off’a bir bütçe ayırıp iyi bir takım kurmayı hedefledi. Benim de seyrettiğim, bildiğim, yeteneklerine inandığım arkadaşları takıma monte ettim. O dönem 3.Lig’in en zor grubu olan 2.Grup’ta mücadele ediyorduk. Nazilli, Kahramanmaraş, Keçiörengücü, İstanbulspor, Bingöl   takımlarıyla Play Off mücadelesi veriyorduk. Takımımız o sene iyi gitmesine rağmen, sahamızın bakımda olmasından dolayı ilk yarıdaki hemen hemen bütün müsabakalarımızı  Siirt’te oynamamıza rağmen takımımız lige fırtına gibi başlayıp 5’te 5 yaptı. 5’te 5 yapıp lider konumda olmasına rağmen hiçbir zaman hakettiğimiz desteği, sabrı ve değeri görmedim. Batman kamuoyu tam anlamıyla, kulübümüz iyi gitmesine rağmen yanımızda yer almadı. Keşke bugünkü bütünlük, kulübe sahip çıkma, o demende olsaydı. Ben inanıyorum ki şimdi bu güzide kulüp çok daha üst liglerde mücadele ediyor olacaktı. 2011-2012 sezonunda Batman Petrolspor, ben ve ekibimle beraber kurduğum kadroyla deplasmanda en çok maç kazanıp puan toplayan takım oldu. Yerli antrenörlere gerekli destek ve güveni ve  zamanı verdiğimiz taktirde başarılı olacaklarına olan inancım sonsuzdur.

*Petrolspor’dan ayrıldıktan sonra neler yaptınız?
- Petrolspor’da ayrıldıktan sonra sosyal sorumluluk projelerinde çalışmaya başladım. Gençlikspor ve halk eğitim destekli projelerde korunmaya muhtaç çocuklarımızı futbola hayata spora kazandırıyorum. Onların memleketlerine faydalı iyi birey olabilmeleri için elimizden gelen her türlü fedakârlığı emeği veriyorum. Bu proje kapsamında yeni bir kulüp kurma fikri, beraber çalıştığım Cüneyt Dabakoğlu Hocamla beraber bizde oluştu. Bunun için Dinç ailesiyle istişarelerde bulunarak böyle bir fikrimizin olduğunu, bunun Dinç ailesine bize destekleri olup olmayacağını fikir teatisinde bulundum. Onlar da sağ olsunlar böyle bir oluşuma sahip çıktılar ve bu kulübü hayata geçirmek için girişimlere başladık.

*Sanırım İdman Yurduspor’dan bahsediyorsunuz?
- Evet, kulübümüzün adını öncelikle Batman İdmanyurduspor olarak belirledik. Grup, Yaşam Hastanesi, World Mar’ın katkısı ve Başkanımız Selman Dinç’in büyük desteğiyle yönetim kurulunu oluşturup kulübümüzü kurduk. Bünyemizde korunmaya muhtaç çocuklardan seçtiğimiz 150’ye yakın yetenekli futbolcu ordusu bulunmaktadır. Başkanımız bunlara ilk etapta bir araç tahsisinde bulunup malzeme desteğinde bulundu. İlk senemizi geçiş dönemi olarak alt yapıya ayırdık. İkinci yılımızda yönetim bizden iyi bir takım oluşturup BATSO 1.Amatör Lige çıkmamızı istedi.

*Takımda hedefiniz nelerdir?
- Kurulduğumuz ikinci yıldan sonra yönetimimiz bizden iyi bir takım oluşturup şampiyon olmamızı istedi. Bizde iyi bir takım yapıp elhamdülillah namağlup şampiyon olup birinci amatöre çıktık. 1.Amatör’e çıktıktan sonra başkanımız ve yönetimimizle beraber oturup istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki, yani şuanda içinde bulunduğumuz sezonda hedefimizi belirledik. Hedefimiz öncelikle Play Off’u kazasız belasız geçip şampiyon olduktan sonra, Play Aut’a kalıp BAL ligine çıkmaktır. Şuanda takımımız ligde 20.hafta itibariyle 36 puanla lider konumunda olup Play Off’u garantilemiş durumdayız.

*Spor aktif alanda bir çok başarınız var. Ba başarıları kanazdığınızda neler hissettiniz?
- Benim prensiplerimin arasında yaptığım işin hakkını verip sonuna kadar mücadele etmenin gayreti vardır. İşimi en doğru en iyi şekilde hiçbir bahaneye sığınmadan yerine getirmektir her zaman. İşimi yerine getirdiğimi bilmek ve başarılı olduğumu bilmek, beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor.

*Çocuklarla iletişim kurmak ve onları birşeylere teşvik etmek daha farklı bir motivasyon sağlar. Bu kınuda ebeveyinlere neler önerirsiniz?
-Bu konuda ebeveyinlere önerim, çocuklarıyla mutlaka ve her zaman iletişim içerisinde olmalarını öneriyorum. Onlara güven aşılamalarını öneriyorum. Çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamalarını istiyorum. Çocuklarımızı da karşımızda bir yetişkin gibi görüp ona göre davranıp sorumluluklar vermemiz gerekiyor. Aile terbiyesi alan bir çocuk, toplumda hiçbir zaman kötü bir tarafa, kolay kolay sapmaz. Ailelerimizden en büyük ricam, çocuklarımıza sahip çıkalım, kimlerle gezip kimlerle arkadaşlık ettiklerini kontrol edelim. Onlara değerli olduklarını hissettirelim.

*Çocuklarımızın spor yapmaları için altyapıların gelişimi için önerileriniz neler?
-Bu konuda, Batman’da benim kişisel fikrim, tesis bakımından çok zayıf bir il konumundayız. Tesislerin çoğalması gerekiyor. Kurumlarımızın  bir an önce ve mutlaka tesis hamlesini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu iş sadece TPAO ile olmaz. İlimizde birçok kurum ve kuruluşlar var. Bu kurum ve kuruluşların da Batman’a katkı sunmaları gerektiğine inanıyorum. Altyapıların gelişimi için altyapı hocalarının dolgun maaşla ve uzun süreli çalışmaları gerekiyor. Altyapı, emek ve sabır işidir. Altyapı, skor üreten, yarış üreten bir yer değil, Alt yapı; geliştiren, üreten, yetiştiren bir yer olup, yarışmacı bir yer değildir.

*Son olarak Batman futboluyla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
- Kurumların acilen devreye girmesi gerekiyor. Tesis anlamında, sponsor anlamında, destek anlamında. Bunlar futbolumuzun gelişmesi adına çok önemli. Bütün amatör takımlarımızın en az iki branşta altyapı faaliyetlerine katılması gerekiyor. Bunlar için de, amatöre desteğin artması gerekiyor. Bir amatör evimizin olması gerektiğinin kanısındayım. Bütün amatör takımların bir arada barındığı bir amatör evimizin olması gerekiyor. Sahalarımızın ve tesislerimizin çoğalması gerekiyor. Sayın valimiz Ahmet Deniz’in spora, Batman’a, bölge insanına ne kadar büyük önem verdiğini hayranlıkla izliyorum. Böyle bir valimizin olması Batman’ımız için büyük bir şanstır. Sayın Valimiz’in,  çok daha  uzun süre Batman’da kalıp, hizmet etmesini diliyorum ve umuyorum inşallah.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=