Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘Sporda şiddete karşıyız’

13 Kasım 2017, 18:23 - Okunma: 1275

ASKF Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol, hafta sonu 19 Mayıs Sentetik çim sahada TEİAŞ Gençlikspor ve Gercüş Bağlarspor arasında oynanan müsabakanın 65. dakikasında çıkan olayların ardından polisin orantısız güç kullanmasını kabul etmediklerini söyledi.

 Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ASKF Başkanı Mahmut Akyol, “Hafta sonu oynanan Gercüş Bağlarspor ile TEİAŞ Gençlikspor arasındaki futbol müsabakasında üzücü olaylar yaşanmıştır. Bu durum futbol ve Batman adına bizleri son derece üzmüştür. Amatör sporun amacı Fair-Play çerçevesinde mücadele etmektir. Olaylı maçın 65. dakikasında polis memuru ile tel örgü dışındaki Teknik Direktör arasında yaşanan tartışma arbedeye dönmüştür. O sırada amaçları hafta sonlarını maç izleyerek geçirmek olan ve amatöre gönül veren taraftarlarımıza biber gazı ve plastik mermi sıkılmıştır. Tribünde bayan, çocuk ve genç seyircilerimiz vardı. Bilinçsizce yapılan bu hareketi kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan arbede sırasında yaralanan ve biber gazından zehirlenen sporseverlerimiz olmuş. Oradaki görevli memurun işi, tribünde olay çıkaran şahıs veya şahısları tespit etmek ve ‘Sporda Şiddet Yasası’ gereği gerekli işlemleri yapmaktır. Bu konuda tribünlerimizde örnek davranış ve kampanyalarıyla bilinen Sayın Valimizin olaya el atmasını ve gerekli incelemelerin başlatılmasını istiyoruz. Her zaman sayın valimiz Ahmet Deniz’in Türkiye’deki örnek kampanyası olan ‘Burası Batman, Burada Küfür yok’ sloganıyla herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Başkan Akyol ayrıca, müsabakanın gözlemci, saha komiseri ve hakemlerin tutacağı raporlardan sonra disiplin kurulunun gerekli işlemleri yapacağını da sözlerine ekledi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=