Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Süper ligde göz dolduran Batmanlı

01 Ocak 2018, 18:22 - Okunma: 1610

Türkiye Hentbol Federasyonu Süper liginde mücadele eden Göztepespor forması giyen Batmanlı Berk Tüzün, oynadığı tüm maçlarda göz dolduruyor.

2000 doğumlu ve 17 yaşında üstün bir performansla Süper Ligde oynama başarısı gösteren Tüzün, hedefinin mili takımın vazgeçilmez oyuncusu olmak olduğunu söyledi. Spor hayatı ilk olarak Petrol Ortaokulunda 2009 yılında başladı. O tarihlerde sadece okul takımı ile sürdürdüğü spor hayatını 2010 yılında tanıştığı arkadaşları ile Nilgün Atar’ın hocalığını yaptığı kulüplerde amatör bir şekilde devam ettirdi.
BÖLGESEL LİGTE PARLADI
2013’te yine Nilgün Atar’ın antrenörlüğünde Bölgesel Lig takımında mücadele etti.  Aynı yıl Türkiye finallerinde gösterdiği performans ile Milli takım U17 Gelişim kamplarında katılmaya hak kazandı. 2014 yılında Milli Takım Kamplarında ve Bölgesel lig mücadelelerinde bulundu. 2015 - 2016 sezonunda henüz 15 yaşında Profesyonelliğe ilk adımını attı ve Siirt Üniversitesi spor kulübüne transfer oldu. 8 takımın bulunduğu 2.lig 6. Grupta 14 maçta 95 gol ile mükemmel bir performans sergiledi ve Büyük takımların gözdesi oldu.
GÖZTEPESPOR’U TERCİH ETTİ
Adı Eskişehir Selka Hentbol spor kulübü, Beşiktaş Mogaz Hentbol, Ankara BB Gibi büyük takımlarda anıldı. Fakat alınan ortak ve ani bir karar ile 2016-2017 Sezonunda Göztepe A.Ş de A2 Takımına transfer oldu. Başarılı bir performans geçirdi ve 2017 - 2018 sezonunda A takıma yükseldi. 17-18 sezonunda süper ligte mücadele ediyor ve geçtiğimiz günlerde Avrupa liginde 3. Tur rakipleri olan PAOK U eleyerek bir üst tura çıkmaya hak kazandılar.
MİLLİ TAKIM ADAY KADROSUNDA
U18 U19 Milli takımında Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda kendine yer bulan Batmanlı Hentbolcu, Berk Tüzün, küçük yaşta bu büyük başarılar elde etti. Öncelikle Antrenörü olan Nilgün Atar'a teşekkür eden Tüzün, bu basariyi ona armağan ettiğini belirtti. Tüzün, “Sporda en büyük şans, küçük yaşta iyi bir antrenöre denk gelmektir. Çocukların erken yaşta spora yönelmelerini ve bu hususta en büyük özeni ailelerin göstermesin diliyorum” diye konuştu.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=