Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Basketbol, futbolu solladı

28 Temmuz 2017, 09:27 - Okunma: 1211

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan il spor merkezleri yaz spor kurslarında bir ilk yaşandı.

Dünya, Türkiye ve Batman’da en çok tercih edilen branşların başında olan futbol, bu yıl basketbol ve voleybolun gerisinde kalarak üçüncü sıraya yerleşti.
İl Müdürlüğünün Sicil Lisans birimine yapılan başvurulara göre voleybol kurslarına 1868, futbol kursuna 1810 kişi kayıt yaparken, basketbola ise 2500 kişi başvurdu. Basketbolun futbol ve voleybola oranla daha fazla kayıt yaptırmasının tesadüf olmadığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, spora olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. İl Müdürü Eren; “Önceki yıllarda basketbol ile ilgili olarak yaptığımız turnuvalarda parmak sayısı kadar takım katılım sağlıyordu. Son olarak 20 Temmuz ‘Kardeşlik ve Spor’ turnuvası kapsamında Streetbal Basketbol turnuvasına 44 takım yaklaşık 200 sporcu ile katılım sağladı. Yine baharda yaptığımız voleybol turnuvasına ise 38 takım yaklaşık 400 sporcuyla katılım sağlamıştı. Batman’da salon sporlarına olan ilginin artması ve Türkiye çapında derecelerin elde edilmesi, verilen büyük emeklerin sonucudur. Bu yıl basketbol ve voleybolun bir çok kategorisinde Türkiye dereceleri elde ettik. Buda velilerin çocuklarını bu spor dallarına yönlendirmelerine vesile oldu. İl spor merkezlerine kayıtlarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz tüm sportif kurslarımızdan ücretsiz faydalanmaya devam edecektir” diye konuştu.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=