Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Hakemlere saldırı kınandı

28 Aralık 2017, 18:08 - Okunma: 1207

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Batman Şube Başkanlığı, Haftasonunda oynanan karşılaşmada hakeme yönelik saldırıyı kınadı.

Türk sporu ve Batman Futboluna gönül verenlerin ortak amacının Fair-Play, Sportmenlik, Dostluk ve Kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanması olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “İlimiz Yerel Amatör Liginde; 24 Aralık 2017 tarihinde saat 14:30’ de Aydınkonakspor-Gercüş Bağlar Spor arasında oynanan müsabakanın henüz 18. dakikasında Hakemimiz; Ali Alkan, Gercüş Bağlar Spor Teknik Sorumlusu tarafından darp edilerek yaralanmışlardır. Spor kamuoyu tarafından istenmeyen ve camiamızın kabullenemeyeceği şiddet içeren eylemlerde bulunulması bizleri fazlasıyla üzmüştür. Yapılan bu eylemin Gercüş Bağlar Spor Kulübüne mal edilemeyeceği gibi hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanması tüm spor kamuoyunu ve bizleri büyük bir endişeye sevk etmiştir. Hakemimiz 6222 sayılı Sporda şiddet kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren Teknik Sorumlu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş konu mahkemeye intikal ettirilmiştir. Hakem camiası olarak; onurumuzu, gururumuzu, her zaman, her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu, hiçbir ferdinin de sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz. Hakemlerimizin haklarının sosyal ve hukuksal alanda savunulmakla beraber bu hareketleri yapan kişiler ilgili merciler nezdinde hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz.”
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=